Bo Nickal avvisade UFC-kontraktet trots 62-sekunders vinst

BRA

Ditt Horoskop För Imorgon

Topp MMA-prospektet Bo Nickal tilldelades inget UFC-kontrakt trots att han skickade in sin motståndare på bara 62 sekunder i Contender Series.



Nickal, 26, gjorde snabbt arbete med Zachary Borrego på tisdagskvällens upplaga av Contender Series, tog sin motståndare ner och skickade in honom med en bakre naken choke drygt en minut in i kampen. En trefaldig mästare i brottning i den högsta nivån av interkollegial friidrott, vissa oddsmakare hade Nickal som 35/1-favorit i kampen.



Trots sin ensidiga vinst tilldelades Nickal inte ett UFC-avtal med Jamal Pogues, Erik Silva och Clayton Carpenter fick istället synda till befordran efter att ha vunnit sina respektive matcher. UFC-chefen Dana White förklarade sitt beslut att inte värva Nickal ännu och sa: 'Han är fantastisk, han är en av de hetaste utsikterna i sporten. Han har 2-0, så vad vi skulle vilja göra är att erbjuda honom en ny kamp i Contender Series. Om han vinner den, skulle vi vilja bjuda in honom till UFC.”



lottonummer nationella lotteriresultat

Tycker du att UFC borde ha värvat Bo Nickal efter hans vinst? Låt oss veta dina tankar i kommentarsfältet Nedan

Nickal brottades vid Penn State University, hem för flera tidigare brottningsmästare i Cael Sanderson och David Taylor. Han togs också in för att hjälpa UFC-stjärnan Jorge Masvidal att förbereda sig för sin senaste kamp mot Colby Covington i mars. Nickal gjorde sin MMA-debut på Masvidals iKON FC-kampanj i juni, och vann på knockout på bara 33 sekunder.

White tillade om Nickals prestation: 'Han fick det att se väldigt enkelt ut. Låt oss ge honom en kamp till och låt oss testa honom, om han kommer förbi det där med glans så tar vi in ​​honom och ger honom en kamp i UFC. Jag tror bara killen har någonsin kommit in på 1-0 och gjort vad som helst, jag tror att det var Brock [Lesnar] jag minns inte. Han är en stud, vi har fortfarande åtta eller nio veckor kvar av Contender Series, så vi ska ge honom en kamp till om detta.



 Bo Nickal tilldelades inget UFC-kontrakt trots sin ensidiga vinst
Bo Nickal tilldelades inget UFC-kontrakt trots sin ensidiga vinst ( Bild: Zuffa LLC)

'Om han inte var den han är och han inte var en 30/1-favorit, skulle jag aldrig värva honom med 1-0. Jag skulle inte göra det. Jag vet inte vad mer han kunde ha gjort för att se ut. bättre, den enda anledningen till att jag inte värvade honom är för att han har 2-0. Matchmakarna bestämmer vem de gillar, dessa osignerade killar som de vill ta in. När jag har sett dem [bråka] bestämmer jag om de kommer in eller så gör de inte det. De tog in honom, de tycker uppenbarligen att han ser redo ut. Han ser redo ut, men varför inte ge honom en kamp till?'

gris med mänskligt ansikte



Se Även: