Best of Banksy: 9 av graffitiikonens finaste verk från Storbritannien och bortom

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Stills från Banksy -filmen

Elusive: Banksys identitet är fortfarande en noggrant bevarad hemlighet



Den svårfångade graffitikonstnären Banksy har vaktat sin identitet och hittat internationell ökändhet för sina distinkta gatumålningar.



Från mörk humor till subversiva politiska uttalanden, hans verk har setts på väggar och broar i städer över hela världen - och har också väckt otaliga kopieringsförsök.



Men sedan han kom från den underjordiska konstvärlden har hans målningar nu hämtat upp till en miljon pund på auktion.

Vi tar en titt på några av hans finaste stunder:

Håll det fläckfritt

Håll dig ren: Denna del såldes för 1,87 miljoner dollar (Bild: Barcroft)



Hans dyraste och förmodligen mest kända verk såldes på auktion i New York för 1,87 miljoner dollar.

Det är en anpassning av en original Damien Hirst -målning och dök först upp som & svep den under mattan & apos; väggmålning i Camden 2006.



Mobila älskare

Mobile Lovers av Banksy

Pricey: Banksy's Mobile Lovers -konstverk förväntas hämta miljoner pund på auktion (Bild: PA)

En ungdomsklubb i Banskys infödda Bristol kan landa ett stort vindfall efter att konstnären kommit överens om att de får behålla den här målningen han stencillerade på sidan av byggnaden.

Mobile Lovers -skissen - visar ett par som omfamnade medan de kollade sina mobiltelefoner - ritades på sidan av Broad Plain Boys Club och Banksy har sedan kontaktat gruppen för att säga att de kan tjäna pengar på pjäsen.

varför täcker Gabriel ett öga

Spionbås

Nytt Banksy -konstverk

Lyssnar på: Det här var en protest mot GCHQ (Bild: PA)

Det är inte bara kända städer som har gripits av & apos; Banksy feber & apos; - den här obekräftade Banksy väckte uppståndelse efter att ha dykt upp i Cheltenham förra månaden.

Det anses vara en politisk protest baserad på GCHQ: s underrättelsetjänst närvarande i staden och visar skuggfigurer som avlyssnar radiosignaler.

Vita huset pubråtta

Banksy Rat på The Whitehouse pub

Gnagare: Banksy Rat på The Whitehouse pub i Liverpool (Bild: Liverpool Echo)

Denna enorma målning av en råtta prydde först sidans Liverpools pub i Vita huset sedan 2004.

Men gnagaren på 30 fot bevarades noggrant under pubens senaste restaurering och gipset som innehåller väggmålningen kommer att säljas på auktion till förmån för lokala välgörenhetsorganisationer.

Väntar förgäves...

Graffiti av den brittiska gatukonstnären Banksy ses på en nedrullningsbar säkerhetsport som täcker huvudingången till Larry Flint's Hustler Club den 24 oktober 2013 i Hell's Kitchen

Väntar: Detta målades på fönsterluckorna på en bandfog (Bild: Getty Images)

Cop-dodging Banksy undvek polisen igen för att skapa detta konstverk i New York City förra året.

Han spraymålade mannen, i en tux, och höll i ett knippe blommor som om han just hade stått upp på fönsterluckorna i Larry Flynts bandfog, Hustler Club på Manhattan.

Rapporter från Amerika uppgav att New York Police Department spårade konstnären över hela staden under hans sex månaders vistelse där.

Blommakastare

Populär: Den här ikoniska bilden finns nu på t-shirts runt om i världen

Denna ikoniska bild av en man som verkar vara inblandad i ett upplopp som kastar en massa blommor snarare än en molotovcocktail dök först upp på en vägg i Jerusalem 2005.

Verket representerade en uppmaning till fred i den israeliska regionen och har sedan reproducerats på mängder av t-shirts och andra memorabilia.

Slavarbete

Bunting boy: Den här bilden sades vara en protest om kapitalismen (Bild: Bild på Banksy original VIA www.liveauctioneers.com)

Denna protestbild målades på sidan av en butik i Poundland i Wood Green, London, efter upploppen i huvudstaden 2011.

Det antas ha varit ett uttalande om kapitalismen och användningen av sweatshops för att producera memorabilia inför OS och drottningens diamantjubileum.

Hackney välkomnar OS

Explosivt skott: En missil som ett spjut

I ett annat skott vid OS i London släppte Banksy den här bilden på sin webbplats - som visar en idrottsman som kastar en missil istället för en spjut - inför matcherna.

Drottningsjubileum

Rebel: Her Majesty som Ziggy Stardust (Bild: SWNS)

Banksy markerade ytterligare en nationell händelse 2012 genom att avbilda drottningen som Ziggy Stardust inför sin Diamond Jubilee.

Stencilen ritades på sidan av Bristol Children's Hospital och visar Hennes Majestät med David Bowies skapande ikoniska röda blixtnedslag ner i pannan.

Se Även: