Boohoo pratar om att köpa Dorothy Perkins, Wallis och Burton efter 55 miljoner pund Debenhams övertagande

Arcadia Group

Ditt Horoskop För Imorgon

Boohoo, som också konkurrerar med Asos i ett bud på Arcadias flaggskeppsmärke Topshop, sa det

Företaget, som också konkurrerar med Asos i ett bud på Arcadias flaggskeppsmärke Topshop, sa att det är i exklusiva diskussioner med administratörer(Bild: PA)



Snabbmodewebbplatsen Boohoo har avslöjat att det blickar upp Dorothy Perkins, Wallis och Burton, bara några dagar efter att de bekräftat ett övertagande på 55 miljoner pund på 200-åriga Debenhams.



Företaget, som också konkurrerar med Asos i ett bud på Arcadias flaggskeppsmärke Topshop, sa att det är i exklusiva diskussioner med administratörer.



'Boohoo group plc bekräftar att det är i exklusiva diskussioner med Arcadias administratörer om förvärvet av varumärkena Dorothy Perkins, Wallis och Burton (exklusive HIIT)', säger ett uttalande.

dam kelly holmes partners

Det kommer mindre än en vecka efter att Boohoos räddningsbud för Debenhams beviljades klartecken - ett drag som gör att webbplatsen sparas, men 118 butiker försvinner från high street.

Runt 12 000 jobb riskerar nu - med butiksarbetare som är mest drabbade.



Boohoos förvärv kan leda till att alla butiker stängs - eftersom det flyttar varumärkena endast online (Bild: Boohoo)

Boohoo sa att det planerar att bygga om och starta om Debenhams -sajten, eftersom det flyttar till att bli det bästa online -varumärket i Storbritannien och också expandera till skönhet, sport och husgeråd.



Verkställande ordförande Mahmud Kamani sa: ”Vår ambition är att skapa Storbritanniens största marknadsplats. Vårt förvärv av varumärket Debenhams är strategiskt viktigt eftersom det representerar ett stort steg som påskyndar vår ambition att vara ledande, inte bara inom mode -e -handel, utan i nya kategorier inklusive skönhet, sport och husgeråd.

vad betyder 911

Affären innebär att varumärket Debenhams kommer att överleva - men inte de fysiska butikerna.

På andra håll har ASOS bekräftat att det är i exklusiva samtal att ta över Topshop, Topman, Miss Selfridge och HIIT.

Andra återförsäljare, inklusive Boohoo, Mike Ashleys Frasers Group och JD Sports i samarbete med den amerikanska detaljhandelsjätten Authentic Brands, tolkas också som bud på flaggskeppet Topshop.

Boohoo -affären innebär att varumärket Debenhams kommer att överleva - men inte de fysiska butikerna (Bild: AFP via Getty Images)

Det finns 13 000 jobb i fara från Arcadias kollaps, och många av dess 500 butiker kommer sannolikt inte att överleva.

Asos -affären gäller rättigheterna till märkena, inte de fysiska butikerna.

vad betyder 616 andligt

I ett uttalande till marknaderna bekräftade ASOS att det är i diskussioner med administratörerna för Arcadia, Philip Green & rsquo; s kollapsade shoppingimperium.

'Styrelsen anser att detta skulle representera en övertygande möjlighet att förvärva starka varumärken som resonerar väl med sin kundbas,' sade den.

'Men i detta skede kan det inte finnas någon säkerhet om en transaktion och ASOS kommer att hålla aktieägarna uppdaterade vid behov.'

Arcadia, som sysselsatte cirka 13 000 personer och har 444 brittiska butiker, kollapsade förra året på grund av påverkan av coronaviruspandemin, år med underinvesteringar och misslyckande med att följa med övergången till onlineshopping.

niall horan och harry stilar

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Detaljhandelskoncernen gick in i administration den 30 november - en dag innan nya lagar trädde i kraft som skulle ha sett skattemannen bli en föredragen borgenär och berättigad till återbetalning före osäkra borgenärer.

Förra månaden, Arcadias administratörer kom överens om försäljningen av återförsäljarens plusstora varumärke Evans till det australiensiska företaget City Chic Collective för 23 miljoner pund .

Boohoo grundades i Manchester 2006 och specialiserar sig vanligtvis på snabbmode för tjugotalet.

I början av 2017 förvärvade gruppen modemärken PrettyLittleThing och Nasty Gal.

I mars 2019 räddade det MissPap, i augusti 2019, varumärkena Karen Millen och Coast, och i juni 2020 varumärkena Warehouse och Oasis.

Per den 31 augusti 2020 hade boohoo -gruppen drygt 17 miljoner aktiva kunder från alla sina märken runt om i världen.

Se Även: