Vad är E3? En avslappnad videospelsfans guide till det massiva branschevenemanget i Los Angeles

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Electronic Entertainment Expo (E3) pågår under de kommande tre dagarna i Los Angeles, och samlar det stora och det goda i tv-spelens värld.



Medan de flesta branschevenemang är tråkiga affärer fyllda med jetlaggade affärsmän i skrynkliga kostymer, ploppar E3 med färg, stil och monstruöst dekorerade montrar som fyller 720 000 kvadratmeter (67 000 kvadratmeter) av utställningsutrymmen på det gigantiska Los Angeles Convention Center.



Det krävs 3 000 personer för att sätta upp showen, som har ägt rum i Kalifornien varje år sedan 1995. Arrangörer började nyligen släppa in medlemmar av allmänheten som betalar 0 (£187) för en inträdesbiljett och spenderar upp till fem timmar i kö för en chans att spela de senaste spelen.



Fans samlas utanför Los Angeles Convention Center för E3 2018 (Bild: Jeff Parsons)

Det faktiska evenemanget är endast öppet under tre vardagar i juni, med många tillkännagivanden på speciella inbjudningskonferenser som anordnas av de stora videospelsföretagen dagarna före showen.

På utställningsgolvet försöker utställare överträffa varandra med montrar fyllda med karaktärer från olika spel. Uppradade på var och en av dem finns rader och rader av kiosker där fansen kan spela tidiga demos av videospel innan de släpps.



Evenemanget 2017 välkomnade 68 400 deltagare under de tre dagarna och det förväntas att 2018 kommer att förmörka det. Mer än 2 000 produkter visades upp av 293 utställare förra året - det har utökats till 3 250 produkter under 2018.

laura brun ex på stranden

Men istället för att visa upp helt ny hårdvara (nya spelkonsoler avslöjas ofta på E3) eller nya spel, har detta år fokuserat på att ge ytterligare information om spel som allmänheten redan känner till.



För Sonys PlayStation innebar det en utökad titt på den postapokalyptiska thrillern The Last of Us Part 2 och den mystiska Death Stranding från superstjärnans videospelsutvecklare Hideo Kojima.

Vissa Nintendo-fans köar i upp till fem timmar för att få chansen att spela de senaste spelen (Bild: Jeff Parsons)

Samtidigt avslöjade Nintendo att det populära smartphonespelet Fortnite skulle vara tillgängligt på sin handhållna Switch-konsol och Microsofts Xbox visade upp ett nytt bidrag i Forza-racingserien och gav en kort titt på ett kommande Halo-spel.

Andra välkända tv-spelsserier som Tomb Raider och Call of Duty får också nya spel som annonseras runt i konferenscentret med gigantiska affischer och en mängd t-shirts, kepsar och annan merchandise.

Sammantaget är den globala videospelsindustrin nu värderad till 116 miljarder dollar och är större än filmindustrin. Spel i toppskiktet har utvecklingsteam i hundratals och kan tjäna miljontals pund i intäkter om de är en hit.

TV-spelet Grand Theft Auto 5, utvecklat av det brittiska företaget Rockstar Games har sålt över 90 miljoner enheter och samlat på sig en inkomst på 6 miljarder dollar (4,2 miljarder pund) vilket gör det till den mest inkomstbringande medietiteln i underhållningshistorien. Det har tjänat mer pengar än Titantic eller Gone with the Wind – även när det är justerat för inflation.

Spelare är hjärtat av E3, oavsett om de är på utställningsgolvet och spelar nyss annonserade titlar, tittar hemifrån eller deltar i E3 Coliseum-paneler med sina favoritindustriskapare, säger Michael D. Gallagher, president och VD för Entertainment Software Association (ESA), som äger och producerar E3 varje år.

E3 är en hyllning till spelaren och ett skyltfönster för företagen och entreprenörerna som arbetar varje dag för att överraska och glädja de passionerade fansen som driver innovationen, kreativiteten och farten i en global industri som förväntas överstiga 138 miljarder dollar 2018, sa han. .

Utställare försöker överträffa varandra med sina montrar på utställningsgolvet (Bild: Jeff Parsons)

När journalister, branschchefer och medlemmar av allmänheten kommer till konferensen kan mängden information som produceras och sprids vara häpnadsväckande.

bästa budgetresesystemet

Showen använder mer internetbandbredd under tre dagar än vad de flesta amerikanska städer använder på ett år. Om du skulle skriva ut all data som flyttades över internet under showen på standard A4-papper, skulle den resulterande stapeln vara högre än Empire State Building.

Varje år finns det cirka 35 000 videomonitorer, 10 miles av förlängningssladdar och kablar och två ton Ethernet-kablar.

Och hela E3-eventet visar inga tecken på att mattas av – förberedelserna för 2019 års evenemang är redan igång här om tolv månader.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: