Barclays, Santander & Natwest uppdaterar reglerna för ansiktsmask eftersom HSBC hotar med att stänga konton

Banker

Ditt Horoskop För Imorgon

Ansiktsöverdrag är inte valfria(Bild: PA)



High street långivare inklusive Barclays, Nationwide och Halifax har utfärdat varningar till kunder efter att HSBC sa att det inte skulle tveka att avbryta kontona för dem som bryter mot covid -lagar.



Detaljhandeln, som äger First Direct och driver Marks & Spencer bank, sa kunder som går in i filialer utan mask kommer att få sina konton uttagna, om de inte är medicinskt undantagna .



Black Friday telefonerbjudanden 2019 Storbritannien

I ett tal med The NEWSAM sa en talesman att de som vägrar att följa kommer att nekas service.

Jackie Uhi, chef för filialnätverket, HSBC UK sa: 'Våra kollegor förtjänar respekt och ska inte behöva möta våldsamt eller kränkande beteende. Om individer utsätter sig själv eller våra kollegor för fara, utan medicinskt undantag, förbehåller vi oss rätten att ta ut sitt konto '

Barclays utfärdade liknande riktlinjer på onsdagen och uppmanade alla kunder att bära ett ansiktsöverdrag.



'Vi har Covid -tecken för att betona detta. Vi ber också kollegor att påminna kunder där så är lämpligt. Vi får kunderna att vägra och filialpersonal kan vid behov vägra service. '

var är det ensamma huset

'Alla grenar har full rätt att vägra att betjäna alla som inte har ansiktsöverdrag, om de inte är medicinskt undantagna', står det i ett nationellt uttalande. (Bild: Getty Images)



(Bild: Getty Images)

Banken sa att den förbehåller sig rätten att stänga konton för dem som agerar aggressivt mot kollegor.

Carol Anderson, TSB: s filialdirektör, sa: Om enskilda riskerar kunder eller kollegor kommer vi att vidta lämpliga åtgärder.

Santander berättade för The NEWSAM: ”Våra filialkollegor fortsätter att arbeta mycket hårt för att stödja våra kunder och deras säkerhet är fortfarande en prioritet. För att hjälpa till med detta uppmuntrar vi alla kunder att bära en mask tillsammans med andra åtgärder för att säkerställa social distansering och hygien. '

Långivaren sa dock att det inte skulle genomdriva bankkontostängningar.

liverpool vs man united kanal

Lloyds bank, som också äger Halifax och Bank of Scotland, sa 'Vi arbetar hårt för att hålla våra kontor öppna för våra kunder, med ansiktsöverdrag och social distansering avgörande för allas säkerhet'.

Den sade att den fortsätter att uppdatera vägledningen i enlighet med regeringens riktlinjer.

Bygga samhället Nationwide och Natwest, som också äger RBS, uppmanade kunderna att agera ansvarigt.

Santander

Banker har sina rättigheter att avvisa kunder som bryter mot reglerna (Bild: AFP/Getty Images)

'Alla grenar har sina rättigheter att vägra att betjäna alla som inte har ansiktsöverdrag, om de inte är medicinskt undantagna', står det i ett nationellt uttalande.

Natwest tillade: Vi ber alla kunder att bära masker om de kommer till en filial (om det inte är medicinskt undantaget) och har affischer som går in i våra filialer den här veckan för att påminna kunderna om detta.

Varningarna kommer när Storbritannien registrerar sitt högsta antal dagliga dödsfall någonsin när den nya covid -stammen fortsätter att riva genom städer.

Stormarknader inklusive Morrisons, Sainsbury & apos; s, Tesco, Asda och Aldi förstärkte säkerhetsåtgärder på tisdagen och varnade för att kunder utan mask kommer att nekas inträde.

Åtgärderna, avsedda att skydda personal och medborgare betyder att alla måste bära ett omslag om det inte är medicinskt undantaget .

Det följer varningar från fackföreningar om rädsla för att anställda utsätts för fara.

nummer 22 betyder andlig

Usdaw: s generalsekreterare Paddy Lillis sa: ”Detaljhandelsarbetare arbetar med allmänheten varje dag och drabbas inte bara av ökat övergrepp, utan är mycket oroliga för att få covid-19.

Vad är dina tankar? Låt oss veta i kommentarfältet nedan

'Det kommer att ta lite tid att lansera vaccinet och vi har inte råd att vara självbelåtna under tiden, särskilt med en ny stam som sveper nationen.'

Unite, fackföreningen för personal i banker, har uppmanat till brådskande åtgärder för att göra ansiktsskydd obligatoriska i alla bankkontor.

Dominic Hook, Unite national officer sa: 'Unite blir alltmer orolig över antalet kunder som besöker bankkontor utan att täcka ansiktet. Sådan uppenbar ignorering av bankpersonalen, som som nyckelpersoner har fortsatt att arbeta i filialer under hela pandemin, är helt skamligt.

madonna-kille ritchie

'Unite uppmanar finansbranschen att samarbeta med regeringen för att se till att lagkravet för ansiktsskydd tillämpas i alla bankkontor snarast. Sektorn bör följa HSBC: s ledning och slå till mot de kunder som vägrar följa lagen.

'Med tanke på att kunder sedan mars förra året har blivit rekommenderade att bara besöka bankkontor för ett begränsat antal väsentliga transaktioner, är det tiggerns uppfattning att personalen fortfarande måste möta kunder som har gått in i filialer utan ansiktsöverdrag och ofta av skäl som inte är grundläggande.

'Det är viktigt att bankkontorets personal inte fortsätter att möta onödiga och undvikbara risker från kunder som vägrar att ta hänsyn till den fara de kan utgöra.'

Se Även: