British Gas gör att du vänder på förskottsbetalningsmätare - nu kan du fylla på med £ 1

Brittisk Gas

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: REX/Shutterstock)



Storbritanniens största gas- och elleverantör har gjort en vändning efter att ha ökat minsta tilläggsbelopp för förskottsbetalningsmätare till £ 5.



Efter motreaktioner från kunder sa det att kunderna nu kommer att kunna fylla på med £ 1, ett drag som det slopade den 1 januari.



I december meddelade den stora sex energigiganten att den minsta förskottsbetalningen skulle öka från £ 1 till £ 5 från 2020.

Detta var en del av energigigantens övergång till att använda Payzone för att kunderna ska fylla på, istället för PayPoint.

Men nu har British Gas sagt att det har 'lyssnat noga på feedback' och kommer att arbeta med Payzone och Post Office för att säkerställa att detta belopp kommer att gå tillbaka till £ 1 från början av mars - även om det förväntar sig att vissa kunder kommer att kunna fylla på med £ 1 tidigare än detta när ändringarna genomförs.



theo walcott och melanie slade

Läs mer

Få en bättre affär på energi
Bästa tjänster för automatisk växling av energi Energiprisstaket förklaras Snabba knep som kan spara dig £ 342 Storbritanniens sämsta energibolag

Sarwjit Sambhi, konsumentchef på British Gas moderbolag Centrica, sa: ”Våra kunder är alltid kärnan i de beslut vi tar och därför har vi lyssnat noga på feedback efter att vi gjort den här förändringen.



'Syftet med detta steg var att hålla våra kostnader nere för att kunna erbjuda våra kunder det bästa värdet, men jag är glad över att kunna ändra detta beslut medan vi fortsätter att titta på hur vi kan hjälpa våra mest sårbara kunder.'

Flytten kommer bara några veckor efter att energiregulatorn Ofgem tillkännagav ett nytt energiprisstak från april.

carol vorderman före och efter

De nya reglerna innebär att hushållen på deras leverantörs standardvariabel avgift för gas och el kommer att se sina räkningar sjunka med i genomsnitt 22 £ per år.

Under ändringarna sjunker beloppet för förbetalningsmätaren från £ 1 217 till £ 1 200 per år - vilket innebär en besparing på 22 £.

Gränsen för energipriser introducerades första gången den 1 januari 2019 för att skydda hushållen vid dyra standardvariabler. Dessa är ofta de dyraste affärerna på marknaden - kostar familjer hundratals pund mer varje år.

Se Även: