Britterna staplar pengar till guldstänger över lockdown när efterfrågan från Millennials hoppar

Guld

Ditt Horoskop För Imorgon

Royal Mint sa att försäljningen av guld har ökat kraftigt jämfört med förra året

Royal Mint sa att försäljningen av guld har ökat kraftigt jämfört med förra året(Bild: PA)



Försäljningen av guldtackor steg med 53% under jul, enligt Royal Mint, som också har bevittnat en växande efterfrågan på ädelmetallen från unga vuxna.



Myntan sa att försäljningen av 1g och 5g guldstänger ökade med 53% jämfört med föregående år under november och december 2020-vilket kanske tyder på en höjning av människor som ger guld i present.



Under det sista kvartalet 2020 introducerade The Royal Mint specialutgåvan 1g och 5g guldstänger för Diwali och jul, vilket den sade bidrog till betydande tillväxt när konsumenterna sökte investeringsgåvor.

Det registrerade också en ökning med 32% hos yngre kunder, i åldern 22 till 37 år, som köpte guld under 2020 när coronakrisen utvecklades.

Du kan köpa guld såväl digitalt som fysiskt, där du äger en andel av vad som hålls säkert i ett valv av någon annan

Du kan köpa guld såväl digitalt som fysiskt, där du äger en andel av vad som hålls säkert i ett valv av någon annan (Bild: PA)



Guld ses ofta som en 'säker fristad', särskilt i tider av osäkerhet och kris, men priserna kan gå ner såväl som upp.

Människor som köper guld spekulerar i priset, inte investerar, eftersom det inte finns någon inkomst som betalas av det.



I själva verket satsar du på att priserna kommer att stiga och betala en kostnad för att göra det - antingen genom att någon annan håller det åt dig eller genom att öka din hemförsäkring.

Det finns också en handelsavgift - med börser som tar ut lite mer för att sälja dig guld än de köper det för.

Men de senaste åren har prisökningen mer än täckt detta - att se människor flockas till metallen.

Royal Mint, som tillverkar guldmynt och erbjuder digitala investeringsplattformar, har vuxit snabbt till ädelmetallmarknaden de senaste åren.

frågor om julpub-quiz

Myntan sade att dess DigiGold-plattform har visat sig vara särskilt populär bland Millennials, medan erbjudandet Little Treasures är ett sparkonto för barn.

Under november och december ökade den totala försäljningen av guld med 510% jämfört med föregående år, sade myntverket.

Andrew Dickey, avdelningsdirektör för ädelmetaller för Royal Mint, sa: 'Guld fortsatte att lysa under det sista kvartalet 2020 när människor tittade på ädelmetaller för investeringar i fristäder, men också för kunniga julklappar.

'Vi såg en ökning med 53% i kunderna som köpte våra 1g och 5g guldstänger, som är utformade som presenter för att hjälpa människor att spara för sin framtid.'

Han sade att Kungliga myntan har gjort det lättare att få tillgång till ädelmetaller online och tillägger: ”När vi går in i 2021 kommer olika finans- och penningpolitik - som båda är traditionella drivkrafter för guldbehov - att börja utvecklas i ett försök att stödja återhämtningen av den globala ekonomin.

'Med detta i åtanke förväntar vi oss att efterfrågan på våra ädelmetallprodukter ska fortsätta lysa.'

Se Även: