Aldi lanserar click-and-collect för första gången i Storbritannien med full lansering på veckor

Aldi

Ditt Horoskop För Imorgon

Stormarknaden samarbetade först med Deliveroo för att lansera hemleveranser under pandemin



Aldi driver en ny klick-och-samla-tjänst i Storbritannien, med planer på att lansera initiativet rikstäckande under de kommande veckorna.



Stormarknaden sa att den för närvarande kör en försök för Aldi -kollegor i en butik i Midlands, med planer på att utvidga systemet till alla kunder om det lyckas.



Som en del av rättegången kommer Aldis kollegor att kunna välja från ett komplett utbud av dagligvaror online innan de besöker deras butik för att hämta varorna.

Alla föremål kommer att komma till sina bilar av butikskollegor kontaktfria, i enlighet med sociala distansregler.

Om framgångsrik, sade kedjan 'rättegången kommer att utvidgas till kunder och till ytterligare butiker över hela landet inom en snar framtid'.



Aldi

Kunder kommer att bli ombedda att beställa sina varor online innan de besöker sin lokala butik (Bild: Getty)

Aldi prövar redan en snabb leverans i flera butiker i East Midlands, London, Cambridge och Greater Manchester i samarbete med Deliveroo.



Tjänsten Deliveroo gör att kunder kan beställa från 300 Aldi -produkter och få dem levererade till dörren på 30 minuter.

Klick-och-samla-testet kommer att se att order plockas och packas av Aldi-kollegor redo för kundinsamling.

Kunder kommer att erbjudas tidsluckor för att komma till särskilda klick-och-samla-platser på butiksparkeringar, där de kan hämta sina inköp.

Giles Hurley, i Aldi UK och Irland, sa: ”Vi vet att fler och fler människor vill ha tillgång till den högkvalitativa, prisvärda maten som de vet att de kan få på Aldi.

'Detta är ännu ett sätt att förnya för att se till att vi bäst servar våra befintliga kunder och gör Aldis fantastiska produkter och oslagbara priser tillgängliga för ännu fler människor.'

Aldi är Storbritanniens femte största stormarknad med 894 butiker och mer än 36 000 anställda.

Se Även: