Apples 'mini iPhone' kommer att sakna en nyckelfunktion, enligt nyligen läckta bilder

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Internet är full av rykten kring en ny iPhone som kan släppas senare denna månad .



Påstås kallad 'iPhone 5se' eller ' iPhone se ' det förväntas vara en 4-tumsversion av iPhone designad för människor som inte vill ha 4,7-tumsversionen iPhone 6s eller 5,5-tums iPhone 6s Plus.



hur gammal är Barbara Windsors man

Men att ha en mindre skärm är dyrare än en av Apples nyckelfunktioner.



Enligt MacRumours , de komponenter som möjliggör 3D Touch-funktionen saknas i iPhone 5se-luren.

Platsen fick tag på några läckta bilder som ska visa skärmmonteringsprocessen för den nya iGadgeten. Det står att bilderna 'fångades av en källa som vid flera tillfällen tidigare visat sig vara tillförlitlig'.

(Bild: Twitter/Stagueve)



Ursprungligen förväntades iPhone 5se att avslöjas vid ett evenemang den 15 mars. Men på grund av Apples nuvarande bråk med FBI som förmodligen har skjutits tillbaka till den 21 mars.

Dessa bilder är inte de enda läckorna som visar detaljer om en kommande iPhone.



Ritningar som påstår sig vara läckta bilder visade att den nya telefonen kommer att ha samma storlek och form som 5s - den sista iPhone som har en fyra-tums skärm - med några mindre designändringar.

Till exempel design för iPhone-fodraltillverkare som erhållits av 9to5Mac visa att låsknappen kommer att flyttas från toppen till höger sida av enheten, som på iPhone 6.

Men separata scheman erhållna av OnLeaks verkar visa att knappen kommer att förbli på toppen.

Apple flyttade ursprungligen låsknappen från toppen till sidan av enheten i och med lanseringen av iPhone 6 och 6 Plus – bland annat för att de större skärmstorlekarna gör toppen svår att nå.

Om iPhone 5se behåller skärmstorleken på 4 tum på iPhone 5s, skulle det inte finnas någon anledning att flytta knappen, annat än för att skapa överensstämmelse med resten av iPhone-linjen.

charlie dimmock viktminskning

(Bild: Getty)

Läs mer :

framgångshistorier för bantning i världen 2013

Suffixet 'se' har enligt uppgift beskrivits på två sätt av Apple-anställda: som en 'specialutgåva' variant av 4-tums iPhone-skärmstorlek, och som en 'förbättrad' version av iPhone 5s.

Tidigare läckta bilder tyder på att det kommer att ta några designköer från iPhone 6s och 6s Plus - med böjda glaskanter och fingeravtrycksläsare 'Touch ID'.

(Bild: One More Thing)

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Andra ryktade funktioner inkluderar en 8-megapixel bakre kamera och 1,2-megapixel främre kamera, stöd för Live Photos och Apple Pay, och samma färgalternativ Silver, Space Grey, Gold och Rose Gold som 6s-serien.

iPhone 5se kommer att sälja tillsammans med iPhone 6s och 6s Plus , men kommer att bli betydligt billigare , enligt KGI Securities analytiker Ming-Chi Kuo, som föreslår att det kommer att kosta runt 0-500 (£250-350).

Det kommer bara att stå för 8-9% av nästa års iPhone-försäljning, men det kommer att hjälpa Apple att utöka sin närvaro på tillväxtmarknader och bland konsumenter med snävare budgetar, enligt Kuo.

omröstning laddas

Bör Apple göra en budget-iPhone?

1000+ RÖSTER HITTILLS

JAINTEMest lästa
Missa inte

Se Även: