'Förmånen på 900 pund i månaden jag visste ingenting om': Hur en kvinna övervann sin rädsla för att kräva det stöd hon behöver

Fördelar

Ditt Horoskop För Imorgon

Att ringa kan vara den svåraste delen



Diane, 53, är från Cardiff. Under många år lyckades hon hålla ett jobb på socialavdelningen samtidigt som hon kämpade med en smärtsam sjukdom. Men en dag blev allt för mycket.



& apos; Jag var rädd för att fråga & apos;

Resor - Cardiff Bay

Cardiff - där Diane bor



Jag jobbade sedan jag slutade skolan. Men för ungefär två år sedan fick jag bli sjuk. Jag har fibromyalgi - ett tillstånd som orsakar utbredd smärta. Jag kom precis till det stadium där min kropp inte orkade längre. När jag ringde någon på jobbet, när de svarade i telefonen hade jag glömt vem som var i andra änden av linjen.

Simon Cowell plastikkirurgi

Min man var redan ledig från jobbet på grund av ohälsa, så vi klarade bara av min lön. Och så gick det också.

Jag tillbringade minst en månad i en oro. Jag tänkte: Vad ska jag göra? Jag kan inte leva på det här. Det erkänner för dig själv att du inte kan göra saker nu. Du försöker ignorera det, som om det slutar att hända.



Det var svårt att täcka mat - jag försökte hålla jämna steg med räkningar snarare än att spendera på en veckobutik. Jag visste bara inte vad jag skulle göra.

& apos; Det var svårt att täcka mat & apos;



Jag kände mig riktigt generad över att ta reda på om jag hade rätt till förmåner. Det finns en stigma. Du hör så mycket om förmånskrav och vad andra tycker om dem. Även om det finns en verklig anledning att hävda att du känner att du inte borde.

Jag var rädd för att ringa Turn2us. Men när jag ringde var jag så glad att jag gjorde det, för de var så fina.

Det visade sig att jag hade rätt till hundratals kilo som jag inte ens visste om. jag får Sysselsättningsstöd . Jag fick också Arbetande skattekrediter , men nu har jag inga löner jag får Personlig självständighetslön . Totalt är det £ 900 i månaden.

Jag kämpar fortfarande. Jag väntar nu för att se vad som händer med mitt arbete, och det finns en chans att jag måste sälja mitt hus. Jag har bestämt mina räkningar för att göra lägre återbetalningar.

Och jag kan inte behandla mina barnbarn lika mycket som tidigare - du måste skära ner.

Men påståendet har gjort mitt liv mycket enklare. Min man var tvungen att lämna jobbet på grund av psykiska problem, men han påstod ingenting. Jag önskar verkligen att han hade varit medveten om fördelar vid den tiden.

Kan du missa de förmåner du har rätt till?

Det är ingen skada att fråga

Vi frågade Alison Taylor, verksamhetschef vid gratis förmånerådgivning, Cykel .

Hon sa att alla kan uppleva ekonomiska svårigheter: Stöd är tillgängligt via förmånssystemet men människor är ofta bara inte medvetna om vad de kan ha rätt till.

Om du befinner dig i en liknande situation som Diane och inte har kunnat arbeta på grund av sjukdom, finns förmåner som anställnings- och supportersättning för att hjälpa dig vid den tidpunkt du behöver det mest.

Kolla online om du kan göra anspråk

Turn2us har en förmånskalkylator , där du kan ta reda på vad du kan göra anspråk på. Du kan också kolla in rätt till förmånskalkylator här .

För mer om förmåner, som NEWSAM Money på Facebook!

Se Även: