Odjuret från öst 4: Prognoser varnar för ytterligare två arktiska sprängningar som kommer - i påsk OCH sedan i april

Uk News

Ditt Horoskop För Imorgon

Prognosmännen varnar för att det kan finnas ytterligare två arktiska sprängningar som kommer att drabba Storbritannien - i påsk och sedan igen senare i april.



Storbritannien har lämnat skakningar de senaste veckorna eftersom frysande snaps har förlamat delar av landet med kraftig snö och minusgrader.



Den första av dessa undernollställningar kallades odjuret från öst och följdes av en andra, & apos; mini beast & apos; förra helgen.



Den bittra sibiriska luften utlöste ett omfattande resekaos och många allvarliga vädervarningar.

Och nu hävdas att dessa villkor kan fortsätta fram till maj.

Mer snö är på väg, med experter som säger att det kan bli en vit påsk (Bild: Barcroft Media)



Barn njuter av det ovanligt kalla vädret för den här tiden på året (Bild: REX/Shutterstock)

Det tredje odjuret hotas med varningar om en & vit påsk & apos ;.



Vissa prognoser förutspår en sprängning av bitter luft från Arktis som sveper genom Storbritannien under uppstarten till semestern när högt tryck byggs norr om landet.

Detta kan tillåta isiga, kalla vindar att störta över Storbritannien med chans att snö faller för tredje gången.

Och ett fjärde odjur kunde vara på väg mot slutet av april.

Trots att förhållandena blir mildare den här veckan ser det ut som att våren kommer att sättas på vent nästa vecka utan några tecken på några längre perioder av värme och solsken inom överskådlig framtid, hävdar The Weather Channel.

Enligt vissa långväga prognosmodeller förväntas temperaturen ligga under säsongsgenomsnittet i norra Europa under de kommande månaderna med risk för snö.

Snön kommer att fortsätta, även om vi ska vara på våren nu (Bild: PA)

Forecaster Amy Hodgson, från The Weather Channel, säger att de kyliga utsikterna fortfarande är ett svar på den plötsliga stratosfäriska uppvärmningshändelsen och polarvirvelskillnaden som ägde rum i februari.

Hon tillade att den förlängda kalla perioden orsakas av högt tryck som blockerar varmare luft från att svepa över landet från sydväst.

Hon sa: För april räknar vi med att temperaturen håller sig under normala i norra Europa.

Detta är fortfarande ett svar på den plötsliga stratosfäriska uppvärmningshändelsen (SSWE) och polär virvelklyvning som inträffade redan i februari.

Forskning av Dr Todd Crawford, chefsmeteorolog vid The Weather Channel, visar att dessa händelser kan leda till långvarigt kallt väder och en negativ nordatlantisk oscillation 30 till 60 dagar efter den första splittringen.

Bittert kalla vindar från öst och nordost dominerar normalt under en negativ nordatlantisk oscillationsfas.

Detta kan innebära att ytterligare ett ”Odjur från öst” kan inträffa före maj då torra och kalla förhållanden tar över under högt tryck under stora delar av april.

Han sa: När vi går in i april föreslår de flesta datorprognosmodellerna att vi kommer att få minst en stor förkylning till innan blockeringsmönstret bleknar, med varmare och fuktigare väder begränsat till delar av södra Europa.

Ytterligare ett & odjur från öst & apos; har förutspått att återvända (Bild: PA)

Gritters och snöröjningsfordon kommer fortfarande att vara ute på vägarna (Bild: PA)

Det kan dock bli några förbättringar med en period av varmare väder i maj och kvicksilveret stiger till ungefär genomsnittet i juni.

Han tillade: För maj förutspår vi över normala temperaturer för Storbritannien till västra Skandinavien.

hur dog hedboken

Prognosförtroendet minskar ytterligare, men det finns dock risken att under normala temperaturer kan dröja kvar i maj.

Den senaste frysningen under nollpunkten, med smeknamnet 'Mini Beast from the East', dumpade så mycket som 30 cm snö i delar av Storbritannien, bara några veckor efter att den första sibiriska sprängningen stannade i större delen av landet i februari.

Vädret har tagit en vändning de senaste veckorna (Bild: Andy Kyle / SWNS)

Med mer snö kan mer trafikkaos förväntas (Bild: PA)

På väg in på helghelgen nästa vecka, högt tryck i väster och lågt tryck i öst kan pressa kall arktisk luft ner mot Storbritannien under påskhelgen.

Prognosen Katie Greening, från The Weather Channel, sa att kall polarluft förväntas leda till en sval period över hela Storbritannien från slutet av mars till början av april.

Hon sa: Snö i april? Ja korrekt! Det kommer att bli oroligt med temperaturer som kommer att sjunka igen och nederbörd faller i form av snö över nordvästra och centrala Europa.

Martin Bowles från Met Office sa också att april förväntas bli kallt.

Han sa att medan kalla temperaturer kommer att drabba östhelgen som kommer från norra Atlanten och ge lite snö och frost, 'april blir kallare än genomsnittet'.

  • Ta reda på hur vädret ska vara i ditt område genom att ange detaljer i widgeten nedan.

Se Även: