BBC lanserar en virtuell assistent i Alexa-stil som heter Beeb som kan förstå regionala accenter

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

BBC arbetar på en virtuell assistent i Alexa-stil som fungerar med smarta högtalare, TV-apparater och mobiltelefoner och förstår regionala accenter.



Assistenten, känd som Beeb, har skapats av ett internt BBC-team och kommer att lanseras nästa år, enligt Väktaren .



Det kommer att byggas in i BBC:s hemsida och iPlayer app, som gör det möjligt för människor att hitta sina favoritprogram och interagera med onlinetjänster med sin röst.



Den kommer också att göras tillgänglig för tillverkare som vill införliva public service-programvaran i sina egna enheter.

BBC-personal runt om i Storbritannien har enligt uppgift bjudits in att spela in sina röster för att hjälpa till att träna programmet att känna igen olika accenter.

(Bild: Getty Images Europe)



Detta kommer efter att några USA-utvecklade virtuella assistenter har kämpat för att förstå starka regionala brittiska accenter, som Scouse och Geordie.

BBC sa att en egen assistent skulle göra det möjligt för den att 'experimentera med nya program, funktioner och upplevelser utan någon annans tillåtelse att bygga det på ett visst sätt'.



alesha dixon gravid 2013

'Det kommer också att tillåta BBC att vara mycket mer ambitiös i innehållet och funktionerna som lyssnare kan njuta av, sa en talesman.

BBC arbetar redan med andra röstassistenter, som Alexa och Google Assistent, men det driver alltmer användare mot sina egna produkter, så att det kan samla in mer data.

Amazon Echo

Tidigare denna månad tillkännagav företaget planer på att dra sina liveradioströmmar från TuneIn i Storbritannien, eftersom appen inte kunde tillhandahålla meningsfull information om användare.

'Vi vill att våra program, produkter och tjänster ska vara de bästa de kan vara. Och ett viktigt sätt vi säkerställer det är genom att använda meningsfull data, sade Kieran Clifton, chef för BBC Distribution & Business Development, då.

'Data är viktigare och viktigare – eftersom det hjälper oss att göra fler typer av program som vi vet att folk gillar, och lika viktigt, identifiera luckor i vår driftsättning för att säkerställa att vi gör något för alla målgrupper.

'Vi använder också den insamlade informationen om vad du tittar på, lyssnar på eller läser online för att erbjuda personliga programrekommendationer – och göra våra tjänster ännu mer skräddarsydda för dig.'

Mest lästa
Missa inte

Se Även: