BT flyttar 1,3 miljoner kunder till en ny plan och lägger till £ 54 per år på räkningar

Övrig

Ditt Horoskop För Imorgon

Brev skickas till mer än en miljon BT -kunder(Bild: Getty Images)



BT flyttar 1,3 miljoner fasta kunder till sin plan för obegränsade minuter och lägger till 4,50 pund i månaden till sina kostnader - vilket kostar 54 £ per år.



Telekomjätten sa att det skriver till folk nu om flytten, med ändringen planerad till 1 september.



Den nya affären erbjuder obegränsat med fasta och mobila samtal när som helst för £ 15 i månaden, snarare än £ 10,50.

BT beräknar dock att den genomsnittliga personen bara kommer att betala 1,83 pund mer i månaden efter bytet till följd av de besparingar de kommer att göra på samtalskostnader.

BT sa att det gjorde förändringen för att bättre passa med hur människor använder sina telefoner nu.



De nya uppringningsplanerna kommer att ge kunderna mer enkelhet och flexibilitet över de samtal de gör. Paket som är helt inkluderande ger kunderna ekonomisk sinnesro som inte begränsar deras behov av att hålla kontakten med familj och vänner. sade en taleskvinna för företaget till NEWSAM Money.

Tommy Fury Love Island

BT har nu bara tre samtalsplaner för fasta telefoner (Bild: PA)



Planen Obegränsade minuter lanserades i oktober 2019 och kostar £ 15 i månaden.

BT sa att om du inte tror att det är rätt plan för dig eller vill betala den extra månatliga kostnaden, kan du flytta till en annan BT -plan eller till och med avsluta dem helt utan att behöva debiteras en utgångsavgift.

För att flytta utan straff måste du meddela dem om dina planer inom 30 dagar efter att du fått brevet som berättar om ändringen.

Kunder som har identifierats som sårbara och har en fast rösttjänst med BT, men inget bredband, kommer inte att migreras.

'Om en kund är missnöjd med det nya paketet, har vi andra alternativ att ersätta sin föråldrade plan, till exempel vår tidsplan för begränsade minuter, som inkluderar 700 minuter för att ringa till Storbritanniens mobil- och fasta nummer för totalt £ 7 i månaden eller de kan välja bort det utan kostnad, sa BT -talesmannen.

BTs nuvarande planer för fasta samtal är:

  • Pay as you go - Samtal till fasta telefoner i Storbritannien och mobiler i Storbritannien kostar 20 p i minuten, dag eller natt
  • 700 minuter - Få 700 minuter i månaden för att ringa till ett fast telefonnummer i Storbritannien eller en mobil i Storbritannien, dag eller natt - £ 7 i månaden
  • Obegränsade minuter - Obegränsade samtal till Storbritanniens fasta nummer eller mobil i Storbritannien, dag eller natt - £ 15 i månaden

Se Även: