Britain's Got Talent's Paddy Jones, 85, säger att hennes hjärna inte hennes kropp misslyckas

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Paddy Jones gör fortfarande salsan 85 år gammal men säger att hon ibland kämpar för att komma ihåg hennes danspass



När hon exploderade på scenen i en flod av paljetter, virvlar och tyngdkraftsföraktande rörelser, lämnade salsadanspensionären Paddy Jones Storbritanniens Got Talent-publik i hänryckningar.



Det var 2014 och toppade med en hysterisk Amanda Holden som sträckte sig efter den gyllene summern.



Tänk, om de då hade vetat vad vi vet nu - att fem år senare skulle den otroligt smidiga lilla damen inte bara fortfarande vara stark i åldern 85, utan att bli kastad runt scenen av partner Nico med mer spansk gusto än någonsin .

I heaten Britain's Got Talent: Champions, Paddy blev den enda tävlande som någonsin fått två gyllene surrare - den här gången från David Walliams - när hon katapulterades rakt in i kvällens (SAT) final.

Tittarna kommer återigen att hämta i misstro - eller gömma sig bakom soffan - när oktogenaren kastas upp i luften och svänger runt på sätt som skulle göra att de flesta andra pensionärer behöver mer än en höftbyte.



Paddy och Nico förbryllade tidigare publiken för Britain's & apos; s Got Talent (Bild: Tom Dymond)

Otroligt, men mormor-av-sju verkar inte det minsta bekymrad över hur mycket längre hennes kropp orkar, istället insisterar hon på att hon kommer att fortsätta tills Nico börjar bli trött.



när kommer aleshas bebis

Och hon säger att hon är mer orolig för att tappa minnet än förmågan att flyga under benen och över huvudet på hennes spanska dansare, som är 40 år yngre.

Paddy säger till : Jag kan fortfarande röra min kropp bra, men det är min hjärna som inte fungerar lika bra, förstår du. Jag glömmer så mycket i min ålder, vilket är väldigt irriterande. Om Nico ber mig att gå igenom rutinen på egen hand hade jag ingen aning. Jag kan dansa lika bra som honom, men han behöver tänka för mig.

Paddy dansar fortfarande vid 85 (Bild: Tom Dymond)

Under de senaste fem åren har jag inte märkt någon förändring av min fysiska förmåga, men mitt minne går. Jag gör massor av korsord för att försöka komma ihåg saker, men det tar ibland lång tid.

Hur länge tror hon att hon kommer att fortsätta dansa? Paddy skrattar. När ska jag sluta? Det är det jag fortsätter att fråga Nico och han tittar bara på mig och skakar på huvudet och det är det.

När Nico börjar bli trött, då slutar jag.

Nico har en mamma som har varit mycket sjuk och han måste ta hand om henne också. Han är en mycket upptagen man. Jag vet inte hur länge han kommer att kunna fortsätta. När det gäller mig kommer jag bara att fortsätta så länge jag kan.

Men förvänta dig inte att jag fortfarande ska dansa när jag är 110. Inte för att jag skulle vara för svag. Det är bara det att när jag är så gammal tror jag att jag skulle vara så skrynklig att jag behöver göra en ansiktsbehandling igen eller behöva bära en mask för att gå på en scen.

Paddy skämtar om att hon tror att hennes minnesförlust faktiskt är en av anledningarna till att hon är så passformig och pigg.

Hon erkänner att hennes minne misslyckas men hon är fast besluten att fortsätta dansa (Bild: Tom Dymond)

Jag säger till människor att det är min hjärna som håller mig frisk. Du ser, jag går hela vägen nerför de 28 trappstegen till mitt garage, och när jag kommer dit kan jag inte komma ihåg vad det var jag behövde gå efter. Så jag måste gå hela vägen upp igen och sedan påminna mig själv och sedan komma ner igen. Så jag säger att det är mitt vacklande minne som håller mig igång.

De flesta tjugotalet skulle till och med ha problem med att dra av Paddys häpnadsväckande akrobatik. Men hon insisterar på att hon inte känner att det blir en känsla när hon lämnar scenen och säger att hon bara någonsin har skadat sig en gång under sin tid med Nico - och det var inte på dansgolvet.

Pensionären, som bor i Gandia, Spanien, säger: För några år sedan klättrade jag på en stege hemma för att hugga ett träd och stegen gled och jag föll på golvet.

Jag knäckte mina revben. Det var sidan som Nico skulle hålla mig för en kommande dans, så han ändrade hela koreografin för att hålla mig på andra sidan, och vi kunde göra rutinen.

Gamla människor upp och ner i landet som oroar sig för att ta en tumla bara potter runt sina egna hem kanske frågar hur Paddy har hållit sig i så bra fett, men änkan kan inte ge ett svar.

vanessa dansar på is

Paddy och hennes man David 2002

Hon säger: Jag gör inget särskilt för att hålla mig i form. Jag skrämmer människor eftersom jag säger att jag gillar socker, godis och choklad och kondenserad mjölk på mina spannmål på morgonen. Det är bara att hålla sig aktiv emellan.

Jag tror att det är en familjegenskap. Min förälder var alltid väldigt aktiv. Jag har ett sjuårigt barnbarnbarn och hon är lite klok på något men hon spelar rugby och massor av andra sporter.

När jag åker tillbaka till England och träffar en gammal skolkamrat säger de alla: ”du var alltid aktiv, du satt aldrig och gjorde ingenting”. Den goda sidan med det är att vara en inspiration för andra människor.

122 ängelnummer betydelse

Jag får massor av mejl från äldre. Nico läser dem eftersom jag inte är bra på teknik. Det gör mig glad att höra att folk säger att efter att ha sett mig har de bestämt sig för att de borde gå upp från stolarna och byta TV: n och göra något.

Det vi gör inspirerar människor och får människor att le, och jag är mycket nöjd med det.

Mina barnbarn är verkligen glada över det också. De säger att ha mig som mormor får dem ofta en extra pint på puben!

Paddy och Nicko var ursprungligen på showen 2014 (Bild: Rex -funktioner)

Paddy började dansa vid två och ett halvt års ålder och utbildade sig till ballerina och arbetade heltid på teatern vid 17 års ålder, men hon gav upp 22 år för att bilda familj efter att ha gift sig med henne sent maken David.

I stället uppfostrade hon fyra barn och arbetade sex dagar i veckan i sin tygaffär i Stourbridge, West Midlands.

Hon höll sitt intresse för showbusiness vid liv genom att grunda Stourbridge Pantomine Company, som fortfarande går starkt idag.

Paddy och David bestämde sig för att flytta till Spanien efter att hon kom hem från jobbet på julafton och kollapsade med influensa. Hon säger: Jag var fruktansvärt sjuk och kom inte förrän på nyårsafton. Min man sa, ”det är det, vi tillbringar inte ännu en kall vinter i England”. En kund i min butik berättade om Gandia -området i Spanien, och vi åkte dit och det var så vackert. Vi köpte det första huset vi tittade på.

Men det som skulle vara ett lyckligt drag tillsammans för att varna klimat slutade med att bli en tragedi.

Paddy säger: Det var dagen innan vi flyttade. Vi var i ett hus utan möbler, allt såldes och allt var klart att gå.

David hade inte sovit bra, han var i ett annat sovrum. Och jag reste mig upp och såg blod över mattan. Jag ringde direkt till läkaren, och när han kom sa jag till honom att vi skulle emigrera till Spanien.

Han säger: 'Jag är ledsen, du måste ta din man till sjukhus'. På kvällen fick vi veta att han hade cancer.

Diagnostiserad med akut myeloid leukemi genomgick David flera omgångar med kemoterapi, medan han behöll en bild av deras spanska drömvilla bredvid sin säng för att hjälpa honom att ta sig igenom den.

Med sin cancer äntligen i remission flyttade paret äntligen till Spanien i september 2001, men leukemin återkom 18 månader senare och efter ytterligare två omgångar med kemo misslyckades han med att få två veckor att leva.

bamburgh castle harry potter

Paddy minns: Läkarna i Storbritannien var ganska glada över att han hade slagit cancern. David var tvungen att gå av planet i en rullstol, men när vi väl var där i det varma vädret mådde han snart bättre.

Vi trodde aldrig att cancern skulle komma tillbaka. Det var väldigt, väldigt svårt.

Efter 47 års äktenskap var hon ensam i Spanien, men Paddy säger att hon aldrig en gång tänkt på att återvända till Storbritannien.

Hon säger: Alla trodde att jag skulle göra det, men jag kunde inte komma tillbaka. Det hade varit vår dröm att bo i Spanien, och jag ville leva den drömmen för oss båda.

Jag bestämde mig för att hitta något för att hålla mig sysselsatt, så jag gick med i en salsadansklass nära mitt hem och Nico körde den. Så snart jag gick in där visste jag att jag hade kommit tillbaka till min första kärlek.

Paddy säger att första gången Nico försökte kasta henne i luften bad han andra män att stå och hämta henne om hon föll, men jag gick bara för det. Jag oroade mig inte ens för att bli skadad.

Sedan dess har hon och Nico vunnit miljoner fans runt om i världen, medverkat i tv -talangtävlingar, inklusive Spaniens You Are Worth It och den argentinska motsvarigheten till Strictly Come Dancing.

Hon kom också in i Guinness rekordbok som den äldsta akrobatiska salsadansaren.

Vad skulle David ha gjort av hennes sena liv och nyvunna berömmelse?

Åh, han skulle vara över månen, sa Paddy. Han kunde inte alls dansa, han hade två vänster fötter, men han uppmuntrade mig alltid att dansa igen. Han skulle vara väldigt stolt över allt jag har åstadkommit.

* Britain’s Got Talent: Champions - Final, ikväll (SAT), 20.30, ITV.

Se Även: