'Avon mamma' som tjänar 2 600 pund i månaden delar hemligheter när pandemin återupplivar skönhetsmärket

Avon

Ditt Horoskop För Imorgon

Vicki Houlston, 27, gick med i Avon efter att ha blivit uppsagd i mars



Tiotusentals människor har registrerat sig för online-säljplattformar sedan mars, mitt i stora vågor av uppsägningar som utlösts av Covid-19-utbrottet.



Skönhetsmärket Avon, ett populärt system för direktförsäljning, har rapporterat en ökning med 53% av nya & apos; reps & apos; sedan lockdown.



Det står att majoriteten är kvinnor under 30 - några som har förlorat sina jobb - och för många har pengarna aldrig varit bättre.

Barnomsorgsarbetare Vicki Houlston, 27, gick med i Avon -klubben efter att ha blivit uppsagd i mars. Hon är nu en heltidsrepresentant och tjänar upp till 2 679 pund i månaden.

'Jag registrerade mig i maj under pandemin och har drivit mitt företag i fem månader', sa Vicki till NEWSAM Money.



Hon säger att hon gjorde sin första försäljning inom 24 timmar och försäljningen har blomstrat sedan dess.

'Jag säljer via sociala medier med hjälp av de onlineverktyg och utbildning som vi får,' sa Vicki.



'Jag gör också ansikte mot ansikte broschyr släpps till mina grannar.'

Är du en Avon -representant? Låt oss veta dina tankar? emma.munbodh@NEWSAM.co.uk

bästa sparkonto för £20000

Avon började som ett community-ledt skönhetsmärke 1957 (Bild: PA)

Totalt lägger Vicki 15 pund i månaden på broschyrer som hon lämnar till lokala grannar.

'Under min värsta månad hittills tjänade jag 1100 £, mitt bästa var 2 679 £. Sedan mars har jag tjänat mer än 6 000 pund. '

Hon talar om för- och nackdelar och säger att varumärket lär dig allt du behöver veta om hur man säljer online och hur man gör beställningar.

Men du börjar från noll 'så du måste vara beredd att anstränga dig.

dagliga spegelracingtips idag

Singelmamman Laura Shaw, 34, från Milton Keynes, arbetar för ett marknadsföringsföretag i Dubai tillsammans med sitt Avon -företag. Hon säger att dragkraften har ökat över lockdown.

'Jag gick till Avon i december 2019 för att spara pengar, köpa julklappar och hjälpa vänner och familj.'

Hennes vanliga kunder inkluderar vänner, familj, hennes före detta man och till och med hennes verkställande direktör.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

'Inom den första veckan gjorde jag vinst,' sa hon. För Laura är den största förmånen att hantera sitt företag var som helst i världen.

Men han erkänner att det inte är helt enkelt segling.

'Jag marknadsför på sociala medier genom att vara en gående annons. Jag älskar alla Avon -produkter och bär/använder de flesta av dem efter att ha lidit av psoriasis i flera år.

'Jag har VIP -grupper på sociala medier där kunder kan få råd om produkter och hudvård.

'Jag erbjuder också en dörr-till-dörr-tjänst i mitt lokalsamhälle där jag hjälper över 500 personer. Där jag kan kommer jag alltid att göra det till ett personligt uppdrag att hjälpa dem som omedelbart behöver väsentliga saker. '

Laura Shaw, 34, arbetar för ett marknadsföringsföretag i Dubai tillsammans med sitt Avon -företag

Laura säger att det finns två huvudsakliga sätt att sälja.

jacob rees mogg liggandes

'Kunder kan lägga till varor i sin korg via min online -broschyr online. Jag gör fortfarande provision plus att jag tjänar på allt jag säljer.

'Alternativt kan de skicka ordern tillbaka till mig och om de är lokala levererar jag (gratis) och pratar med dem om produkterna och eventuella specialerbjudanden jag har.

'Jag har också en egen lådawebbplats där jag personligen väljer produkter för vissa dagar (vaknar för att sminka, dag ute, badlåda, etc.) och erbjuder mystiska - eller personliga - lådor. Om du vill veta vad som finns i lådan är det bara att fråga eller om du vill ha en överraskning säger du bara.

Precis som Vicki säger Laura att hon bara spenderar pengar på broschyrer. Men hon säger att representanter måste vara beredda att lägga ner arbetet och samla och leverera artiklar.

Reps säljer vanligtvis på sociala medier, i sociala kretsar eller via broschyrer (Bild: Getty)

'Jag arbetar runt min heltidskarriär och tjänar 25% rabatt på allt, jobbar cirka fyra timmar i veckan på fritiden (exklusive våra teamchattar som är träning/sociala möten). Jag tjänar mellan £ 300 till £ 1500 i försäljning i månaden, sa hon.

'Alla pengar går till mitt framtida bröllop och husrenovering.'

Till skillnad från ett pyramidspel kräver plattformar för direktförsäljning inte en investering i förväg.

elliott wright pappa cancer

Direktförsäljningsföreningen - som reglerar branschen - säger att alla som vill ansluta sig till ett system bör vara försiktiga med eventuella kostnader i förskott.

Dessa märken regleras av en uppförandekod för branschen, vilket innebär att du också har 14 dagar på dig att ångra dig efter att du har gått med.

I genomsnitt uppskattar den att de som säljer via broschyrer och sociala medier kan tjäna 372 pund i månaden.

Avon berättade för NEWSAM att dess representanter är oberoende, inte krävs för att arbeta ett minimum eller fast antal timmar och inte behöver uppfylla några försäljnings- eller intäktsmål.

'Reps kan tjäna på sina första £ 1 av försäljning och registreringen är enkel med en nominell anslutningsavgift från £ 5 som också ger ett startpaket för att starta sin skönhetsverksamhet.

'Reps är oberoende och behöver inte arbeta ett minimum av timmar, möjligheten är helt flexibel så att alla kan tjäna.'

Susannah Schofield, generaldirektör för Direct Selling Association, sa att alla som vill komplettera sin inkomst bör leta efter DSA -logotypen.

'Direktförsäljning är en vanlig detaljhandelsväg till marknaden där intäkterna kommer från försäljning av varor till konsumenter av säljare och deras rekryter.

'Leta alltid efter DSA -logotypen - medlemmar i UK Direct Selling Association erbjuder större skydd och rättigheter för både dig som direktförsäljare och dina kunder.'

Se Även: