Joe Marler insisterar på att han inte är rasist inför World Rugby -förhör om Samson Lee 'zigenarpojke'

Rugby Unionen

Ditt Horoskop För Imorgon

Englands Joe Marler insisterar på att han inte är rasist inför sin World Rugby -förseelse.



Marler har kritiserats hårt efter att ha märkt Wales & apos; Samson Lee en & zigeunerpojke & apos; under Six Nations -sammandrabbningen den 12 mars.



Englands rekvisit undgick censur av RFU och Six Nations -chefer för att ha missbrukat den walisiska propositionen Samson Lee om hans researv, men de globala arrangörerna vill säga sitt.



Sagan kommer att lösas på tisdag och Marler står inför ett förbud på minst en månad om han blir skyldig.

Han har tagit sig till Twitter för att diskutera händelsen och erkänner att han kommer att acceptera vilket straff som kommer över honom.

Marler skrev: 'Jag är inte rasist. Det jag sa till Samson var fel och fel och jag är ledsen att det sades, vi skakade hand i slutet av matchen och såg ut att gå vidare.



'Vad som än händer med mig i morgon kommer jag att acceptera. Jag är ledsen för alla som blev kränkta och sa att det var i stundens & apos; hetta & apos; är ingen ursäkt, men en kommentar, ett misstag, gör mig inte till rasist.

'Min breda, barn, familj och vänner (ja, jag har några vänner) vet detta.



'Tack till de människor som har stöttat mig och har förstått att jag har gjort ett misstag och ångrat igen de människor jag kränkt.'

Englands Joe Marler och Wales Samson Lee

Incident: Marler och Lee träffas under mötet mellan Six Nations (Bild: Rex)

Marler var fri att spela i resten av Six Nations som Eddie Jones & apos; herrar säkrade en fantastisk Grand Slam.

Efter händelsen sa Jones: 'En gång trodde de (walesarna) inte att det var rasistiskt och nu gör de det - de vet inte om de är Arthur eller Martha

Det fattades ett beslut, det är det vi har domstolsutskotten för. Jag sa att jag skulle låta processen köra sin rutt - den har kört sin rutt.

Wales kommer att vara glada om vi inte vinner det, och de kommer att göra allt för att göra oss upprörda i vår förberedelse.

Se Även: