Är dina gamla Disney VHS -band värda en myntning? De nostalgiska videorna säljer för en överraskande vinst på eBay

Walt Disney Company

Ditt Horoskop För Imorgon

Som med många samlarobjekt har dessa föråldrade videor multiplicerat i värde över tid



Åtgärda tillbaka till åttiotalet och nittiotalet när VHS -band var raseri, och allt du någonsin kunde drömma om för din födelsedag var en ny Disney -video att lägga till i din samling ... ja, video.



De dagarna är sedan länge förbi, med dagens barn ser vad de gillar, när de vill, tack vare Sky -filmer på begäran, Cbeebies, spela och pausa TV och appar som låter dig Kolla på Cinderella när som helst, var som helst.



nicholas hoult jennifer lawrence

Men det finns några bland oss fortfarande vill slutföra de gamla Disney VIDEO -lådorna - och de är villiga att betala några imponerande belopp för att få dem.

Läs mer

Hur mycket är dina nostalgiska leksaker värda?
De gamla Lego -seten säljer för £ 1000s Klassisk Beano nu värd över 20 000 pund Den 75 000 pund Beanie Baby köpte för 10 pund Action hjälte serier värda en mynta

De mest värdefulla Disney VHS -tejpen - har du några?

Den lilla sjöjungfrun

Efter att ha slagit in på biografer 1989 blev The Little Mermaid snabbt varje barns besatthet, med filmen som tjänade 84 miljoner dollar på biljettkontor över hela världen på bara några dagar.



Det var den 28: e Disney -animerade funktionen och det går rykten om en nyinspelning som pågår vilket innebär att original kan vara på väg att skjuta i värde.

Just nu hämtar ett typiskt VHS -original allt från £ 1 till £ 4, men om du äger en Black Diamond -upplaga tittar du på upp till £ 80 i gott eller förseglat skick .



Lejonkungen

Kommer du ihåg de varma sommarlovsmorgnarna i soffan med Simba? Du är inte den enda.

Walt Disney släppte The Lion King den 7 oktober 1994 och det har varit en sådan hit, det är nu en av de mest framgångsrika teaterföreställningar som någonsin prydde West End.

Om du har en kopia av Disney Parks The Lion King VHS Illusion Notebook (som en gång kunde hämtas på Disneyland eller Disneyworld , du tittar på cirka £ 20 per försäljning.

Om du har en kopia av den ursprungliga DVD -skivan med skär kan du hämta runt £ 14,99 på eBay . En standardkopia är värd en inte så stor £ 3,99 på eBay .

Den verkliga vinsten ligger i lyxiga Lion King -utgåvor , som bara förra veckan sålde till en amerikansk köpare för bara blyg för £ 58.

harry stilar sen sen tatuering

Om du har en kopia av både The Lion Kind och Aladdin helt ny, kanske du vill få det värderat som i februari sålde en eBayer de två för £ 110 .

Skönheten och Odjuret

Efterfrågan på 1992 års utgåva av Skönheten och odjuret verkar ha ökat i år när live-action-omstarten, med Emma Watson i huvudrollen, tog sig till kassor över hela världen.

En typisk kopia av Beauty and the Beast på VHS kommer att ge dig cirka £ 10 till £ 15 i mynt- eller fungerande skick, men den verkliga vinsten finns i Black Diamond -kopiorna - av vilka det är väldigt få.

Disney Black Diamond VHS -utgåvor var en del av företagets första försök att sälja direkt till hemmamarknaden - i dagens ålder ansågs de vara de mest värdefulla.

I mars i år, a sällsynt exemplar av Beauty and the Beast såldes för drygt £ 86 på eBay - det är den högsta rapporterade försäljningen hittills, även om en del säljare har listat dem för upp till 15 000 pund .

Snövit

Ytterligare en hit 1994, Snow White, var årets film efter att tecknad film 1938 byggdes om till en barns actionfilm för 23 år sedan.

Idag rensar eBay -säljare ut sina originalkopior för allt från £ 1,49 till £ 19,95 en kopia (beroende på skick) , men om du äger deluxe videoversion, som anses vara & extremt sällsynt & apos; , du tittar på en försäljning på 40 £.

Sången i söder

Denna Disney -animation, som släpptes 1946, kom till stor granskning för sin skildring av afroamerikaner - i själva verket kritiseras den fortfarande idag som en av Walt & # 39; s mest kontroversiella skapelser genom tiderna.

I att du ägde en kopia av detta förr kunde du sitta på en hyfsad vinst, med originalkopior säljer för upp till £ 25,99 på eBay .

Dalmatisk semester

Sist men inte minst, samtidigt 101 Dalmations med den onda Cruella ger dig upp till 30 £ det finns en större vinst att göra i 1998 film Dalmation Vacation - del tre av filmboxuppsättningen .

mindhunter säsong 2 slutar

Ett exemplar såldes förra veckan för 30 £ på eBay - jämfört med de små priser du hade betalat då, är det en söt vinst.

Se Även: