En 'gratis' surikatleksak kan se söt ut - men den kan kosta dig 1 238,40 £

Livsförsäkring

Ditt Horoskop För Imorgon

Jämför marknadsannonsen mycket Jämför surikaterna till Hollywood och kör över skådespelaren Arnold Schwarzenegger

Leksaken kan vara gratis, men det du slutar köpa för den kan kosta dig MYCKET(Bild: Jämför marknaden)



Jinglar, maskotar, freebies och liknande används för att locka människor till jämförelsesajter - men de flesta är inte medvetna om att det kan kosta en allvarlig kostnad att använda dem.



Forskning från livförsäkringsmäklare Cavendish Online fann att ta ut en policy från Jämförbar marknad betyder att du betalar 1 238,40 pund mer än du behöver för en surikatleksak.



Konsumenterna tröttnar på flashiga marknadsföringsfel och är helt omedvetna om att dessa 'gratis' leksaker kostar dem en arm och en 'Oleg'. De flesta konsumenter vet inte att de kan få en bättre affär med en rabattmäklare, säger Cavendish Onlines verkställande direktör Ian Williams.

Det verkliga priset på din gratis leksak*

£ 1238,40

Extra för att få en surikat



gaz och emma jane

Cavendish Online -siffror, kostnaden för samma livförsäkring

Hur jämföringssajter betalar för sina freebies

Cirka 68% av konsumenterna använder jämförelsesajter minst två gånger om året, fann Cavendish, men nästan hälften visste inte att de får avgifter och provisioner från livförsäkringsbolag som är listade på deras webbplatser.



Och bara en av 40 uppskattade korrekt att webbplatser får tillbaka så mycket som 30% av din initiala premie i provision

Undersökningen visade också att 83% av föräldrar med barn regelbundet använder jämförelsesajter och 33% misstänker felaktigt att de ger det bästa erbjudandet.

Hur du säkerställer att du får det bästa erbjudandet

Hur du kontrollerar att du får en bra affär

Med vissa produkter - som t.ex. lån , besparingar , bankkonton och kreditkort - jämförelsesajter är absolut det bästa stället att gå för att hitta det bästa erbjudandet. Faktum är att de i många fall till och med har exklusiva erbjudanden på plats som du inte kan hitta någon annanstans.

Men med mer personliga produkter - och särskilt med livförsäkring - kan det vara bättre att gå till en mäklare.

Låt inte det hindra dig från att leta online eller på jämförelsesajter också, men som tumregel ju mer personlig information du behöver för att ta ut produkten, desto mindre sannolikt kommer ett onlineformulär på en jämförelsesida att ge dig det bästa erbjudandet.

*Siffror baserade på en policy på 220 000 pund på 20 år för en 45 -åring. Juridisk & allmän premie via Cavendish Online är £ 19,62. Samma policy genom Compare The Market är £ 24,78.

Se Även: