Uber har fråntagits sin licens, men här är ytterligare 5 'billiga' taxiappar att testa

Uber

Ditt Horoskop För Imorgon

London har avvisat Uber - så vem ska resenärer vända sig till istället?(Bild: Handout)



I fredags förklarade Londons transportregulator att det upphävde Ubers tillstånd att verka i huvudstaden.



si king håriga cyklister

Appen för billiga biljettpriser kommer inte att förnyas sin licens i slutet av månaden - 30 september - när dess nuvarande kontrakt löper ut.



I ett uttalande sa Transport for London att Ubers tillvägagångssätt för att rapportera brott och bakgrundskontroller för förare var bland orsakerna till beslutet.

Den tillade att 'Uber London Ltd inte är lämpligt och lämpligt att inneha ett privat hyresoperatörslicens'.

Avslöjandet kommer sannolikt att få effekt för många Londonbor som förlitar sig på appen för inte bara billiga priser - och möjligheten att dela kostnader genom delade turer - utan också bekvämlighet.



Men oroa dig inte. Om du inte har ekonomiska förutsättningar för att kunna hyra en svart hytt när du vill, eller få nattbussen, kanske du vill överväga en alternativ billig biljettprisapp för att ta dig runt i London.

Här är 5 att notera - och de nya kundkampanjkoderna för att komma igång (och spara).



1. Gett

Förde mig till sjukhuset: Barnet kom medan taxin var i rörelse

Gett erbjuder också XL -taxibilar i London som rymmer upp till sex personer

Den israeliska start-appen Gett har tidigare retat om att 'ta sig an Uber' med hjälp av sin före detta London-kabbechef Russell Hall.

Appen kör för närvarande 50 miljoner resor om dagen i fyra länder och 100 städer från USA till London.

Den säljer sig själv som en 'global resedelningsapp' och fungerar endast med licensierade taxichaufförer. Priserna är alla platta - så du kommer inte att se några stigningar med efterfrågan.

För att använda Gett måste du ladda ner appen, välja dina hämtnings- och avlämningsplatser och sedan luta dig tillbaka och vänta (du kan också spåra den).

Priset görs med mätaren och du kan välja att betala kontant eller med ett kort laddat till ditt konto. Alla förare är betygsatta och ju mer du använder appen, desto fler statuspoäng får du och bättre blir föraren (högre betyg).

Intressant nog, om du är i City, Old Street, Chelsea eller Knightsbridge kan du också få en flaska Veuve Clicquot levererad.
Rabattkod : Du får också £ 10 kredit för varje vän du rekommenderar som fortsätter att använda appen.

2. MyTaxi (tidigare känd som Hailo)

Genom MyTaxi kan du boka en hytt i över 50 städer i hela Europa (Bild: Bloomberg)

Precis som de flesta taxibolag i dag tillåter MyTaxi kunder att betala i växel eller gå kontant. Den använder Londons svarta hytter - men du måste förboka för att få en resa.

Du kanske tidigare kände igen appen som Hailo - den genomgick en enorm ommärkning i mars och är nu en kombination av de två. Det har cirka 17 700 förare i Storbritannien.

Passagerare kan välja att spara sin & apos; favoritförare & apos; för framtida åkattraktioner eller dela deras resa med vänner för ankomstuppdateringar.

MyTaxi -appen är ganska lik Uber genom att du snabbt kan komma igång och beställa en taxi till din plats och få den betald för att använda appen. Den viktigaste skillnaden är att taxibilar är licensierade och du kommer inte att bli stucken med höga priser vid tider med hög efterfrågan.

Rabattkod: När du väl har laddat ner mytaxi kan du lägga till kampanjkoden & myosmytaxi & apos; för £ 10 rabatt på din första resa (slutar 31 december 2017). Du kan också få 50% rabatt i London mellan 17.00 på fredagar och midnatt på söndagar fram till 5 november 2017.

3. Addison Lee

Ett Addison Lee -fordon på Londons gator

Addison Lee lovar att ge dig 10 minuters upphämtning i centrala London (Bild: Jason Shillingford)

Det största minicab -företaget i London och många skulle också kalla det det mest betrodda. Du kan boka en resa upp till tre månader i förväg - eller bara tre minuter innan du reser.

Det finns inga prishöjningar - det är bara schablonbelopp.

vem är på storebror 2017

Addison Lees ikoniska Ford Galaxy-bilar har gratis 4G Wi-Fi och telefonladdare i bilen som standard. De är stolta över säkerheten - men det som faller tillbaka är att de bara är tillgängliga att åka i London.

Rabattkod: Ange kampanjkoden HELLO10 när du beställer din hytt via appen och få 10 £ rabatt på din första bokning.

Fyra. Kabbee

London Minicab aggregator Kabbee hävdar att den är upp till 65% billigare än en svart hytt - men du kan fortfarande få skörda den tjusiga London -servicen.

Det samlar bilar från mer än 70 leverantörer, vilket ger användarna tillgång till 10 000 Londonhytter. Alla förare är licensierade och minicab -flottor med dåliga betyg blir avstängda från tjänsten. Tjänsten är för närvarande endast tillgänglig i London.

Vad som är bra är att du faktiskt kan tjäna och samla miles för att njuta av krediter, uppgraderingar och andra godsaker, och om du föredrar att boka personligen kan du också ringa dess hotline på 0203 515 1111.

Priserna är fasta, så oroa dig inte för språng i högtider och som Uber kan du också spåra din förare hela vägen.

För att boka, ladda ner appen, välj din resa, hur du vill betala och bekräfta sedan bokningen. Det kommer att söka i alla minicab -företag nära din nuvarande plats och sedan kurera dem för att visa dig de billigaste, närmaste, bäst rankade och ledande minibussarna.

När du har valt en kan du boka den med ett betalkort eller kreditkort med appen så att du inte behöver oroa dig för att ha pengar på dig.

Rabattkod: Få £ 5 kredit för varje ny vän som går med och bokar en resa. De får 10 pund också för sin första resa.

5. BlaBlaCar

BlaBlaCar är ett av världens största långdistansresesamhällen (Bild: BlaBlaCar)

Denna franska start är lite annorlunda än de andra alternativen på den här listan - det är i grunden en enorm Carpool -tjänst.

Det betyder att om du är på väg tillbaka från ett evenemang eller är hemma från uni eller till eller från jobbet (om det är en lång resa) kan du dela kostnaden med andra resenärer i samma båt.

Fördelarna är att du kan välja att resa med & apos; only ladies & apos; om säkerheten är din största oro. Precis som andra appar, bokar och betalar du online, och om du har en tom plats kan du piska den till en annan passagerare längs din rutt.

Du kanske har sett BlaBlaCar i Google, det är alternativet du får om du lägger din resa till Google Maps - tillsammans med andra transportsätt. Du kan få en uppfattning om det biljettpriser till London här - precis som tåg- eller bussbokningar listar den alla rutter den tar - och en bild av vem du reser med.

Rabattkod: Få £ 5 kredit för varje ny vän som böcker. De får också £ 10 för sin första resa.

Se Även: