Victoria Woods sista timmar med sin familj fylld av skratt när hon förlorar sex månaders cancerstrid

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Älskade brittiska komikern Victoria Wood tillbringade sina sista timmar med att skratta och skämta med sin familj.



Victoria, vars karriär sträckte sig över fyra decennier, gick bort på onsdagen efter en sex månaders kamp mot cancer. Hon var bara 62 år gammal.



Sent på tisdagen, bara timmar innan hon dog, skrattade hon och skämtade fortfarande med sina två barn, Grace, 27, och Henry, 23, och andra nära familjemedlemmar.



En vän sa: Hon satt upp i sängen och pratade och skämtade klockan 23.00 med sin familj runt henne men nästa morgon dog hon.

Victoria Wood och Julie Walters i Pat & Margaret

De lade till Solen: Det har chockat familjen men hon hanterade det på sitt eget sätt.



”Hon visste alltid vad hon ville och tyckte om att ha kontroll. Hon hanterade cancern på samma sätt.

Först visste läkare inte vad problemet var, men efter hennes diagnos var hennes nedgång snabb, fortsatte de.



Hennes senaste offentliga framträdande var i juni - och hon var märkbart frånvarande från en visning av hennes projekt Svampen Bogeyman i november.

Hennes publicist bekräftade den sorgliga nyheten om hennes bortgång på onsdagen.

- Victoria Wood har tyvärr gått bort, efter en kort men modig kamp mot cancer, säger publicisten Neil Reading.

'Den många Bafta-prisbelönta författaren, regissören, skådespelaren och komikern dog fredligt i sitt hem i norra London med familjen i morse. Hon var 62.

'Familjen ber om integritet vid denna mycket sorgliga tid.'

Läs mer: Uppdateringar och reaktioner efter att komiskt geni förlorar cancerstrid

Victoria Wood avbildade i Salford i sitt hemland Greater Manchester 2014

Hennes upprörda äldre bror sa att hennes död har rånat oss från en av de ljusaste talangerna i vår generation.

Travis Barker-plankrasch

Och hennes vän och frekventa samarbetspartner Julie Walters sa helt enkelt: Alltför ont i hjärtat för att kommentera. Förlusten av henne är oberäknelig.

Chris Foote Wood, 75, sa att hans yngsta systers död kom som en stor chock, särskilt för hennes två barn Grace och Henry som skulle bli helt förkrossade över att förlora sin mamma vid en relativt ung ålder.

Läs mer:

Komikern Victoria Wood har dött 62 år gammal efter en kort kamp mot cancer

Victoria Wood vid South Bank Awards i London 2013 (Bild: PA)

Han tillade: Jag är enormt stolt över vad min syster har gjort så framgångsrikt inom olika underhållningsområden.

”Det har varit ett privilegium att ha henne som syster, och i synnerhet att ha kunnat observera hur hon utvecklade sin karriär redan från början.

Victorias två barn, min systerdotter Grace och systerson Henry kommer att bli helt förkrossade över att förlora sin mamma vid en relativt ung ålder.

En annan anledning till att jag beundrar Victoria är att hon var fast besluten från början att ge sina två barn en så normal uppväxt som möjligt och skydda dem från oönskad medieuppmärksamhet.

Victoria Wood med barnen Henry och Grace Durham efter att ha fått sin CBE på Buckingham Palace, London

Victoria Wood med barnen Henry och Grace Durham efter att ha fått sin CBE 2008 (Bild: Steve Parsons/PA Wire)

Duncan Preston, som spelade med Wood i Dinner Ladies and Acorn Antiques, sa igår att hon hade cancer i ungefär sex månader.

Wood var frånvarande i november -visningen av hennes sista projekt - en anpassning av Fungus the Bogeyman, av Raymond Briggs.

Komikern lånade rösten tillsammans med Timothy Spall till Sky 1: s familiedrama.

Nyheten om den banbrytande komikerns död orsakade ett utbrott av sorg på Twitter.

Victoria Wood

Victoria Wood med skådespelarna i succékomedin Dinner Ladies

Ricky Gervais var en av de första som erbjöd sina kondoleanser och twittrade: 'RIP the brilliant Victoria Wood. Så innovativt, roligt och jordnära. Det här har inte varit ett bra år.

Samtidigt lämnades komikern Rory Bremner i chock av nyheten: 'Nej. NEJ. Det här är för mycket.

Nu har härliga, varma, roliga, briljant begåvade Victoria Wood gått. Ord, sånger, pjäser, hon skrev mycket. Så sorligt.' (sic)

Monthy Python -stjärnan John Cleese kallade Wood en 'superlativ artist' när han hyllade denna rörande hyllning och avslöjade att de bara hade arbetat tillsammans förra året: 'Chockad av nyheter om Victoria Wood.

'Jag arbetade med henne förra året och blev påmind om vilken superlativ artist hon var. Bara 62!' (sic)

Harry Potter -författaren J.K. Rowling lade till sin chock över Victorias död i så ung ålder och skrev: 'Se och gråt. 62 är alldeles för ung. RIP Victoria Wood. '

Läs mer:

VICTORIA TRÄ OCH GEOFFREY DURHAM

VICTORIA TRÄ OCH GEOFFREY DURHAM (Bild: Rex)

Miranda Hart erkände att 2016 hade varit ett hårt år efter så många legendariska figurers död: 'En annan hjälte och komedi -legend borta. Jag är chockad.

'Tack från mitt hjärta Victoria för ditt skratt och inspiration. VILA I FRID.'

Meduppståndaren och skådespelerskan Jenny Eclair hyllade sitt arv som en av de viktigaste kvinnliga komikerna genom tiderna och skrev på Twitter: 'Alla vi kvinnor i komedi är en stor tacksamhetsskuld till Victoria- hon banade vägen' .

Läs mer:

VICTORIA TRÄ OCH GEOFFREY DURHAM MED BARNEN

Tar emot hennes OBE på Buckingham Palace 1997 med sin familj (Bild: Rex)

Absolutely Fabulous skådespelerskan Jennifer Saunders sa: Vic var helt enkelt en av de roligaste författarna och artisterna som detta land någonsin har producerat.

”Hon var en inspiration och kommer att saknas fruktansvärt. Är förkrossad över att hon har gått och mina tankar går till hennes familj.

Komikern Sarah Millican sa att hon var otroligt ledsen och beskrev Wood som en sann komediikon.

Politikens värld gav också respekt.

Premiärminister David Cameron sa: Victoria Wood var en nationell skatt älskad av miljoner. Mina tankar går till hennes familj.

Labour -parlamentsledamoten Jeremy Corbyn hyllade också och sa: Så tråkigt att höra om Victoria Wood. En fantastisk komiker och författare vars talang slog igenom en mansdominerad scen.

BBC: s generaldirektör Tony Hall sa: Victoria Wood var en kvinna med en fantastisk mängd talanger - en komiker, sångare, låtskrivare, skådespelerska och regissör.

Människor identifierade sig med hennes värme och stora charm. Hon tog ihop människor från alla samhällsskikt och fick dem att skratta och gråta. Hon kommer att saknas mycket och våra tankar går till hennes vänner och familj.

Hon lämnar efter sig barnen Henry och Grace, som hon hade med maken Geoffrey Durham, känd som trollkarlen den stora Soprendo, som hon gifte sig med 1980 innan hon separerade 2002.

Durham, 66, sa på tröskeln till Victorias hem. Tack, men jag har inget att säga just nu

Victoria Wood visas på AVT's New Faces

Victoria på AVT's New Faces (Bild: Rex -funktioner)

Hennes barn följde i hennes kreativa fotspår med Henry som blev musiker och Grace en körlärare vid Cambridge University.

Hon kommer att komma ihåg av miljoner av sin förmåga att få folk att skratta, vilket är allt hon någonsin velat ha.

På tal om sin karriär sa stjärnan en gång: Jag tror att det är fullt giltigt att gå ut och skratta. Jag tycker att det är en underbar sak att göra faktiskt, det är ett härligt livsbekräftande jobb: du går ut och får folk att skratta.

Jag tycker det är jättebra. Vem skulle inte vilja göra det? Så länge du gör det bra tror jag inte att det är några problem.

En stjärna på scenen och skärmen, Lancashire-född Victoria började sin karriär 1974 när hon vann ATV-talangprogrammet New Faces.

Victoria Wood visas på AVT's New Faces

Det var hennes stora genombrott (Bild: Rex -funktioner)

Hon provspelade på showen medan hon var på universitetet i Birmingham och följde upp det med ett framträdande på Esther Rantzens BBC -konsumentprogram That & apos; s Life! och stöttade Jasper Carrott på turné.

lisa räddad av klockan nu

I slutet av 1970 -talet fokuserades hennes uppmärksamhet på scenen med hennes första pjäs Talent beställd 1978.

Peter Eckersley, dåvarande chef för drama på Granada TV, var i publiken en kväll och erkände Woods talang beställde en tv -anpassning av pjäsen.

Vid den här tiden var hon redan nära vänner med den livslånga samarbetspartnern Julie Walters som hade medverkat i samma teaterrevy, In At The End, tidigare samma år.

Wood skrev huvudrollen i Talent för sin kompis och medan hon inte spelade den på scenen fick Julie rollen i den enormt framgångsrika ITV-anpassningen, som gav upphov till nästan ett lyckligt slut.

(Bild: Daily Record)

Efter hennes tidiga framgång erbjöds Victoria snart sin egen skissvisning av Eckersley, med Victoria som bad om lika fakturering för henne och Julie, med Wood och Walters som träffade skärmar.

När han flyttade till BBC 1984 lanserade Wood skissprogrammet Victoria Wood As Seen On TV.

Med Julie Walters och Duncan Preston med sig lade hon till vännerna Celia Imrie och Patricia Routledge till rollistan.

Victoria Wood som sett på TV

Som sett på TV (Bild: BBC)

Komikerns varumärke med jordnära humor och kulturella observationer slog guld hos tittarna och hon blev snabbt en av Storbritanniens mest populära och hyllade stjärnor.

Dess mest kända skiss var Acorn Antiques, en förfalskning av en lågbudgetsåpeopera - som ryktas baseras på ITV: s Crossroads - som inkluderade den legendariska Mrs Overall som spelades av Walters.

Med vinglande uppsättningar och avsiktligt dåliga kameravinklar blev det snart en tv -favorit och producerade en av Woods mest kända komedisånger - The Ballad Of Barry och Freda (Let & apos; s Do It).

Julie Walters i Acorn Antiques

Acorn Antikviteter

Läs mer:

När hon flyttade från sitt komiska skissförflutna, spelade hon 1989 i Victoria Wood en sexdelad serie med fokus på individuella berättelser. TV -filmen Pat och Margaret med Walters följde 1994, där paret spelade som länge förlorade systrar.

1998 skrev hon sin första sitcom - Dinnerladies - som spelades in i en fiktiv Manchester Factory.

Komikern Victoria Wood har dött 62 år gammal efter en kort kamp mot cancer

I enormt framgångsrik komedi Dinnerladies, som hon skrev och spelade in (Bild: BBC)

Föga förvånande var det en stor hit bland tittare och kritiker när Wood bevisade att hon ännu en gång hade förmågan att hitta humorn i vardagen.

Kör för två serier den en igen medverkade Wood - spelar huvudrollen Brenda - med Walters och Imrie båda med i den hyllade rollistan.

Under 2000-talet höll Victoria sina tv-framträdanden ner till enstaka specialerbjudanden, inklusive Victoria Woods Sketch Show Story 2002 och Victoria Woods Big Fat Documentary tre år senare.

Komikern Victoria Wood har dött 62 år gammal efter en kort kamp mot cancer

Hon var älskad över hela världen för sin jordnära humor

Det var inte bara en komedi som Victoria hade en talang för att vända handen till drama 2007 när hon vann två BAFTA-priser för engångs-ITV-drama Housewife 49.

Återigen skriven av stjärnan, den följde livets svårigheter för en fru och en mor under andra världskriget, gift med en dominerande make.

Komikern Victoria Wood har dött 62 år gammal efter en kort kamp mot cancer

I hemmafru 49 (Bild: ITV)

Läs mer:

vad betyder listvyer på gumtree

Wood skrev och spelade både i det rörliga programmet och tog ut priset för bästa singeldrama och bästa skådespelerska för hennes skildring av Nella Last.

Hon vann totalt fyra BAFTA från 14 nomineringar under sin karriär och en heders BAFTA 2005 för sitt arbete inom tv.

Victoria Wood med sina två utmärkelser, en för bästa skådespelerska och en för bästa singeldrama fick båda för hemmafru 49 vid British Academy Television Awards

2005 med sina två BAFTA -troféer (Bild: PA)

Victoria Wood tar emot sin CBE på Buckingham Palace, London

Fick sin CBE 2008 (Bild: PA)

Läs mer:

Utmärkelserna slutade inte och 1997 tilldelades hon en OBE följt av en CBE 2008.

Aldrig för att ta ledigt 2011 vände hon uppmärksamheten mot scenen, skrev och regisserade musikalen The Day We Sang för Manchester International Festival.

Den startade 1969, med flashback till 1929, berättade historien om ett par i medelåldern som hittade kärlek efter att ha träffats i ett tv-program om sin kör de sjöng i 40 år tidigare.

Komikern Victoria Wood har dött 62 år gammal efter en kort kamp mot cancer

På dagen vi sjöng (Bild: BBC)

Victoria Wood (till höger) och Julie Walters poserar för fotografer under ett fotocall utanför Theatre Royal, Haymarket

Med nära vän Julie Walters

När hon talade om sin drivkraft 2014 erkände Victoria att det var hennes 'kreativitet' som definierade henne och eftersom hennes barn - Grace och Henry - hade vuxit upp hade hon ännu mer tid att arbeta.

'Jag antar det, även om det har mer att göra med arbetet än exponeringen, berömmelsen eller pengarna. Arbete är avgörande för mitt liv. Min kreativitet är det som definierar mig, säger hon till Daily Mail för två år sedan.

'Jag känner att jag kan jobba så hårt som jag någonsin gjort. Mer, för att barnen är vuxna så jag har tid och plats för mig.

'När jag regisserade That Day We Sang filmade vi i Manchester, Liverpool och Huddersfield och jag åkte inte hem på fem veckor. Jag hade aldrig kunnat göra det när Grace och Henry gick i skolan.

Läs mer:

Komikern Victoria Wood har dött 62 år gammal efter en kort kamp mot cancer

Victoria erkände att hennes 'kreativa driv' fortsatte att fungera (Bild: PA)

På senare tid sågs hon i förra årets The Great Comic Relief Bake Off längs Alexa Chung, Chris Moyles och Kayvan Novak och och i Sky 1 & s svamp i december förra året - tros vara en av hennes sista tv -framträdanden.

(Bild: BBC Pictures)

Trots hennes fenomenala framgång var Wood opåverkad av berömmelse och skämtade om att om någon kallade henne en nationell skatt skulle hon 'förneka dem'.

”Alla är en nationell skatt i dessa dagar; du kan inte röra dig för dem. Men det borde bara finnas en i taget.

'I åratal var det Thora Hird. Efter att hon dog skulle det bli Judi Dench, men sedan räddade Joanna Lumley Gurkhaerna så att hon fick spelningen, sa hon 2014.

Komikern Victoria Wood har dött 62 år gammal efter en kort kamp mot cancer Victoria Wood tar emot sin CBE på Buckingham Palace, London Visa galleri

Läs mer

Victoria Wood dör 62 år gammal
Senaste uppdateringar och reaktion Hyllningar strömmar in för komikern Victoria Woods roligaste stunder Komiskt geni förlorar kampen mot cancer

Se Även: