Aldi lanserar lyxig italiensk matserie till rivaliserande Waitrose - och det är halva priset

Aldi

Ditt Horoskop För Imorgon

Stormarknad Aldi

Det är bra - men är det nya Waitrose?(Bild: Getty Images)



Om du blir ledsen över att sommaren i princip är över, gå över till Aldi och torka tårarna med deras senaste spännande specialköp: ett italienskt gourmetmat.



Rabatten på stormarknadens medelhavsutbud syftar till att överträffa Waitrose berömda italienska matval, och inkludera en kopiaversion av San Pellegrino (den ultimata sommardrycken), som finns i Blood Orange, Orange eller Lemon and Mint och kostar 79 p, samma pris som du skulle betala för en burk med grejerna någon annanstans.



Det finns också en lagrad balsamvinäger som har lagrats på träfat i minst tre år, vilket är 56% billigare än Waitrose's 1 Balsamic Vinegar of Modena (£ 11,25).

peter smith jorja smith

Medan det italienska matutbudet redan finns i butiker kan Aldi inte irritera dig med att handla online, så du måste gå in i butiken och kämpa dig fram mot massorna i avsnittet Specialköp för att göra anspråk på din.

Copycat -förpackning - och en enorm prisskillnad (Bild: Aldi)



Det kan bara vara vi, men den här flaskan kolsyrade ser anmärkningsvärt ut som ett annat känt italienskt läskvarumärke ... som för närvarande kostar 2,80 £ för sex burkar på Waitrose och en jättestor £ 4,40 på Sainsbury & s.

fury vs schwarz tid

Är du typen som plaskar ut på en snygg balsamico? (Bild: Aldi)



Förutom den fina balsamvinägern med fem blad, finns det också specialvalda buffelmozzarella för 99p och Toscano Extra Virgin Olive Oil (£ 5,99) som ingår i den italienska blandningen.

adele roberts storebror 2002

På Tesco, motsvarande mozzarella - Tescos finaste Mozzarella Di Buffala - kommer att ge dig tillbaka 2,20 £ för de bra sakerna, som är mycket mer krämig och betydligt mindre vattnig än standard mozzarella.

Tänk dig att dunka dessa vackra bröd i lite olja och balsamico (Bild: Aldi)

Om du inte blir frestad av de överdådiga matvarorna, kanske några Part Bake Stone Ovn Brödpinnar för 99p är mer på din gata, eller några snygga Special Selected Bronze Die Tagliatelle, för 85p. Båda anses vara mer kvalitativa italienska versioner av köksklammer.

Älska det eller hata det, det kostar bara 1,29 kr (Bild: Aldi)

chris martin kate bosworth

På andra håll var den billigaste stormarknaden Tiramisu vi kunde hitta en Waitrose & apos; essentials & apos; version för 1,50 pund, medan Tescos nästan identiska erbjudande kommer att ge dig tillbaka en chockerande 2,25 £.

Aldi släpper bara ett begränsat lager av var och en av sina specialköp, och med italiensk mat som tydligen är nationens favoritmat kan vi inte se någon av dessa hänga kvar länge.

Läs mer

Hur man sparar pengar i snabbköpet
Mataffärer med stormarknad Bästa vinaffärer i snabbköpet Bästa lojalitetssystem för stormarknader Hur man hittar en bra affär

Från badtunnor till glutenfri mat , Aldi blir snabbt känt för sina berömda Specialköp, som erbjuder lyxartiklar, för betydligt mindre än vanligt.

Under tiden kommer Aldi's arch nemesis Lidl att sälja den tyska återförsäljaren sex flaskfodral av deras Allini Prosecco för £ 20 - det är 3,33 £ per flaska. Men precis som Aldi's Special Buys är det otroliga erbjudandet en engångsföreteelse och kommer endast att finnas tillgängligt i Lidl-butikerna under helgdagarna 26-27 augusti.

Om du gör en stor stormarknad på nätet har vi en guide om de bästa mathandlarbjudandena, inklusive £ 100 rabatt på Waitrose.

Se Även: