Varför förväntas energipriserna stiga 2021 och vad kan du göra för att spara?

Hushållsräkningar

Ditt Horoskop För Imorgon

Gaslåga på spishällen

Gaslåga på spishällen(Bild: Tim Graham/Getty Images)



Denna artikel innehåller affiliate -länkar, vi kan få en provision på eventuell försäljning vi genererar från den. Läs mer



Energiräkningarna kommer att stiga för cirka 15 miljoner hushåll i Storbritannien från april efter att tillsynsmyndigheten, Ofgem, höjde pristaket på standardtaxorna till nivåer före pandemi.



Ofgem sa att pristaket i sex månader från april 2021 kommer att öka med 96 pund till 1 138 pund för 11 miljoner kunder på en vanlig energitaxa med två bränslen och med 87 till 1 156 pund för 4 miljoner förskottsmätarkunder. Tillsynsmyndigheten skyllde på den högre än väntade ökningen på den plötsliga prisökningen på grossistmarknaderna för energi.

Sedan introduktionen av Ofgem: s energiprislopp (utformat för att skydda konsumenterna mot orättvisa tariffer) i januari 2019 har de flesta leverantörer baserat energipriser på sina standardtaxor på priset för taket. Ofgem justerar takets nivå upp eller ner två gånger om året för att återspegla kostnaderna för leverans av el och gas till leverantörer.

är släkt med mrs brown

Stigande kostnader



Stigande användning gör hushåll oroliga för hur de kommer att ha råd med ökade kostnader.

Hemarbetare spenderar mer tid inomhus och kan stå inför en mycket högre förbrukningsräkning med fler enheter anslutna, uppvärmning och förbrukning.



Till detta kommer att hushållen normalt konsumerar nästan 30 procent av sina under de tre första månaderna av året årlig energi vilket gör det till årets dyraste kvartal. Klicka här för att gå vidare till vår partner för att göra stora besparingar .

Tips om energibesparing

Våra energiräkningar återspeglar också hur mycket gas och el vi förbrukar. Och det finns många sätt vi kan vara mer energieffektiv i våra hem och spara pengar.

Energy Trust rekommenderar att du stänger av standby -apparater som sparar 30 £ per år och om du installerade rumstermostater, programmerare och termostatventiler kan du spara cirka £ 75 per år. Nästan hälften av pengarna som spenderas på energiräkningar absorberas av uppvärmnings- och varmvattenkostnader och Trust säger att om du sänker din uppvärmning med bara en grad kan du spara upp till £ 80 per år.

Och glöm inte att det finns många snabba och enkla förändringar du kan göra i hemmet idag. Ett enkelt exempel är att använda energibesparande glödlampor som kostar mer än traditionella glödlampor men kan spara £ 60 under glödlampans livstid eftersom de håller upp till 10 gånger längre än traditionella glödlampor. Så det har aldrig funnits en bättre tid spara på dina energiräkningar .

Gå med i vår energikampanj

Det är här en bättre förståelse för fördelarna med att byta och spara kommer in. Så för att hjälpa till att skära igenom jargongen har vi lanserat en fantastisk medvetenhetstjänst för energibyte för gas, el eller båda.

Det är snabbt och enkelt att använda tillsammans med vår ackrediterade partner Uswitch , Storbritanniens mest populära energijämförelsesajt. Och vi kan erbjuda dig ett enkelt och snabbt sätt att göra stora besparingar snabbt, utan avbrott i din leverans.

Fakta: Hur man byter

Kommer du alltid att ge mig en bättre affär?

Det är osannolikt att du har det bästa erbjudandet om du inte har bytt nyligen. Och vi har ofta exklusiva energitaxor som du inte hittar någon annanstans. När du väl har bekräftat, under energibytsgarantin, kommer du att byta till ditt nya, billigare erbjudande inom 21 dagar.

Helt enkelt Klicka här för mer information om denna snabba, enkla och problemfria process.

Kan jag välja bort när som helst?

När du har bekräftat ditt byte finns det en 14-dagars avkylningstid. Under denna tid kan du avbryta om du ändrar dig.

Vi har sett till att du kan växla online eller via telefon. Ring vårt vänliga, brittiska team gratis idag 0800 049 9722 eller genom klicka här , och gör omkopplaren enkel och snabb.

Uswitch har hjälpt mer än 5 miljoner människor att jämföra energipriser och spara på sina räkningar, och dess jämförelseplats för gratis energi har ackrediterats fullt ut av Ofgem Confidence Code sedan 2006.

Låt oss se vad vi kan göra för dig.

Se Även: