Vänner upptäcker att de BÅDA kan låsa upp samma iPhone X med Face ID, vilket slår Apples miljon-till-en-odds

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Två vänner har slagit miljon-till-en odds för att knäcka ansiktsigenkänningen på iPhone X - efter att ha upptäckt det accepterade båda deras ansikten.



Joe Clayton, 23, blev chockad när bästa kompisen Brad Butcher, 22, låste upp Apples dyraste telefonen bara genom att titta på den.



Byggarbetsplatschefen hade ställt in prylen så att bara hans ansikte som dök upp framför kameran skulle låsa upp telefonen.



Men telefonen kommer också att ge Ben åtkomst – och därför göra kontaktlösa betalningar – trots att Apple hävdar att chanserna för en sammanblandning är en på miljonen.

iPhone X kan låsas upp av båda männen (Bild: SWNS.com)

Barndomsvännerna har båda mörkt hår och bruna ögon, men har distinkt olika formade ansikten, näsor och munnar.



Upptäckten kastar tvivel på telefonens säkerhetsanspråk och Apples 'miljon till en'-anspråk.

Joe, från Melksham, Wiltshire, sa: 'Vi insåg att problemet var där i gymmet när jag krossade baksidan av min fot när jag pressade benen på gymmet.



Barndomsvännerna har båda mörkt hår och bruna ögon, men har distinkt olika formade ansikten, näsor och munnar (Bild: SWNS.com)

när börjar storebror 2014

'Jag skickade telefonen till Brad för att skicka ett meddelande till en vän om vad som hade hänt. Han tittade på skärmen och den öppnade sig. Det fungerar varje gång.

'Det är mycket oroande eftersom många människor har den här telefonen och det är ett allvarligt fel.

'Det är inte att göra det med någon annans ansikte - bara Brad - men vi ser inte så lika ut.

Brad kan komma åt Joes telefon varje gång han tittar på den, vilket ger honom full tillgång till sina kontakter, meddelanden och appar – inklusive kontaktlös betalning (Bild: SWNS.com)

– I ansiktet är vi ganska olika. Vi har båda tjocka ögonbryn men han har definitivt en längre panna.

'Jag tror att folk säger att vi är lika på grund av våra käklinjer och mörka hår, men iPhone är tänkt att registrera ansiktsdjup vilket är en helt annan sak.'

Brad, som använder en iPhone 7 , sade erfarenheten har avskräckt honom från att skaffa en annan iPhone.

Apple säger att sannolikheten för att en slumpmässig person låser upp en iPhone X med ansikts-ID är en på en miljon - mindre än deras 'fingeravtrycksteknik' (Bild: SWNS.com)

Han sa: 'Det verkar som att den enda stora skillnaden mellan min iPhone 7 och Joe's X är ansiktsigenkänningen så jag tycker att det är löjligt att du måste betala ett så högt pris för en funktion som inte fungerar som den ska.

'Jag skulle inte skaffa en annan iPhone alls eftersom det är en så stor säkerhetsfunktion som helt klart är felaktig.

Brad beskrev ögonblicket när han öppnade iPhonen som 'roligt först' och tillade: 'Jag trodde att telefonen redan var upplåst tills Joe sa 'Du måste ha låst upp den med ditt ansikte'.

Apple avslöjade iPhone X i september förra året (Bild: Apple)

Efter det skrattade vi och gjorde det igen - det är ganska läskigt egentligen att det kan göras så enkelt.

'Jag och Joe ser inte likadana ut som vi brukade som barn, särskilt i ansiktet eftersom hans är mycket smalare.'

'Man skulle kunna tro att det skulle vara tillräckligt för att iPhone ska känna igen att det är en annan person.'

Video laddasVideon är inte tillgängligKlicka för att spela Tryck för att spela Videon kommer snart att spelas upp automatiskt8AvbrytSpela nu

Paret har sedan dess insett att Brad kan komma åt Joes telefon varje gång han tittar på den, vilket ger honom full tillgång till sina kontakter, meddelanden och appar - inklusive kontaktlös betalning.

Apple säger att sannolikheten för att en slumpmässig person låser upp en iPhone X med ansikts-ID är en på en miljon - mindre än deras 'fingeravtrycksteknik'.

Deras hemsida hävdar: 'Sannolikheten att en slumpmässig person i befolkningen skulle kunna titta på din iPhone X och låsa upp den med Face ID är ungefär en på en miljon (mot en på 50 000 för Touch ID).'

nummer 66 betyder

En talesman för Apple vägrade att kommentera.

Mest lästa
Missa inte

Se Även: