World of Sport brottning för att återvända till TV på lördagar efter massiv framgång med special

Tv-Nyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Big Daddy och Giant Haystacks på World of Sport(Bild: )



World of Sport -brottningen återvänder till ITV på lördagseftermiddagar - efter en paus på över 30 år.



Sändaren tog tillbaka serien för en engångsspecial som sändes på nyårsafton och visade sig vara en hit med mer än en miljon tittare som älskade den kämpande åtgärd som erbjuds.



Emma Tynn, Marchioness of Bath

Nu trettio år efter att det ursprungliga WOS slutade-och legendariska stjärnor som Big Daddy, Mick McManus och Rollerball Rocco lämnade brittiska skärmar-kommer en ny tiodelarserie med de allra bästa av dagens brottare från den nuvarande glödande brottningsscenen i Storbritannien.

Fullständig information kommer att avslöjas vid ett lanseringsevenemang i Manchester på måndag, men brottarna kommer att spelas in och tävla inför en levande publik i den intima Preston Guild Hall i maj, och biljetterna kommer att säljas nästa vecka.

World of Sport visas tillbaka på våra skärmar (Bild: ITV)



World of Sport sändes tidigare varje lördag i Storbritannien mellan 1965 och 1985 och körde i tävling med BBC: s läktare.

Showen innehöll tidigare en rad sport, även om den blev känd för att framträda med pro wrestling och gjorde kända namn på flera av sina konkurrenter.



Direktör för underhållning, ITV Studios Manchester, Tom Mclennan sa: Storbritanniens brottningsscen blomstrar och det har aldrig funnits en bättre tid att ta tillbaka den till ITV efter ett mellanrum på 30 år.

har jag registrerat mig för att rösta

Populär brittisk brottare Grade (Bild: Daily Record)

Jeff Jarrett, Chief Creative Officer för IMPACT Wrestling, tillade: WOS -märket är etsat i professionell brottningstradition. Min familjs släktlinje i branschen går tillbaka till mer än 70 år, så jag är hedrad att återuppliva arvet från denna historiska brittiska serie.

Det tros att showen återigen kommer att ges en speltid på cirka 17.00 med chefer som hoppas att miljoner gamla och nya fans kommer att ställa in.

Big Daddy och Giant Haystacks var bland några av de mer kända ansikten som brottades under World of Sport -fanan under sin första körning.

mr griffiths grange hill

Den mexikanska sensationen El Ligero (Bild: Tony Knox)

Shirley Crabtree, vars scennamn var Big Daddy, brottades från 1952 till 1993, innan hon dog av en stroke 1997.

Martin Ruane arbetade i USA och Storbritanniens brottning som Giant Haystacks och dog 51 år gammal 1998 efter en kamp med lymfom.

Andra stjärnor som blev kända namn på sextiotalet inkluderade Adrian Street, Mick McManus, greve Bartelli, Jackie Pallo, Steve Veidor, Dynamite Kid och Kendo Nagasaki.

  • På måndag kommer alla detaljer om WOS liveshow att offentliggöras i Manchester klockan 14.00. Fans uppmanas att delta i lanseringen, som kommer att innehålla en Q&A och träffas & hälsar. Platserna är extremt begränsade, för att boka en vänligen maila wswaudience@itv.com

Se Även: