750 000 Bulb -energikunder för att se sina räkningar hoppa över £ 102 i den senaste prishöjningen

Big Six

Ditt Horoskop För Imorgon

Hushållen på sin enda Vari-Fair-tariff kommer att få sina räkningar att stiga i november(Bild: Getty)



Leverantör av förnybar energi Bulb höjer sina priser efter 'betydande ökningar' i grossistkostnaden för gas och el.



En typisk årsräkning kommer nu att kosta 1 025 pund, upp från 923 pund - en ökning med 8,50 pund per månad eller 102 pund per år.



Ökningen kommer att gälla Bulbs mer än 750 000 medlemmar på dess enda Vari-Fair-tariff och träder i kraft den 11 november.

shaun murphy äktenskap split

Hushåll som byter till Bulb från och med nu börjar med de nya priserna.

Bulb tillkännagav senast en prishöjning i juni-vilket motsvarar en ökning med 44 pund per år för det genomsnittliga hemmet.



Leverantören sade sedan den meddelade sin sista prishöjning i juni, har grossistkostnaderna ökat med ytterligare 18%.

Det hävdade att trots den senaste vandringen kan Bulb fortfarande räkna ut £ 196 billigare än den genomsnittliga Big Six -standardtaxan, baserat på ett brittiskt hem årliga dubbla bränslekostnader.



År 2017 sänkte Bulb sina priser två gånger när energikostnaderna för grossister sjönk.

Bulb-grundare Hayden Wood sa: 'Bulb är fast besluten att leverera energi till ett rimligt pris.

Läs mer

Få en bättre affär på energi
Bästa tjänster för automatisk växling av energi Energiprisstaket förklaras Snabba knep som kan spara dig £ 342 Storbritanniens sämsta energibolag

'Efter denna förändring kommer vi fortfarande att vara 196 £ billigare än den genomsnittliga Big Six -standardtaxan för det typiska hemmet.

uk dödsfall covid 19

”Vi har en tariff för alla våra medlemmar, vilket återspeglar den verkliga energikostnaden.

'När grossistkostnaden för energiförsörjning ändras, så förändras vår taxa. Vi kommer att sänka priserna när grossistkostnaderna sjunker med £ 20 per år för ett genomsnittligt hem.

'Vi kommer att fortsätta vårt uppdrag att leverera enklare, billigare och grönare energi för alla våra medlemmar.'

Förra veckan sa energivakthunden Ofgem att över 11 miljoner hushåll kommer att spara sammanlagt 1 miljard pund om året enligt planer på att begränsa avgifter för gas och el.

Tillsynsmyndigheten, som fick rättsliga befogenheter av regeringen i juli för att införa taket, hoppas kunna ha åtgärderna vid årets slut.

andlig betydelse av 55

Har du den bästa prisplanen för ditt hem?

Att byta till en billigare plan kan slå hundratals på din räkning och få den & apos; fixad & apos; för vintern också.

Det betyder att dina priser inte kommer att fluktuera - vilket ofta är vad som händer med standardtaxor - ofta de dyraste runt.

I vissa fall kan du redan ha ett konkurrenskraftigt avtal - men experter säger att det är bäst att göra en jämförelse minst var sjätte månad för att säkerställa att du får valuta för pengarna.

Vårt råd för hushåll i Storbritannien är att ta avstånd från prishöjningar genom att ta kontroll, säger Stephen Murray, energisexpert på MoneySuperMarket.

'Jämför dina nuvarande energipriser och byt till en billigare affär idag. Det tar bokstavligen fem minuter online och du kan spara £ 250 eller mer och sedan ignorera all hype, med vetskap om att du betalar lägre priser.

Det enklaste sättet att byta leverantör

  1. Gå över till en prisjämförelsesajt som MoneySupermarket eller GoCompare och se vilka erbjudanden som finns tillgängliga i ditt område.

  2. Ange ditt postnummer

  3. Ange din användningsinformation - För de mest exakta jämförelseresultaten måste du också ange ditt hushålls konsumtionsinformation. Du kan få bort dem från din senaste energiräkning.

  4. När du väl har valt din nya energileverantör och planerar du bekräfta bytet genom att ange din fullständiga adress och bankinformation (om du har valt en autogiro -plan, som vanligtvis är den billigaste).

Alternativt kan du prova vår egen NEWSAM -energijämförelsetjänst gratis. Vi har en fullständig guide på hur du byter din energileverantör här .

muhammad ali sista bilden

Se Även: