Victoria's Secret UK kraschar in i administrationen med hundratals jobb i fara

Victorias Hemlighet

Ditt Horoskop För Imorgon

Den brittiska armen av underkläderhandlaren Victoria's Secret har kollapsat i administrationen och utsattes för mer än 800 jobb och 25 butiker.



vilken kanal ligger groves v eubank på

Företaget, som driver filialer över hela Storbritannien, har kallat in Deloitte för en 'lätt beröring' -administration, efter att ha drabbats av stängning av höga gator under pandemin.



Administratörer kommer att försöka hitta en köpare till dess tillgångar, eller förhandla om dess hyror i ett försök att dra den ur administrationen.



Victorias hemlighet hade redan gått ut 785 av sina arbetare innan de utsåg administratörer - det är underförstått att alla arbetstagare kommer att förbli i anställningsavhållandet tills ett resultat är överens.

Deloitte-administratören Rob Harding sa: ”Detta är ännu ett slag mot Storbritanniens huvudgata och ytterligare ett exempel på den påverkan Covid-19-pandemin har på hela detaljhandeln.

'Effekten av nedläggningarna, i kombination med bredare utmaningar för tegel och murbruk, har resulterat i ett finansieringskrav för denna verksamhet, vilket har resulterat i dagens administration.



Candice Swanepoel och Lily Aldridge är bland några av kedjans största fans (Bild: GETTY)

'Vi kommer nu att arbeta med den befintliga ledningsgruppen och bredare intressenter för att utvärdera alla tillgängliga alternativ för verksamhetens framtid.



'Som administratörer vill vi tacka dem och alla anställda för deras stöd, det vi uppskattar är en svår tid.'

I november meddelade företaget också planer på att permanent avbryta sin årliga stjärnspäckade modevisning, efter månader av spekulationer.

Beslutet meddelades av L Brands, som äger underklädesbutiken, under ett telefonkonferens med analytiker en vecka innan.

christopher hall storebror

'Vi tycker att det är viktigt att utveckla marknadsföringen av Victoria's Secret', säger Stuart B Burgdoerfer, ekonomichef och vice VD för L Brands.

Den kontroversiella showen, som beräknas kosta företaget mer än 12 miljoner dollar per år, hade sina lägsta betyg någonsin 2018 - på bara 3,2 miljoner tittare.

'Vi känner igen och uppskattar varumärkets kommunikation, erbjudanden, det känslomässiga innehållet i Victoria's Secret är uppenbarligen en viktig sak.'

Victoria's Secret Fashion Show kostar företaget 12 miljoner dollar per år (Bild: AFP via Getty Images)

Kedjans tillkännagivande följer i fotspåren för ett antal high street -företag som har gått i administration sedan starten av coronaviruspandemin.

vem är på storebror 2017

Cath Kidston, Debenhams och Laura Ashley har alla anlitat konsultföretag - och många kommer kanske aldrig att ses igen.

I fredags sa Frankie och Bennys ägare The Restaurant Group (TRG) att ett betydande antal butiker kommer att stängas permanent.

New Look har också startat crunch -samtal med hyresvärdar när tusentals återförsäljare förbereder sig för att öppna dörrarna igen den 15 juni .

Återförsäljaren sysselsätter 12 000 personer i sina 500 filialer.

En talesman för New Look sa: 'När vi ser fram emot att börja öppna butiker på ett säkert sätt kan vi bekräfta att vi är i diskussioner med hyresvärdar om hyresavtal som på ett rättvist sätt återspeglar detaljhandelns miljö.'

Läs mer

Vilka gatukedjor öppnar igen idag?
Primark Marks & Spencer Frodig JD Sports

Modekedjan ansluter sig till en rad kända varumärken, inklusive Café Rouge, Prezzo och Wahaca, som har inlett krisförhandlingar sedan lockdown började.

Många vill stänga filialer och omförhandla hyreskostnader då corona -hyra -semester tar slut.

fisher price bilbarnstol

Se Även: