BlackBerry KeyOne: TCL Communication tar tillbaka tangentbordet med ny Android-telefon på MWC 2017

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

TCL Communication, företaget som nu driver varumärket BlackBerry, har presenterat en ny smartphone som kombinerar en pekskärm med ett fysiskt tangentbord.



Den nya KeyOne, som körs på Googles Android-operativsystem, har både pekskärmen på en modern smartphone och ett tangentbord - liknande det för företagets mest populära enheter.



Keyone, avtäckt före Mobile World Congress (MWC) tech show i Barcelona, ​​har byggts av den kinesiska tillverkaren TCL Communication som en del av ett nytt avtal för att tillverka BlackBerry-telefoner.



BlackBerry har kämpat för att matcha många av sina smartphone-rivaler under de senaste åren och halkade till en andel på 0% av den globala smartphonemarknaden tidigare i år, enligt rapporter, efter att ha varit en av de största tillverkarna i världen.

TCL:s vd Nicolas Zibell sa: 'Imponerande design för att vara distinkt annorlunda, föreställer BlackBerry KeyOne om hur vi kommunicerar genom att erbjuda oöverträffad produktivitet och världens säkraste Android-smarttelefonupplevelse.

'Vi är ödmjuka över att spela en så viktig roll i framtiden för BlackBerry-smarttelefoner, som har varit så ikoniska i vår bransch, och vi är angelägna om att bevisa för BlackBerry-communityt att deras entusiasm kring denna nya BlackBerry-smarttelefon är något de kan vara stolt över också.'



Förutom att kombinera en 4,5-tums skärm med tangentbordet, har KeyOne en 12-megapixel bakre kamera och snabbladdningsteknik som gör att telefonen kan laddas till 50 % på cirka 36 minuter, säger BlackBerry.

(Bild: TCL)



'Den nya BlackBerry-portföljen har en chans att lyckas, eftersom få företag nu erbjuder design och funktioner i BlackBerry-stil, och det produktivitetsfokuserade smartphonesegmentet är underbetjänat. Men TCL måste vara noga med att inte prisa sig utanför sitt målsegment, säger Ian Fogg, chef för mobilanalys på IHS Markit.

'Även om BlackBerrys smartphoneandel förblir så låg att det är svårt att kvantifiera, betyder den stora omfattningen av smartphonemarknaden - över 1,5 miljarder enheter kommer att levereras under 2017 - att även en liten andel skulle representera betydande enhetsvolymer och intäkter jämfört med nästan vilken annan enhet som helst. marknadsföra.'

Mobile World Congress 2017

Under MWC förväntas en mängd andra smartphonejättar tillkännage nya telefoner för konsumenter, inklusive Sony, LG och Huawei , medan en annan före detta jätte Nokia kommer också att presentera nya enheter som en del av en större relansering av företaget.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: