Exklusiv bild av UKIP-ledaren Nigel Farage och ex-National Front-tjänstemannen

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Nick Rafage

Nigel Farage med Robert Ray



Nigel Farage möter ny förlägenhet efter att ha poserat med en medlem i UKIP som är en tidigare tjänsteman vid National Front.



Vår exklusiva bild av UKIP -ledaren med Essex -rådmannen Robert Ray togs bara 24 timmar innan anklagelser framkom om att Farage som skolpojke var rasist och fascist.



En lärare på hans skola - Dulwich College i södra London - hävdade också att Farage var bland elever som marscherade sent på kvällen genom en tyst by i Sussex och skrek Hitler Youth -låtar. Farage förnekar anklagelserna.

Mr Farage tog kampanjspåret med Ray, tidigare NF -arrangör för Newham, östra London - trots att UKIP -reglerna säger: Medlemskap är inte tillgängligt för alla som är eller tidigare har varit medlem i NF.

varje inaktivt ords betydelse

Ray hävdade att Farage visste att han var en före detta NF -medlem när de åkte i grays, Essex, förra onsdagen. De var ute efter att uppvakta väljare inför nästa månads Thurrock-råds extraval.



Ray sa att han kvalificerade sig för UKIP -medlemskap eftersom han lämnade NF för decennier sedan.

På frågan om NF var rasist på 1970 -talet svarade Ray: Jag lämnade för att jag trodde att det började bli så.



jimmy savile grav krossad

Matthew Collins, från Hope Not Hate, sa: Nigel Farage borde ta itu med vad det är som lockar tidigare medlemmar i NF till hans parti.

En talesman för UKIP sa att Ray gick med i partiet innan förbudet mot tidigare NF -medlemmar infördes för två år sedan. Han sa att naturlig rättvisa innebar att det inte borde leda till att medlemmar som anmälde sig före 2011 sparkades ut.

På fredagen, på partiets konferens, sa Farage att frågan om invandring från nya EU -länder kommer att dominera den politiska agendan 2014.

Han sa: Om koalitionen vill rädda sina valskinn måste de före den 1 januari meddela Bryssel att vi inte villkorslöst kommer att öppna vår dörr till Bulgarien och Rumänien.

Se Även: