Brittiska tonåringar lockas till cyberbrottslighet genom onlinespelforum, varnar National Crime Agency

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Tonåringar i Storbritannien lockas till cyberbrottslighet genom spelforum, enligt en ny rapport från National Crime Agency.



De Rapportera , baserat på intervjuer med åtta före detta cyberbrottslingar, avslöjar att unga människor som blir inblandade i cyberbrottslighet ofta inte är den typ av människor som skulle ägna sig åt 'traditionell' brottslighet, som stöld eller inbrott.



amanda holden kameltå

En stor del av lagöverträdarna börjar delta i spelfuskwebbplatser och 'modding'-forum (spelmodifiering), innan de går vidare till kriminella hackingforum.



I många fall möter de andra människor i dessa forum som de idoliserar eller vill imponera på genom att visa sin tekniska skicklighet och dela med sig av sin kunskap.

En man som spelar en dator

(Bild: Getty)

vilken kanal är england v island

Den relativa lättheten med vilken de kan skaffa färdiga hackningsverktyg – som är tillgängliga till liten eller ingen kostnad och kräver mycket begränsad teknisk expertis att använda – sänker inträdesbarriären.



Många olagliga produkter annonseras öppet på hacking- eller spelforum, och videoguider och steg-för-steg tutorials om hur man använder dessa produkter är lätt tillgängliga på webben.

För många unga hackare är ekonomisk vinst inte en prioritet. Istället motiveras de av att klara utmaningen, en känsla av prestation och en önskan att bevisa sig för sina kamrater.



Den upplevda anonymiteten och bristen på synlig närvaro av brottsbekämpande myndigheter online - tillsammans med tron ​​att hacking är ett 'brottslöst brott' - gör att cyberbrottslingar på låg nivå ofta fortsätter sina brott okontrollerat i många år.

Datorn är skadad av virus av hackare

Enligt rapporten övergår många brottslingar från icke-kriminellt beteende på nätet till direkt olaglighet utan att överväga eller helt förstå överträdelsen och dess konsekvenser.

'Även de mest grundläggande formerna av cyberbrottslighet kan få enorma konsekvenser och NCA och polisen kommer att arrestera och åtala brottslingar, vilket kan vara förödande för deras framtid', säger Richard Jones, chef för National Cyber ​​Crime Units Prevent-team.

celtic vs zenit livestream

'Det betyder att det finns ett stort värde i att nå unga människor innan de någonsin blir inblandade i cyberbrottslighet, när deras kompetens fortfarande kan vara en kraft för det goda.'

Rapporten konstaterar att barn i Storbritannien uppmuntras att lära sig mer om programmering och teknik, vilket National Crime Agency ser som en positiv förändring.

Alla brottsbekämpande meddelanden bör därför göra det tydligt för föräldrar och ungdomar att ett intresse och en fallenhet för programmering och teknik är fördelaktigt - för dem personligen och för Storbritannien som helhet.

väderprognos för påsk 2018

Den lyfte dock fram behovet av förebilder som kan känna igen och uppmuntra unga människors talang och ge dem en möjlighet att använda sina färdigheter positivt.

'Syftet med den här bedömningen har varit att förstå de vägar förövare tar och identifiera de mest effektiva ingripandepunkterna för att avleda dem mot en mer positiv väg', säger Jones.

'Det kan vara så enkelt som att lyfta fram möjligheter inom kodning och programmering, eller jobb inom spel- och cyberindustrin, som fortfarande ger dem den känsla av prestation och respekt som de söker.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: