Adrien Rabiot jämfört med Man Utd mittfältare Juventus stjärna har redan gett dom över

Överföringsnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Denna vecka, Manchester United meddelade att de kommit överens om ett avtal Juventus för mittfältaren Adrien Rabiot. De röda har riktat sin uppmärksamhet mot fransmannen för att lösa sina mittfältsproblem som samtalen fortsätter att avstanna med det långsiktiga primära målet Frenkie de Jong .



Flytten kommer från vänsterfältet med få eller inga kopplingar mellan båda parter tidigare i somras, dock 2-1-förlusten mot Brighton på söndagen förstärkte behovet för Erik ten Hag att lägga högre kvalitet till sitt mittfält, med en bekant duo av Fred och Scott McTominay igen som kämpade.



Rapporter i Frankrike har föreslagit att Rabiot i är öppen för att ansluta sig till United, trots att de inte är med i Champions League nästa säsong. En del av hans beslutsfattande sägs ha sin grund i det faktum att han tror att han skulle vara en garanterad starter framför sådana som McTominay och Fred.



Den sistnämnda lyckades med en passningsfrekvens på bara 69 procent mot Seagulls, medan Fred lyckades spela bara två framgångsrika progressiva pass. Rabiot ses samtidigt som en utmärkt tekniker som har potential att ge en ny dimension till Uniteds mittfält om han skulle komma.

Han gjorde sig ett namn i Paris Saint-Germain där han kom genom klubbens akademisystem för att etablera sig som en viktig medlem av a-laget, vann fem Ligue 1-titlar på sju säsonger och samlade på sig över 227 framträdanden.

Han lämnade 2019 under kontroversiella omständigheter efter att ha blivit utfryst av klubben för att inte komma överens om ett nytt kontrakt och fick sedan träna ensam efter att ha gillat en Instagram inlägg av Patrice Evra som firar Manchester Uniteds vinst över PSG i Champions League .



kfc trilogy box meal

Många stora europeiska sidor som Bayern München och Barcelona var kopplade till mittfältaren, även om han bestämde sig för Juventus som nästa destination.

27-åringen har visat glimtar av sitt bästa jag under sina fyra år i Turin, men han har sällan kunnat befästa en konsekvent roll i startelvan. Detta kan förklara varför den italienska sidan är villiga att låta honom gå som han närmar sig det sista året av sitt kontrakt.



  Adrien Rabiot från Juventus FC
Manchester United vill ha Adrien Rabiot ( Bild: Sportinfoto/Getty Images)

Trots detta är några av Rabiots bästa egenskaper saker som United för närvarande desperat saknar från sin nuvarande skörd av mittfältare. Han kan spela flera positioner, han är bra på att driva mellan linjerna, ta emot och kontrollera bollen på halvsvängen, och han kan också spela en lång rad olika passningar.

Rabiot noterade en framgångsfrekvens på över 90 procent förra säsongen, varken Fred eller McTominay var i genomsnitt över 85 procent. Båda postade faktiskt bättre siffror när det gäller progressiva passningar, med Freds 4,8 per 90 den bästa av de tre. Det är dock troligt att United-duon gynnades av att de röda gick mer direkt förra säsongen än vad Juventus gjorde.

gary speed barry bennell

När det gällde att bryta linjer med bollen vid hans fötter, förbättrade Rabiot båda när det gällde i genomsnitt bekvämt mer progressiva bär med 4,21 per 90.

Defensiva siffror mellan de tre var väldigt lika, vilket tyder på att Rabiot fortfarande kan ge stabilitet till laget i övergången, men det är hans överlägsna tekniska förmåga som kommer att vara mest önskvärt för United.

Under sin korta tid som ansvarig har Ten Hag oftast spelat en mittfältsduo med Bruno Fernandes i en mer avancerad position före dem. En av de två är vanligtvis djupare, medan den andra spelar mer som en box-to-box.

Rabiot har potentialen att spela båda rollerna och hur han skulle användas kan bero på om en affär slutligen görs för De Jong. Skulle holländaren anlända, då är han sannolikt den spelare som Ten Hag vill bygga igenom, med Rabiot som spelar något högre, men om inte, betyder fransmannens tekniska förmåga att han förmodligen kommer att agera som lagets djupt liggande playmaker istället.

Se Även: