Admiral försäkring ger personalbonusar värda 1 800 £ tack vare lockdown

Admiral Group

Ditt Horoskop För Imorgon

Tusentals anställda på Admiral står i kö för bonusen(Bild: Getty Images)



Mer än 10 000 anställda på försäkringsjätten Admiral har fått gratis aktier värda 1 800 pund vardera efter att coronalåset fick en nedgång i fordonsolyckorna.



Den nya utbetalningen innebär att den genomsnittliga amiralarbetaren har haft £ 10 800 gratis aktier under de senaste tre åren.



Det senaste antalet anställda kom när Admiral dök upp i dysterheten i näringslivet genom att avslöja att vinsten steg med 31% till 286 miljoner pund under sex månader till slutet av juni.

Ökningen kom eftersom coronastängningen ledde till en betydande nedgång i fordonsförsäkringarna när människor stannade hemma och körde mindre.

Admiral, till skillnad från många av sina rivaler, svarade genom att lämna tillbaka pengar till kunderna genom en återbetalning på 110 miljoner pund hemma värd 25 pund per fordon.



Kostnaden för det var den främsta anledningen till att gruppens omsättning sjönk med 4% till knappt 1,7 miljarder pund under första halvåret.

Parkerade bilar hamnar i mycket färre olyckor (Bild: NIC BOTHMA/EPA-EFE/Shutterstock)



Kundantalet ökade med 6% till 7,17 miljoner.

Admirals aktiekurs steg med mer än 4% i går då den förklarade en interimsutdelning på 91,2 p per aktie, värd 263 miljoner pund.

Chef David Stevens sa: För ett år sedan beskrev jag våra resultat som 'uppriktigt sagt lite tråkiga'.

Med fördelen i efterhand finns det mycket att säga för 'tråkigt' om alternativet är en global pandemi.

Siffror från hello-safe.co.uk visa medan lockdown var våld, bilolyckor sjönk 69,4% medan reparationer sjönk ännu mer med 80,2%.

Företaget uppskattade försäkringsleverantörer som en besparing på 1,3 miljarder pund som följd.

Admiral var den enda stora bilförsäkringsgivaren som lämnade tillbaka kontanter till kunder under perioden, även om LV inrättade en fond på 30 miljoner pund för någon av sina kunder som hade svårigheter ekonomiskt, oavsett om de körde mindre eller inte.

Se Även: