Apple TV -appen släpps på nytt i Storbritannien - men det bästa återstår

Apple Tv

Ditt Horoskop För Imorgon

Apple har lanserat sin TV -app igen och sammanför populära streamingtjänster, prenumerationskanaler och iTunes -nedladdningar på ett ställe.



jack p shepherd baby

Många av de vanliga streamingtjänsterna är tillgängliga via appen - som BBC iPlayer, ITV Player, All 4, My5 och Amazon Prime Video - men varken Netflix eller NowTV finns på listan.



Användare har också möjlighet att prenumerera på Apple TV -kanaler i appen, även om endast två är tillgängliga i Storbritannien vid lanseringen - StarzPlay och Smithsonian.



Prenumeranter på dessa kanaler kan titta på och ladda ner program och filmer både online och offline, och dela sin prenumeration med upp till fem andra familjemedlemmar åt gången.

Vad ser det ut som?

När användare öppnar appen för första gången kommer de att få en rad alternativ för att bläddra igenom innehåll.

'Nästa' visar program du redan tittar på, så att du kan hämta var du slutade på vilken enhet som helst med Apple TV -appen.



Nedan finns ett avsnitt 'För dig' som visar anpassade rekommendationer baserat på vad du har sett tidigare.

Det finns en 'Ny och anmärkningsvärd' sektion som visar nya filmreleaser, prisbelönta shower och trendartiklar.



Det finns också en dedikerad barnavdelning i appen, som belyser redaktionellt handplockade program och filmer för barn i alla åldrar.

Vilket innehåll är tillgängligt?

Dessa rekommendationer är hämtade från ett bibliotek med mer än 150 videoappar och streamingtjänster och över 100 000 iTunes -filmer och tv -program.

Användare kommer att se en blandning av innehåll från kanaler och streamingtjänster de prenumererar på - liksom det de inte gör - i sina rekommendationer.

Det betyder att du kan klicka på ett tv -program eller en film, bara för att upptäcka att det inte går att titta på det utan att betala för att ladda ner det eller prenumerera på en tjänst.

Även om vissa kan tycka att det är irriterande, sa Apple att det vill visa upp det stora utbudet av innehåll som erbjuds via appen.

Hur spelar det?

Böjda koppar se upp! Vicky McClure, Martin Compston och Adrian Dunbar är tillbaka i aktion på AC-12 (Bild: BBC/World Productions)

tom cruise och katie holmes

I de flesta fall omdirigeras du automatiskt till värdappen för att se den där när du väl har valt en show eller film.

Så om du till exempel väljer Line of Duty kommer du automatiskt till BBC iPlayer -appen för att börja strömma.

Apple TV -kanaler spelas dock direkt i Apple TV -appen - liksom allt innehåll som laddas ner från iTunes.

Var kan jag se den?

Den uppdaterade appen finns nu i över 100 länder (inklusive Storbritannien), på iPhone, iPad och Apple TV, samt alla Samsung Smart TV -apparater från 2019 och utvalda 2018 -modeller.

Appen är förinstallerad på de flesta av dessa enheter, så du behöver bara se till att ditt operativsystem är uppdaterat.

Apple lägger också till stöd för VIZIO, LG och Sony smarta TV -apparater senare i år. Förutom Apple TV -appen kommer dessa enheter också att få stöd för Apple AirPlay 2 och HomeKit.

Är det allt?

Även om relanseringen kan tyckas vara lite överväldigande, är det bästa som väntar.

michaela henderson - thynne

Apple planerar att få fler TV -kanaler till Storbritannien snart - med HBO, SHOWTIME, Channel, EPIX och Tastemade som redan finns i USA.

CBS All-Access och MTV Hits kommer också att läggas till med tiden.

Ännu viktigare är att Apple TV+, Apples ursprungliga videoprenumerationstjänst, kommer att lanseras på Apple TV-appen under hösten, med en stjärnfylld serie originalinnehåll.

Apple TV+ kommer att vara reklamfritt, med videoinnehåll tillgängligt på begäran, online och offline, mot en månatlig prenumerationsavgift.

Apples ursprungliga innehåll innehåller:

  • En återupplivning av Steven Spielbergs serie 'Amazing Stories' från 1985;

  • Ett drama om ett tv -nyhetsprogram på morgonen med Reese Witherspoon, Jennifer Aniston och Steve Carell i huvudrollen, kallat 'The Morning Show';

  • Ett sant kriminaldrama som heter 'Are You Sleeping', med Octavia Spencer i huvudrollen;

  • Ett post-apokalyptiskt drama Jason Mamoa och Alfre Woodard, kallade 'Se';

  • En antologiserie inspirerad av de sanna berättelserna om invandrare i USA, kallad 'Little America'

    coronavirus Storbritannien lockdown slut
  • ...Och mycket mera

Det är då Apple TV -appen verkligen kommer till sin rätt - och blir en full konkurrent till Netflix.

Se Även: