Barclays ska erbjuda kunderna nya £ 750 räntefria kassakrediter

Barclays

Ditt Horoskop För Imorgon

Nya Barclays övertragsregler träder i kraft från den 1 maj(Bild: PA)



Från början av nästa månad betalar Barclays kunder inga räntor på de första £ 750 av sina checkräkningar.



De nya åtgärderna kommer automatiskt att tillämpas för befintliga och nya kunder.



Barclays räntefria buffert på £ 750 träder i kraft när bankens nuvarande plan - som ser att alla räntor och avgifter på checkräkningskrav upphävs - tar slut.

Banken tillade att den också kommer att sänka räntorna för personer som går över £ 750 -gränsen till 19,51%.

'Vi tar inte ut några räntor på arrangerade checkräkningskrediter mellan den 27 mars och den 30 april 2020', lyder en uppdatering på Barclays hjälpsida för coronavirus.



'Mellan den 1 maj och den 9 juli tar vi inte ut ränta på överskjutna saldon på upp till 750 £ och vi sänker tillfälligt våra räntor och begränsar ränteavgifterna för övertagna saldo över 750 £.'

Barclays bank

Barclays plan går utöver vad regulatorn kräver (Bild: PA)



Barclays hade tidigare sagt att det skulle gå från en avgift på 75p om dagen på sitt bankkonto till en årlig ränta på 35% utan några avgifter eller avgifter utöver det.

Barclays nya system går utöver den obligatoriska £ 500-räntefria buffertstaden City Watchdog FCA sa till banker och byggföreningar att de var tvungna att erbjuda alla som kämpar ekonomiskt till följd av coronaviruset.

FCA har också sagt att företag bör erbjuda en tillfällig betalningsfrysning på lån och kreditkort i upp till tre månader för konsumenter som påverkas negativt av pandemin.

Se Även: