Storbritanniens 'billigaste' skoluniform säljs på Aldi - och den kostar bara 4,50 pund

Skolor

Ditt Horoskop För Imorgon

Den tyska diskotekaren Aldi har lanserat den ”billigaste skoluniformen på high street” - vilket ger familjer tillbaka 4,50 pund per barn.



Uniformpaketet, som lanseras i butikerna nästa månad, innehåller en tröja för bara £ 1, ett tvåpack med pikétröjor för endast 1,75 £ och byxor eller en kjol för 1,75 £.



I ett uttalande sa livsmedelsaffären att det rabatterade paketet fasas in tidigt för dem som förbereder sig för den nya skolterminen inför septemberrusningen.



Det kommer sannolikt att utlösa ett priskrig mellan stora stormarknader, med Tesco och Morrisons också på den årliga listan över konkurrerande stormarknader.

Aldi UK -direktör Julie Ashfield sa: Vi har tillkännagett lanseringen av vårt Back to School -sortiment tidigare på sommaren för att försäkra föräldrarna om att de kan få sina små utklädda för skolåret tidigt och låta dem njuta av resten av sommarlov som många missade förra året.

Föräldrar kan också spara via sina lokala myndigheters ordning för skoluniform

Föräldrar kan också spara via sina lokala myndigheters School Uniform Grant -plan (Bild: Getty Images)



Uniformerna är för grundskolebarn, med PE -kit och skor också tillgängliga.

Aldi sa att endast bomull från Afrika som används är hållbart. Sortimentet erbjuder också en 150 dagars tillfredsställelsesgaranti för sinnesro.



Det tillade: Sortimentet använder också återvunnet material som lovar att vara snäll mot kundernas bankbalanser och på planeten.

Aldi-sortimentet är tillgängligt för förbeställning online 18 juli och i butik från 22 juli.

Skoluniformer kommer att falla över hela linjen från september när en ny School Uniform Bill äntligen träder i kraft.

De ny lag kommer att se skolor berättade att de måste hålla märkesvaror till ett minimum - vilket betyder att hårda familjer kan köpa billigare stormarknadssats istället .

Det kallades på plats efter att välgörenhetsorganisationen The Children's Society publicerade en rapport som påstår att barn bär dåligt passande, smutsiga eller felaktiga kläder på grund av den dyra kostnaden för ny uniform.

Föräldrar spenderar för närvarande i genomsnitt 337 pund på uniform för varje barn i gymnasieskolan och 315 pund för barn på grundskolan, enligt The Children's Society.

En lag som begränsar kostnaderna för skoluniform träder i kraft i september

En lag som begränsar kostnaderna för skoluniform träder i kraft i september (Bild: Getty Images)

Dessa kostnader är mer än tre gånger vad familjer tycker är en rimlig kostnad - med familjer som säger att de tror att kostnaderna bör vara £ 105 för gymnasieskoluniform och £ 85 för grundskolan.

Lagen kommer att införa regler som ser att familjer får det bästa värdet för skoluniform.

Detta inkluderar att göra skoluniform lättillgänglig och bestå av artiklar som kan köpas billigt - till exempel i en stormarknad.

Märkesvaror måste hållas till ett minimum och skolor måste också undvika att ange dyra kläder.

Slutligen måste skolorna visa att de har fått bäst valuta för pengarna i sina klädavtal.

De kommer också att bli ombedda att undvika exklusiva leverantörskontrakt, om inte en leverantör kan konkurrera om kontraktet och där det bästa värdet för föräldrarna är säkrat.

gör dwp kontrollera bankkonton

Vissa familjer kan ha rätt till så mycket som £ 150 till kostnaden för skoluniform tack vare ett statligt finansierat system.

Är skoluniform för dyr? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan

De School Uniform Grant är obligatoriskt i Skottland där lokala myndigheter betalar familjer med låg inkomst minst £ 100 per barn varje år.

Men i England är det inte en lagstadgad rättighet, och många råd har tvingats skrota - eller minska - de senaste åren på grund av finansieringsrader.

I Wales erbjuder regeringen istället ett elevutvecklingsbidrag (PDG).

De Gov.uk webbplatsen har en sida där du kan ange ditt postnummer för att se vilken hjälp som finns tillgänglig nära dig.

För att vara berättigad måste du vanligtvis kräva förmåner eller ha en låg inkomst.

Det är värt att notera att systemet inte kommer att vara tillämpligt om ditt barn är inskrivet på en akademi eftersom dessa är oberoende drivna.

Om du inte kan göra anspråk på bidraget, men du kämpar med att klara av det, bör du också prata med ditt barns skola för att se vilket stöd de kan erbjuda.

Se Även: