Amazon Fire TV Stick är bra för spel - och kan spara massor på en konsol

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Om du inte vill köpa en ny videospelskonsol, visste du att du kanske redan har några bra sätt att spela tv-spel med familjen?



Kanske har du en gammal konsol som kan dammas av med några nya begagnade spel. Eller så kanske din smartphone erbjuder ett bra sätt att komma åt ett brett utbud av familjespel.



Vad som är mindre känt är att din smarta TV eller streamingbox också erbjuder några smarta sätt att spela.



Jag har testat detta med Amazon genom att ta deras Smart TV Stick till en testfamilj för att spela några klassiska retrospel.

gemma collins dansar på is

De Sega Classic-appen kan laddas ner på Amazon App store för £11,99 och erbjuder ett brett utbud av 25 arkadspel som föräldrar kanske kommer ihåg.

fransk reaktion på wembley

Familjen jag provade det med började med lite Sonic The Hedgehog. Vad som är snyggt är att du vrider Fire TV Stick-fjärrkontrollen åt sidan för att använda den som en spelkontroll. I den här orienteringen är det ungefär som Wii-fjärrkontrollen.



Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Det tog lite tid för dem att vänja sig vid knapparnas placering, men det tog inte lång tid innan de gick vidare genom världarna.

Att lägga till en andra handkontroll, som börjar på cirka £10, innebär att du kan uppgradera till flerspelarspelen som erbjuds.



Altered Beast och Golden Axe är arkadklassiker som föräldrar kommer att minnas från arkaderna. De fungerade bra på Fire TV, svarade på ett häftigt sätt på kontrollerna och återskapade perfekt utseendet och ljudet i arkaden.

Retro videospel

Den verkliga dolda pärlan här är dock Bonanza Bros. Detta är en utmaning för två spelare där du tar dig an olika fiender för att stjäla värdefulla föremål och sedan skjuta upp dem i taket. Det fungerar i familjen eftersom båda spelarna måste samarbeta om de ska vinna.

Att tajma attacker och gömma sig när polisen dyker upp allt förstärkt känslan av spänning. I en tid när många flerspelarspel är online mot personer som du inte kan se, finns det en enkel glädje i att dela en soffa med personen du spelar med.

Att kunna göra det till en bråkdel av kostnaden för en stor spelkonsol, erbjuder stort värde för familjer. Vi planerar att kolla in Minecraft och Jackbox Party Pack-spelen med familjen härnäst.

sharon osbourne ansiktslyftning
Mest lästa
Missa inte

Se Även: