Boots bekräftar två stora förändringar i Advantage Card -lojalitetssystemet

Stövlar Storbritannien

Ditt Horoskop För Imorgon

Boots har bekräftat en rad nya ändringar i sitt Advantage -kortschema i ett drag som kommer att påverka miljontals kunder - inklusive många nya föräldrar.



Apotekskedjan har tillkännagett en översyn av sin lojalitetsklubb - vilket för många kommer att resultera i en betydande poängsänkning.



Från mars kommer återförsäljaren att sänka sina föräldraklubb- och över 60 -tal med 20%, mycket till förakt för sin lojala kundbas.



är katie price gravid

Personer som är anmälda till de kostnadsfria poängbesparingsprogrammen får för närvarande tio poäng (värd 1p vardera) för varje £ 1 som spenderas på vissa Boots-produkter.

Men enligt nya planer, som kommer att spela in den 16 mars, kommer köparna att tjäna bara åtta poäng för varje £ 1 som spenderas.

Kunder med normala förmånskort får för närvarande fyra poäng för varje £ 1 som spenderas på vissa produkter. Den goda nyheten är att detta kommer att förbli detsamma och inte kommer att påverkas av 20% -minskningen.



Förändringarna börjar senare i år (Bild: PA)

Förändringen tillkännagavs först av Boots i ett e -postmeddelande till kunder som läste: 'Vi ändrar poängen du får i Parenting Club, från 10 poäng per 1 kr du spenderar i Baby, till 8 poäng.



Men det är fortfarande 4 poäng mer än standardfördelarna med Advantage Card på 4 poäng per £ 1. Och eftersom denna förändring inte beror på förrän den 16 mars, kan du fortfarande få ut det mesta av 10 poäng för varje £ 1 på Baby under de kommande 2 månaderna.

'Dessutom har vi nyligen utökat åldersintervallet från 3-5 år - så att du får njuta av ytterligare två år med 8 poäng!'

En taleskvinna sa till NEWSAM Money att förändringarna införs för att ytterligare investera i belöningar för kunder.

Vi kan bekräfta att vi gör några ändringar i våra Boots Advantage Card Parenting Club och Lojalitetsprogram över 60s Rewards från och med 16 mars 2020.

'Kunder som ingår i över 60 -talets belöningar kommer nu att tjäna 8 poäng för varje £ 1 som spenderas på Boots eget märke och exklusiva produkter.

harry potter daniel radcliffe

'Boots Parenting Club -kunder kommer att få 8 poäng per £ 1 spenderade på sin babybutik. Föräldraklubbens medlemmar kommer att fortsätta att få gratis gåvor i viktiga skeden av deras resa och personliga specialerbjudanden.

Boots Advantage -kortet förblir ett av de mest generösa lojalitetsprogrammen i Storbritannien, med medlemmar som tjänar 4 poäng för varje £ 1 som spenderas. Varje poäng är värd 1p. Vi gör ändringar så att vi kan investera ytterligare i det vi erbjuder våra medlemmar. Vi vill fortsätta att ge dem stort värde för de produkter som vi vet att de kommer att älska.

Vad är föräldraklubben?

Från det ögonblick du upptäcker att du är gravid till den dag ditt barn fyller fem år kan du bli medlem i Boots Parenting Club och få extra poäng på babyprodukter, expertråd för föräldraskap.

Du får också en gratis Child's Farm -present när du registrerar dig.

& apos; Över 60 -talets belöningar & apos; förklarade

elefanten på tappen

Om du är över 60 år och är en Advantage -korthållare kan du registrera dig för återförsäljarens belöningsprogram för 60 -talet för att få tillgång till extrapoäng på Boots egna märken och exklusiva produkter, till exempel No7 -produkter.

(Bild: LightRocket via Getty Images)

Boots, som ägs av den amerikanska läkemedelsjätten Walgreens Boots Alliance (WBA), har gjort ett antal förändringar av sin detaljhandelsmodell under det senaste året.

r-kurs i Storbritannien

Det kom efter varningar att 200 butiker kunde tvingas stänga under omstruktureringsplaner.

I juni förra året öppnade återförsäljaren sin första & apos; framtidsbutik & apos; i Covent Garden, London, och axlade plastpåsar från dussintals butiker i ett krig mot avfall.

Papperspåsar finns nu tillgängliga på 53 av sina 2 485 filialer, med planer på att alla butiker ska använda papper i början av 2020.

Påsarna kostar 5p, 7p och 10p - de nuvarande plastpåsarna finns i två 5p och 10p storlekar.

Butikens renovering leddes av Boots -chefen Sebastian James som tidigare talat om syftar till att återuppfinna kedjan.

'Vår nya Covent Garden -butik startar en resa för att uppfinna stövlar för framtiden', förklarade James.

”Butiken är full av spännande skönhetsmärken, idéer för att leva bra och tjänster som hjälper dig att bli bättre, allt med den stora omsorg som Boots -kollegor ger. Vi kommer att lära oss vad människor älskar och vill ha från den här butiken och det hjälper oss att utforma en plan för hela vårt 2500 butiksområde. '

Se Även: