Alla Colin the Caterpillar 'dupes' som M&S inte vidtar rättsliga åtgärder mot

Marks & Spencer

Ditt Horoskop För Imorgon

Colin har förgrenat sig till minirullar, bröllopstårtor och till och med julkakor sedan den debuterade för tre decennier sedan

(Bild: okänd upphovsrätt)



Marks & Spencer har gått i krig om påståenden Aldis senaste dupe, Cuthbert the Caterpillar -kakan, är nästan för lik Colin, eftersom konkurrensen mellan Storbritanniens stormarknader värms upp.



Kedjan meddelade förra veckan att den hade vidtagit rättsliga åtgärder mot den tyska livsmedelsaffären i ett försök att skydda sitt varumärke Colin-påstått att Cuthbert bryter mot en av kedjans mest sålda linjer.



Det lämnade in ett immateriellt krav hos High Court och hävdade att likheten mellan Aldis produkt får konsumenterna att tro att de är av samma standard och 'rider på kappstjärtarna' i M & S & rs rykte med produkten.

Men bisarrt, handlar handlaren inte mot sina fyra stora rivaler som alla har startat spin-off sedan Colin gjorde sitt första framträdande 1990.

korallön blackpool brand
Stormarknader har hoppat till Cuthberts försvar

Stormarknader har hoppat till Cuthberts försvar (Bild: Adam Gerrard / )



drita d avanzo make

Med hänvisning till sin Colin-dupes-klubb förra veckan twittrade Aldi: Cecil, Wiggles, Curly, Clyde. Vi har dig. @Waitrose @Sainsburys @Tesco @Asda #FreeCuthbert.

Även allmänheten har kommenterat och hävdat att kopieringsversionerna faktiskt är billigare än originalet.



En Twitter -användare skrev: 'Visst om M&S vidtar rättsliga åtgärder mot Aldi för att ha replikerat Colin the Caterpillar måste de också gå emot resten av dessa?' Tyvärr är din för dyr M&S. '

Morrisons chimade: Dag två och de misstänker fortfarande ingenting #freecuthbert ...

En hel mängd andra livsmedelsaffärer har designat sina egna versioner, om än med olika namn under det senaste decenniet efter tårtans växande popularitet.

Detta inkluderar Morrisons firande larvkaka och Cecil the Caterpillar som finns på Waitrose.

Tescos £ 5,45 Tesco Curly The Caterpillar Cake beskriver sig till och med som en schweizisk rulle fylld med chokladsmakad smörkräm, täckt med mjölkchoklad, färdig med choklad och söta dekorationer - identisk med Colins design.

förlora 1 sten på en vecka

Asda's Clyde the Caterpillar går också iväg orörd. Kedjans £ 5,92 schweiziska roll innehåller till och med ett lager chokladströssel i äkta hyllning till originalet.

Sainsbury's & apos; Wiggle the Caterpillar -utgåvan är belagd till £ 6 - även om den har hållit tyst sedan kriget utbröt på sociala medier.

Waitrose har betalat in med Cecil, vilket kommer att ge dig tillbaka £ 7 under de senaste åren.

Colin the Caterpillar har blivit en felsäker för alla åldrar och tillfällen sedan den lanserades för 30 år sedan, med till och med David Beckham och Dame Judi Dench på den ikoniska kakans fanskara.

Produkten - en svamp med mjölkchoklad och smörkräm, toppad med chokladgodis och ett leende vitt chokladansikte - är centralt för M&S samarbete med cancerorganisationen Macmillan.

falsk kolin

Vilken är din favorit? Låt oss veta i kommentarerna nedan (Bild: Adam Gerrard / )

steve bruce cabbage video

Faktum är att det har visat sig vara så populärt bland tårtfantaster att M&S ​​har lanserat en rad olika spin -offs - med Colins flickvän som lanserades 2016.

Men problem har väckts för Colin de senaste veckorna eftersom dess status som go-to caterpillar tårta har hotats av en mängd imitatorer, inklusive Aldi.

M&S hävdar att likheterna mellan dess kaka och Aldis kan få konsumenterna att tro att de har samma standard.

var kommer flygmyror ifrån
Även Asda har sin rivaliserande tårta

Även Asda har sin rivaliserande tårta (Bild: Adam Gerrard / )

En talesman för M&S sa: ”Eftersom vi vet att varumärket M&S ​​är speciellt för våra kunder och de förväntar sig bara det bästa av oss, går kärlek och omsorg in i varje M&S -produkt på våra hyllor.

'Vi vill skydda Colin, Connie och vårt rykte för färskhet, kvalitet, innovation och värde.'

Det är underförstått att Aldis kaka är en säsongsprodukt och har inte varit till salu sedan februari.

Registrera dig för NEWSAM Money & s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Se Även: