Oavsett om du juridiskt MÅSTE rapportera att du oavsiktligt dunkar någon annans bil

Bilar

Ditt Horoskop För Imorgon

En olycka kan inträffa på ett ögonblick(Bild: RF Culture)



Nästan en av fem britter sa att de bara skulle köra iväg och inte lämna sina detaljer om de bucklade en annan bil vid parkering, visar siffror.



Men att vägra stoppa räknas som ett brott enligt vägtrafiklagen, hur litet det än kan tyckas vid den tiden.



Enligt vägtrafiklagen (1988): 'Om du kör ett motorfordon och är inblandad i en olycka som orsakar skada eller skada på en annan person, fordon, egendom eller djur, måste du stanna och ge ditt fordon registrering tillsammans med din namn och adress till & apos; någon med rimlig anledning att be om dessa detaljer & apos ;. '

Bilister är också skyldiga att uppge sitt namn och adress till alla andra inblandade, samt att lämna ut uppgifter till försäkringsbolag.

Harrison Woods, verkställande direktör på parkeringsportalen online YourParkingSpace.co.uk - som genomförde undersökningen - sa: ”Det verkar som om det finns ett betydande antal bilister som är beredda att snåla med biletiketten genom att inte lämna sina kontaktuppgifter om de träffade en annan bil när de parkerade och inte hade upptäckts.



Detta är inte bara ett motorbrott, det är också mycket obekvämt för den andra bilisten som utan eget fel skulle behöva betala för att åtgärda skadan på sitt fordon.

Andra överraskande resultat från undersökningen visar att en förare av tio faktiskt har bucklat en annan bil när han parkerar och att mer än en tredjedel av britterna hävdar att de har sett någon annan bucka ett annat fordon.



Samtidigt är den goda nyheten att majoriteten av britterna skulle ingripa om de såg någon annan bucka en annan bil vid parkering då drygt hälften sa att de skulle vara villiga att kliva in.

Harrison tillade: ”Storbritanniens vägar måste vara fyllda med bucklade bilar med tanke på resultaten från vår undersökning, vilket innebär att många miljoner bilister behöver träna sina parkeringskunskaper.

'Den goda nyheten är att majoriteten skulle ingripa om de såg en bil som bucklades, vilket skulle skämma de människor som inte skulle lämna sina kontaktuppgifter om de inte hade setts.'

Vad du ska göra om du råkar ut för en olycka

För det första, sluta. (Bild: Getty)

Olyckor kan inträffa på ett ögonblick och ibland krävs det bara en nysning eller en snäv sväng för att saker ska gå helt fel.

Hur liten den än kan tyckas, det finns lagar om vad du måste göra i händelse av en olycka - särskilt om det är ditt fel.

Återhämtningstjänst AA säger att om ingen annan är inblandad i olyckan, till exempel om du orsakade skador på privat egendom eller en parkerad bil, bör du lämna dina uppgifter - till exempel en lapp där ägaren kan se den.

Om du har varit inblandad i en olycka som involverar en annan person måste du meddela polisen om olyckan inom 24 timmar - om du inte får böter, poäng på ditt körkort eller diskvalificering av att köra bil.

Om du skadar någon annans bil måste du:

  • Stanna och dela ditt namn, kontaktuppgifter och adress - lagen säger att du måste göra detta. Lämna en anteckning med dina uppgifter om ingen är på plats.

  • Om du körde någon annans bil vid olyckan måste du lämna namn och adress till bilens ägare också.

  • Byt försäkringsinformation och detaljer med den andra föraren.

  • Ta ner detaljer om andra passagerare och vittnen till olyckan.

  • Berätta för din försäkringsgivare. Policyn med små bokstäver säger vanligtvis att det är ditt ansvar att informera din försäkringsgivare om en olycka, hur liten som helst och oavsett om det är troligt att ett krav kommer att göras.

    Anledningen är att vissa förare kan säga vid vägkanten att de inte vill göra anspråk, men senare ändrar sig.

    Din försäkringsgivare kommer att be om ditt försäkringsnummer eller information för att identifiera dig, till exempel ditt postnummer och bilregistreringsnummer.

Vad händer om jag kör iväg?

Kort sagt, du kommer att bryta mot lagen (Bild: Getty)

liverpool vs barcelona channel

Kort sagt, om ett vittne eller en övervakningskamera såg dig och noterade din registreringsskylt men du körde iväg, kan du bryta mot låga - och ha allvarliga problem.

Dessutom, om du har varit inblandad i en olycka som involverar en annan person, måste du informera polisen om olyckan inom 24 timmar - om du inte får böter, poäng på ditt körkort eller diskvalificering av att köra bil .

Läs mer

Körning behöver veta
Hur man avbokar parkeringsbiljetter Hur man gör anspråk på gropolyckor Körvanor som kostar oss 700 miljoner pund per år Nya hastighetsregler i sin helhet

Se Även: