9 av 10 tjejer skickas med tydliga foton - som pojkar delar nakenbilder som ett 'samlingsspel'

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

Ett utflöde av anonyma vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp i skolor utlöste ett stort ramaskri

Ett utflöde av anonyma vittnesmål om sexuella trakasserier och övergrepp i skolor utlöste ett stort ramaskri(Bild: Getty Images)



Sexuella trakasserier i skolor har normaliserats med nästan nio av tio tjejer som säger att de har fått oönskade, tydliga bilder eller kallade sexistiska namn.



Ofsted inspektörer fick höra pojkar behandlade dela nakenbilder som ett samlingsspel på Whatsapp och Snapchat, visar en dyster rapport idag.



Amanda Spielman, huvudinspektören för skolor, sa att tillgång till teknik, sociala medier och onlinepornografi förvärrar faktorer - och problemet sprider sig till grundskolor.

Granskningen visade att barn så unga som tio hade skickat nakenbilder, med en skola som rapporterade exempel bland elever i årskurs 6 och år 7.

Vissa tjejer upplevde famlande i skolans korridorer men majoriteten av de allvarliga brotten ägde rum utanför skolan.



Ofsteds Amanda Spielman sa att resultaten var alarmerande & apos;

Ofsteds Amanda Spielman sa att resultaten var alarmerande & apos; (Bild: Sky News)

Vakthunden talade med mer än 900 ungdomar i 32 statliga och privata skolor efter ett utbrott av anonyma berättelser på allas inbjudna webbplats tidigare i år.



Granskningen fann att cirka nio av tio av flickorna kallades sexistiska namn och skickade oönskade tydliga bilder eller videor som hände 'mycket' eller 'ibland'.

Ofsted fann att unga människor ofta inte rapporterade om sexuella trakasserier som det hände så ofta. En elev i 12 -årsåldern sa att spridningen av tydliga bilder var så genomgripande att det var som att slå en mullvad.

Enkel åtkomst till online -porr har förvanskat pojkars uppfattning om kvinnor och flickor och deras förväntningar från relationer, sa vakthunden.

Spielman sa: Det är alarmerande att många barn och unga, särskilt flickor, känner att de måste acceptera sexuella trakasserier som en del av uppväxten.

Oavsett om det händer i skolan eller i deras sociala liv, tycker de helt enkelt inte att det är värt att rapportera.

Detta är en kulturfråga; det handlar om att attityder och beteenden blir normaliserade, och skolor och högskolor kan inte lösa det själva.

Mobiltelefoner möjliggjorde ofta trakasserier och övergrepp, sa hon till journalister.

Hon fortsatte: Det är mycket tydligt att mobiltelefoner kan vara fruktansvärt störande i skolorna och de kan göra det svårt för lärare att undervisa när de används i klassen, och det finns verkligen en legitim diskussion jag tycker om hur lämpliga de är i skolan.

De flesta barn tyckte att deras sexundervisning var otillräcklig och flickor uttryckte frustration över bristen på tydlig undervisning om oacceptabelt uppförande.

Många lärare sa att de inte känner sig beredda att undervisa i ämnen som samtycke, hälsosamma relationer och delning av sexuella bilder.

Vakthunden sa att skolor borde undervisa om samtycke och dela med sig av tydliga bilder och uppmanade regeringen att stärka skydd på nätet.

Geoff Barton, generalsekreterare för Association of School and College Leaders (ASCL), sa: Ingen kan låta bli att bli chockad över upptäckten att barn och unga inte ser någon mening med att rapportera sexuella trakasserier eftersom det ses som en normal erfarenhet.

Han sa att det var en klyfta mellan ungas erfarenheter av övergrepp och trakasserier och den vuxnas förståelse för dess svårighetsgrad.

Regeringen sa att skolor skulle uppmuntras att ta extra utbildningsdagar i frågorna och hårdare skyddsåtgärder kommer att tas fram.

Utbildningssekreterare Gavin Williamson sa: Sexuella övergrepp i någon form är helt oacceptabelt.

Ingen ungdom ska känna att detta är en normal del av deras dagliga liv - skolor är platser för säkerhet, inte skadliga beteenden som tolereras istället för att hanteras.

Se Även: