ASDA skrotar 5p plastpåsar - och det är inte allt man blir av med

Plastpåsar

Ditt Horoskop För Imorgon

Hoppsan...(Bild: Bloomberg)



I ett försök att minska plastanvändningen har ASDA sagt att de kommer att skrota 5p bärpåsar i sina butiker i slutet av året.



när går barn tillbaka till skolan

Men det är bara en fas i stormarknadens krig mot plast, med billiga återanvändbara kaffekoppar som kommer in och plastbestick och koppar försvinner från kaféer och kontor.



'Där vi kan gå snabbare och svårare för att ta bort plast som kan undvikas från våra produkter, kommer vi att göra det', säger ASDA: s vd Roger Burnley.

'Vår logik är att ta bort plast varhelst vi kan, och där det krävs, för att göra det så återvinningsbart som möjligt.'

Vad förändras

ASDA har sagt att det kommer att:



  • Ta bort 10% av plasten från sina egna märkesförpackningar under de kommande 12 månaderna och publicera regelbundna uppdateringar så att kunderna kan följa dess framsteg

  • Presentera en återanvändbar kaffekopp med noll vinst för att ge kunderna ett prisvärt alternativ till engångskoppar.



  • Ta bort alla engångskoppar och bestick i plast från sina kontor 2018 och alla dess butiker och kaféer i slutet av 2019.

  • Avveckla 5p ”engångs” -väskor från sina butiker i slutet av 2018 och introducera en donation till goda ändamål från försäljningen av sina väskor för livet så att välgörenhetsorganisationer inte förlorar.
  • Arbeta i samarbete med Storbritanniens ledande experter inom förpackningsteknik vid Leeds Beckett University Retail Institute samt en av Asdas största leverantörer i Storbritannien, ABP, på prioriterade projekt för att utveckla nya alternativ till plast och mer återvinningsbart material.

  • Skapa Asda Plastic Ideas Hub, öppet för alla från industrin till individer, och erbjuder ett pris på 10 000 pund för varje skalbar, användbar idé som hjälper Asda att hantera sina bästa plastutmaningar - till exempel alternativ till plastfilm.

Och det är bara rubriken. Allt som kan ändras kommer att bli.

'Vi ska byta polystyrenbaserna i våra pizzor till kartong och ta bort 178 ton plast från kundernas hem', sa Burnley.

Sådana goda nyheter händer oss alla varje dag - men träffa inte rubrikerna

Annonsörsinnehåll från Cancer Research UK

Vi har samarbetat med Cancer Research UK för att samla in pengar för kampen mot sjukdomen och för att dela och fira goda nyheter som händer just nu för patienter och överlevande över hela landet.

Goda nyheter kan vara att få positiva testresultat eller det ögonblick ditt hår växer tillbaka för första gången efter kemo.

Tack vare välgörenheten - som inte får några statliga medel för sin forskning - har överlevnaden i Storbritannien fördubblats under de senaste 40 åren.

Men det finns så mycket som fortfarande behöver göras för att Cancer Research UK ska ge fler goda nyheter till fler människor varje dag.

För att donera och hjälpa fler människor att överleva eller för mer info besök cruk.org

”Vi kommer också att byta de 2,4 miljoner plastrån som används på våra kaféer varje år till papper. Genom att byta våra färgade dryckesflaskor till klar plast kommer 500 ton mer plast att återvinnas.

'Vi kommer att ta bort kaffekoppar och bestick av plast från våra hemkontor helt i slutet av detta år.

anton du beke fru

'Dessutom kommer vi att lansera en' noll vinst 'återanvändbar kaffekopp för att hjälpa kunder att minska sitt beroende av engångskoppar medan vi arbetar för att ta bort dessa från våra butiker och kaféer i slutet av 2019.'

Asda har tagit fram ett fullständigt uppdragsbesked om hur de planerar att skära plast, det du kan läsa här .

Se Även: