Bruden lämnade 1 600 pund i skuld av Berketex -kollaps avslöjar förödelse inför hennes 'drömdag'

Konsumenträttigheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Liz Healey och hennes partner George, som ska gifta sig i juni 2019(Bild: NEWSAMPix)



På tisdagskvällen upphörde Bridal Fashions - varumärket bakom Berketex Bride - att handla.



Borgenärerna meddelade att alla 15 butiker hade stängt, utan några planer på att öppna igen, så att minst åttio personer var arbetslösa och hundratals fler utan klänning till bröllopsceremonin.



Liz Healey, student och blivande brud från Derby, är en av 300 kvinnor som har blivit förstörda inför sin 'drömdag'.

'Jag hittade min klänning i Birmingham National Wedding Shop den 29 december', sa 21-åringen till NEWSAM Money.

'Det var ett te -längd 3/4 ärm lacy nummer med ett litet litet band runt mitten.'



Hon säger att hon sedan dess fick reda på att hon är en av 'hundratals - om inte tusentals - brudar kvar utan klänningar eller pengar'.

'De har inte erbjudit mig återbetalning'

Liz & # 39; s fantastiska bröllopsklänning på £ 809, som hon inte längre kommer att ha för sin stora dag (Bild: NEWSAMPix)



Berketex Bride, som omsatte 1,5 miljoner pund per år, och 15 filialer i hela landet, inklusive koncessioner i Debenhams, har blivit huvudgatans senaste offer.

Wilson Field, företaget som hanterar sin insolvens, sa att det inte finns några planer på att öppna butiker igen, vilket låter många order hänga kvar.

Liz Healey köpte sin klänning för £ 559, men hon spenderade totalt £ 809 på alternationer - allt genom Berketex Bride.

'Jag ringde företaget på måndagsmorgonen för att hitta var min klänning var och upptäckte vad som hade hänt på Facebook igår.

'De hade faktiskt inte artighet att mejla, ringa eller sms: a sina kunder för att berätta för dem att de har gått i administration och avvecklar deras lager.

”Det tog mig över en timme att komma igenom hjälplinjen i morse, men när jag gjorde det sa de att klänningar som inte har kommit till butiken redan kommer inte att tas emot eller tas emot.

'De erbjöd inte heller någon återbetalning - jag blev tillsagd att gå till min bank och få en återbetalning.

”Det sätt som de har hanterat sina kunder på är bara äckligt. Det gör mig känslosam bara jag tänker på det, förklarade Liz.

'Människor bara veckor eller månader från det som är tänkt att vara den bästa dagen i deras liv har fått sin dag förstörd. Ingen har den typen av pengar bara ljuger.

'Besegrad och ur fickan'

Det kan ta veckor, om inte månader, att hitta rätt klänning - och nu har 300 personer ingen (Bild: Getty)

'Jag har nu fått låna pengar för att få en ny klänning, och jag känner mig helt besegrad,' sa hon till NEWSAM Money.

'Jag har ingen tro på klädföretag längre. Min drömdag förvandlas till lite av en mardröm. '

Liz har sedan köpt en ersättningsklänning, men säger att hon nu har en skuld på 1 600 pund, vilket har gjort henne krossad.

chloe ferry före operationen

”Vi har bara inte extra pengar i vår budget för att tillåta företag att gå i likvidation och ta med oss ​​våra pengar. Jag tror att det är en av de mest upprörande delarna för mig.

”Vi har skött vår budget så noggrant och Berketex förstörde det helt. Jag köpte bara min klänning av dem den 29 september - de hade absolut vetat att företaget hade problem då. Men de tog fortfarande brudens pengar. Och det är bara hjärtskärande. '

Berketex Brides kollaps - vad hände egentligen?

Många blivande brudar kommer att ha vaknat i förödelse i morse (Bild: Birmingham Post and Mail)

Berketex Bride har varit verksam som brudhandlare och leverantör i 50 år plus.

Emellertid har Sheffield -baserade insolvensföretag, Wilson Field Group, nu dragits in för att hantera sitt bortgång.

'En särskild telefonlinje för kunder som har lagt order har inrättats för att ge råd till cirka 300 besvikna brudar, även om man försöker minimera besväret för kunder', heter det i ett uttalande.

Butiksplatser inkluderar Manchester, Sheffield, Bristol, Leeds, Newcastle, Birmingham, Nottingham, Leicester, Croydon, London West End, Chester, Edinburgh, Glasgow och Dublin.

En talesman från Wilson Field Group sa: Wilson Field blev inbjuden av direktören att ge råd när företaget stod inför ökande kassaflödeproblem.

Ett meddelande om avsikt att utse en administratör lämnades in till domstolen den 9 november. Efter att ha utsetts, kommer en administratör att titta på lönsamheten hos olika aspekter av verksamheten och andra alternativ som kan inkludera försäljning av varumärke, lager och webbplats.

Wilson Field uppskattar att detta kommer att vara besvärande för företagets kunder och kommer att hantera enskilda frågor så snabbt som möjligt, men vi förväntar oss en hög volym samtal och ber därför om ditt tålamod i förväg.

'De böjde sig bakåt för att hjälpa mig genom att ordna en passform för senare samma dag. Två veckor senare samlade vi klänningen. (Bild: NEWSAMPix)

Karen Elliott köpte sin bröllopsklänning från Berketex Bride förra året - hon säger att hennes hjärta går ut till den berörda personalen.

”Med tre veckor kvar hade jag ingen klänning. Mina tärnor och mamma tog mig med till Berketex en dagars försäljning och säljassistenterna var så hjälpsamma som jag inte visste vad jag ville, säger hon till NEWSAM Money.

'De böjde sig bakåt för att hjälpa mig genom att ordna en passform för senare samma dag. Två veckor senare samlade vi klänningen.

'Min brudtärna, Denise, meddelade mig när hon hörde nyheten att butiken skulle sluta handla. Allt jag kunde tänka på var personalen och jag är ledsen över att en så långvarig bröllopsbutik i Glasgow inte längre kommer att finnas. Mina tankar går till all personal och jag hoppas att de hittar nya jobb. '

Jag har tappat min klänning - vilka rättigheter har jag?

Om du har påverkats har du rättigheter (Bild: iStockphoto)

Wilson Field Group har sagt att alla kunder som väntar på att köpta varor ska komma ska ringa 0114 349 1388.

Om du betalat med betalkort kan du också kontakta din bank för att kräva återbetalning genom återbetalning. Din bank kommer sedan att försöka ta tillbaka pengarna för dina räkning.

Alternativt, om du betalat för varorna eller tjänsterna med kreditkort, kan du begära återbetalning via din utgivare enligt avsnitt 75. Detta innebär att varan var £ 100 eller mer.

Se Även: