Coronation Street -stjärnan Jack P Shepherds kärleksbarn ska behandlas med cannabisolja när han kämpar med förlamande smärta

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Jack P Shepherds kärleksbarn som kämpar med förlamande smärta med behandling av cannabisolja



Mamman till Corrie -stjärnan Jack P. Shepherds kärleksbarn vaggar sin son efter ett förlamande anfall och ber att ny medicin ska lindra hans smärta.



Little Greyson Milewski har obotlig alternerande hemiplegi i barndomen (AHC)-en en-i-en-miljon genetisk störning.



Det förlamar delar av hans kropp och lämnar honom i smärta.

Under de senaste månaderna har attackerna förvärrats och inträffar nu varje dag, vilket krossar sjuåringens livskvalitet.

Men det finns en glimt av hopp för mamma Sammy när Greyson kommer att börja medicinsk cannabisoljebehandling efter en förändring i brittisk lag som gör läkemedlet tillgängligt genom specialistläkare.



Jack P. Shepherd (Bild: WireImage)

Läs mer



Coronation street
Kiss kontrovers Gemmas mörka hemlighet Amys babychock David och Shona skiljer sig

Sammy, 32, hoppas att rättegången kommer att förändra hans liv. Hon säger: Jag har kämpat i två år för att Greyson ska få ordinerad cannabisolja och läkare försäkrar mig om att de kommer att ge klartecken i slutet av november.

Vi har försökt absolut allt och jag hoppas att detta är svaret. Jag känner till två föräldrar till barn med AHC i USA som har beskrivit cannabisolja som livsförändrande för sina barn och jag hoppas bara att det fungerar för min son.

Om du såg vad Greyson går igenom dagligen är det hjärtskärande. Jag vill inte behöva hålla honom täckt, det är verkligen sorgligt för honom. Jag vill bara att han ska leva det lyckliga liv han förtjänar.

Sammy kallar kärleksfullt Greyson för sin lilla kille.

Skådespelaren Jack, 30, som spelar TV: ns David Platt, har två andra barn. Han har aldrig träffat Greyson men betalar underhåll efter att ha krävt ett DNA -test när han föddes.

Och Greyson vet inte att stjärnan är hans pappa.

Greyson och Samantha Milewski (Bild: Samantha Milewski)

Sammy, som har en partner, förklarar: Greyson har frågat om mumier och pappor, men inte på djupet. När jag kommer till den bron ska jag korsa den.

Vi försöker undvika Coronation Street men Greyson gillar Emmerdale - det kommer strax före hans läggdags.

En källa nära familjen hävdade att Jack aldrig har bett om att få träffa Greyson och tillade: Sammys vänner tycker att det är äckligt. De förstår inte hur han kunde gå ifrån sin son så.

Men när det gäller henne är det Jacks förlust. Greyson är den viktigaste personen i världen för henne, han är hennes bebis och hon kan inte förstå hur någon inte skulle vilja ha honom i hans liv. Hon älskar sin son i bitar.

Sammy, en försäljningschef från Rotherham, South Yorks, säger att föräldraskapssolo kan vara tufft.

Hon medger: Det kan kännas som att slå huvudet mot en tegelvägg. Greyson mår så dåligt hela tiden. Som mamma är det oerhört svårt. Allt kan utlösa en attack, från en liten temperaturförändring till att han blir för rörig. Det låter hemskt att säga till ditt barn att inte bli för upphetsad, men vi måste be Greyson att lugna ner sig. Du försöker anpassa dig men oavsett vad du gör så inträffar anfallen fortfarande.

De brukade vara varje månad, nu är de varje dag. Jag har hjälp så jag kan gå till jobbet men bortsett från det går jag sällan ut.

Greyson har en sällsynt sjukdom (Bild: Sunday NEWSAM)

Greyson behandlas av specialister på Sheffield Children's Hospital och Great Ormond Street Hospital i London. Lärare på hans specialskola tröstar honom när han får anfall genom att ta honom till ett särskilt rum för att slappna av, säger Sammy.

Beslagen tar två former. Endera delen av hans kropp kommer att bli slapp i upp till tre veckor, eller så lemmar spänner sig så mycket att han behöver medicinering - buccal midazolam - för att slappna av musklerna.

Efterdyningarna är jobbiga för Sammy. Hon fortsätter: Medicinen gör honom riktigt hyperaktiv och riktigt groggy. Det gör honom 'full', det är det enda sättet jag kan beskriva det, som en elak berusad, han vinglar och han är inte med.

Det är bara inte rättvist mot honom. Greyson har tagit ett annat läkemedel, clobozam, i över en månad nu, men det fungerar bara inte. Jag hoppas att cannabisolja kommer att ge oss ett genombrott.

Greyson har varit in och ut från sjukhuset från födseln, med sin första attack som inträffade när han bara var fyra månader gammal. Av två fick han diagnosen AHC. Bara 25 personer i Storbritannien tros ha tillståndet, vilket kan ha kommit från hans mor eller far eller en mutation i hans egna gener.

Sammy fortsätter: Jag blir inte arg för det eftersom det skulle äta upp mig. Om de kunde hitta medicin för att stoppa hans attacker helt skulle det vara fantastiskt.

När Greyson mår bra är han en så kärleksfull liten pojke. Hans personlighet är fantastisk, han är super rolig.

Greyson har en en-i-en-miljon genetisk störning (Bild: Samantha Milewski)

Jag vill att han ska kunna göra saker som andra barn kan göra. Han kan inte spela självständigt i sitt rum. Han kan inte gå på fester på egen hand eftersom han skulle bli dålig och någon skulle behöva ge medicin, vilket de inte är utbildade att göra.

När han blivit äldre har han lärt sig att hantera sitt tillstånd mer. Vi har fått honom att känna att det är normalt. Han kan berätta för mig att 'Få medi'.

Han kommer leende ur sina attacker. Jag kommer alltid att vara stolt över honom, han är min lilla kille.

Mamma har alltid varit angelägen om att höja profilen för AHC och hoppas att finansiering skulle hjälpa experter att identifiera genen som orsakar tillståndet - och eventuellt hitta ett botemedel. Sammy tillägger: Det finns föräldrar över hela världen, vi är i ett samhälle, samlar in pengar och hoppas på ett genombrott. Det är så svårt, det är så sällsynt eftersom ingen vet om det så ingen vill samla in pengar för det.

Det var där skådespelaren Jack kunde hjälpa, hävdade vår källa. Insideren sa: Sammy känner att Greysons pappa kunde ha varit en stor hjälp. Jack har många följare av sociala medier och hon vet att han gör välgörenhetsarbete.

Han är nu tre (Bild: Samantha Milewski)

CBD cannabisolja (Bild: North Wales Daily Post)

Som någon med en hög profil kunde han verkligen ha hjälpt till att öka medvetenheten och pengar för sin egen sons tillstånd.

I juli sa inrikesminister Sajid Javid att specialistläkare kommer att lagligt förskriva läkemedel som härrör från cannabis.

Försök har funnit cannabidiol, läkemedlet som härrör från cannabis med de psykoaktiva ingredienserna borttagna, minskade anfall hos barn med komplex epilepsi.

genomsnittlig manlig vikt uk

I juni blev det upprörd när epilepsi-drabbade Billy Caldwell, 12, lät konfiskera sin cannabisbaserade medicin på Heathrow flygplats.

Pojken, från Co Tyrone, Ulster, fick senare en nödlicens av Javid för att cannabisolja skulle ges till honom hemma.

En talesman för Jack sa att skådespelaren inte ville kommentera.

* Du kan stödja forskning om AHC på justgiving.com/ahsguk

Se Även: