Amanda Barrie: Jag kom ut vid 67 och gifte mig för andra gången när jag var 79

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Amanda Barrie och fru, Hilary

Amanda Barrie med sin fru, Hilary



Det finns en sak som Coronation Street -legenden Amanda Barrie inte tål - och det är att leva efter någon annans regler.



när kommer mary poppins ut i Storbritannien

Hon ser ivrigt nya utmaningar i stället för att skriva av sig när hon närmar sig 81. När hon var lyckligt gift med maken Robin har hon knutit knuten med den långsiktiga partnern Hilary Bonner.



Och hon har hittat ett lättförtroende som undgick henne som en av Carry On-filmens största pin-ups.

Hon säger: Jag vill inte att något duvhål ska fastna över mitt huvud. Om ingen någonsin hade berättat för oss reglerna i livet, skulle allas liv vara väldigt annorlunda. Vi skulle inte bete oss som vi gör.

Amanda har verkligen varit med om krig. Bara fyra när andra världskriget bröt ut var hon besatt av döden som barn och sprang iväg i tonåren för att vara en London -körflicka.



Under hela sitt arbetsliv led hon av enorm oro - och hon tillbringade år förvirrad om sin sexualitet.

Men nu, när hon ska återvända till ITV: s hit Benidorm som Psychic Sue, har den snabba Amanda äntligen kommit på allt.



Amanda Barrie lämnar Caxton Hall, London med sin man Robin Hunter

Amanda var en gång lyckligt gift med Robin Hunter (Bild: Getty Images)

När hon för första gången talar om att knyta knuten igen är hon absolut inte romantik och blommor. Hon tror att äktenskapet mer handlade om rätt plats - och parets hund.

Amanda säger: Jag har varit med Hilary i flera år och vi ville inte gifta oss tidigare. Jag fortsatte, 'Herregud, jag kan inte bära en av dessa mottagningar. Usch!'

När jag sedan gjorde pantomime frågade jag min Dandini [Askungens sidekick] var han gifte sig och han sa Drury Lane Theatre. Och jag sa: 'Hilary! Det är det, vi gör det!

Det är min favoritteater - det första stället jag gick på när jag anlände till London klockan 13. Jag bad min bön på Drury Lane -trappan, 'Snälla kan jag vara med på teatern?'

Jag har aldrig spelat där förutom ett välgörenhetsprogram, även om det var min ambition. Så vi gifte oss där istället.

Den stora dagen i september 2014, två dagar före hennes 79-årsdag, var mycket en showbizaffär, med den tidigare Corrie-medstjärnan Helen Worth, som spelar Gail McIntyre, som ledde kändisavgiften.

Amanda Barrie med Sid James i filmen Carry On Cleo

Amanda med Sid James i Carry On Cleo (Bild: NEWSAMpix)

Amanda tillägger: Vi hade en underbar dag. Jag är väldigt orolig för stora tillfällen men jag tror att du måste göra det i dag och ålder för att göra saker lagliga.

Och det var fantastiskt faktiskt, det var minnesvärt.

Men efter att ha varit tillsammans i tio år tidigare har Amanda och kriminalförfattaren Hilary, 67 - en tidigare NEWSAM -journalist - sett liten förändring i sitt dagliga liv.

Det är trevligt för hunden, skämtar Amanda och pratar om sin älskade valp Coco. Vårt barn behövde ett legitimt föräldraskap! Men det har inte förändrat något. Vi är fortfarande desamma.

Ålder är inget Amanda tycker borde vara ett hinder. Hon har till och med haft ett mellanår - något som ses mer bland studenter än oktogenärer.

Hon erkänner att hon hade blivit förvirrad när samtida Sheila Hancock, 83, en gång berättade för chattprogrammaren Jonathan Ross att hon funderade på att flytta in i ett äldreboende om hon skulle bli senil.

Bad Girls -stjärnan Amanda insisterar: Jag tror helt enkelt inte att du någonsin kan säga att du sitter här och väntar på att dö.

Mike Baldwin (JOHNNY BRIGGS) och Alma Sedgewick (AMANDA BARRIE)

Amanda spelade Alma Sedgewick, Mike Baldwins fru, i Coronation street (Bild: ITV)

Jag respekterar Sheilas arbete, men människor över hela världen gör fantastiska saker in på 90 -talet och jag tycker inte att det är representativt att skriva av alla. Jag hatar det för människor i min ålder att tänka, 'Tja, jag kan lika gärna kasta in handduken nu'.

När Sheila pratade fick jag massor av telefonsamtal från mina samtidiga, 'Älskling, vad pratar hon om? Hon ger oss alla ett dåligt namn ”.

Folk säger: 'Jag är 60 nu, jag har gått igenom klimakteriet, jag är 70, åh nu är jag död' - det är fel inställning.

love island vattenflaska 2016

Jag kan falla död imorgon men jag kan inte se någon fördel med att tänka på det. Och jag kommer inte att säga att jag är under mina senaste år eftersom de kommer att hitta ett botemedel mot det - jag går ingenstans.

Som åren har gått, vad Amanda har sett förändras är människors attityder till sexualitet.

Hon träffade Billy Fury i början av 20 -talet och tackade nej till hans äktenskapsförslag. 1967, 31 år gammal, gifte hon sig med teaterchefen Robin Hunter.

AMANDA BARRIE som Psychic Sue

Amanda som Psychic Sue i Benidorm (Bild: ITV)

De separerade i mitten av 1980-talet, men var fortfarande gifta när han dog 2004-två år efter att Amanda kom ut som bisexuell i sin hitbiografi It's Not A Rehearsal.

Trots att hon dejtade skådespelerskan Heather Chasen, då hon föll för Hilary, säger Amanda att det hade varit en lång kamp att ta reda på hennes känslor. Hon säger: Jag var lyckligt gift med en man, så jag antar att jag är på en sorts linje i mitten.

Vilket går tillbaka till mig och säger att om folk inte berättar för dig vad reglerna är, skulle allas liv vara väldigt annorlunda. Folk sa till dig då: ”Gifta dig, skaffa barn”.

När jag gjorde min självbiografi jagades jag av människor som frågade om min sexualitet - som alltid hade varit en förvirring för mig, bry mig inte om någon annan. Så jag gjorde boken för att jag tänkte: ”Jag är sjukt bra på att sätta min sida om hur det är.” Jag ville ha den från bröstet.

Hon säger att hon är glad över att världen har gått vidare. Om du gjorde det nu skulle ingen märka det, och det är inte så länge sedan. Ingen på Coronation Street visste utom mina nära vänner Helen, Sue Nicholls och Barbara Knox.

Jag var livrädd, det fanns en inställning att vissa människor inte skulle arbeta med dig, det var tabu. Allt förändras så snabbt - på ett underbart sätt.

Det är fördomar mot äldre människor som hon nu känner djupast.

Amanda Barrie och författaren Hilary Bonner

Amanda är lyckligare än någonsin med författaren Hilary (Bild: )

Hon sa: Någon från Westminster Council kom till min dörr för Guy Fawkes Night.

Han sa: 'Vi vill inte att de gamla damerna ska bli rädda'. Jag sa, 'Älskling, alla gamla damer gick igenom Blitz, tror du att de kommer att skrämmas av några Catherine -hjul?'

när går barnen tillbaka till skolan

Jag känner ganska starkt att min åldersgrupp alla var krigsbarn och kom till världen som fjädrande ungar. Vi växte upp och satt i bombskydd.

Amanda som är pigg och rolig avslöjar också att hon har en allvarlig anledning till att omfamna livet.

Hennes brorson Adam dog i cancer 2013.

Hon säger: Jag drogs upp nyligen när min brorson dog vid 43. Det lärde mig verkligen en läxa.

Född i Ashton-under-Lyne, Gtr Manchester, har Amanda haft en mångsidig karriär.

Vid 60 -talet var hon väldigt efterfrågad inom film och TV, och hon förekom i både Carry On Cabby 1963 och Carry On Cleo från 1963.

Hon säger: Jag brukade bli upprörd på Carry On Cleo, alla hade blont hår och stora t ** s och det var jag, brunett och plattbröstad.

Jag har aldrig varit imponerad av mig själv, men jag såg det nyligen och jag såg ganska bra ut!

1981 gick hon med i Coronation Street som Alma Sedgewick. När hon bestämde sig för att lämna 20 år senare dödades Alma.

Hon fortsatte med att visas i ITV: s Bad Girls och BBC1's Holby City, men saknar fortfarande Weatherfield. Hon säger: Jag ångrar inte att jag lämnade, jag erbjöds en del i Bad Girls. Men jag har dröm efter dröm där jag är tillbaka i den.

Även nu, säger hon, känner de flesta fans henne fortfarande från Street- eller Carry On -filmerna.

Men hon skrattar: Jag vet inte hur det går med Carry On - de måste gå till Specsavers!

Se Även: