TSB kraschar till £ 204 miljoner förlust eftersom pandemin påskyndar nedläggning av bankkontor

Tsb Bank Plc

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Bloomberg)



TSB Bank har sjunkit till en förlust på 204 miljoner pund efter att inkomsten drabbats av Covid-19-pandemin, omstruktureringskostnader och nya checkräkningsregler.



Den spanskägda high street-banken sa att den drog till förlusten, från en vinst före skatt på 46 miljoner pund föregående år, efter att de svaga ekonomiska utsikterna resulterade i en nedskrivning på 164 miljoner pund.



TSB sa att den totala inkomsten sjönk med 90,1 miljoner pund, eller 9,1%, till 894,8 miljoner pund för 2020, efter att den påverkats av pandemin och restriktioner.

Den sade att detta också drevs av minskade checkräkningskrediter, lägre räntor och minskade konsumtionsutgifter.

Gruppen har också rapporterat att omstruktureringskostnaderna mer än fördubblats till 90,6 miljoner pund för året.



TSB utökade 93 filialer förra året som en del av sin fortsatta transformationsplan, med cirka 600 anställda som påverkas som en del av processen.

stevenage crash hela videon

TSB utökade 93 filialer förra året som en del av sin fortsatta transformationsplan, med cirka 600 anställda som påverkas som en del av processen (Bild: Getty)



I september tillkännagav gruppen planer på att stänga ytterligare 164 filialer år 2021, med cirka 900 anställda som kommer att bli uppsagda.

Koncernen såg en rekordstor utlåningstillväxt under året och steg med 7,2% till 33,3 miljarder pund när stämpelskattesemestern utlöste bolånstillväxt och affärsutlåning drogs upp av Bounce Back Loan Scheme.

Det rapporterade också ett hopp på 13,9% i kundinlåning till 34,4 miljarder pund eftersom många människor sparade eftersom konsumtionsutgifterna var begränsade.

Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

TSB: s vd Debbie Crosbie sa: 'TSB: s underliggande prestanda är mycket bättre.

'Vi ligger före planen när vi levererar vår strategi och har lanserat vårt varumärke, som alla sätter oss väl inför framtiden.

'Men effekterna av pandemin och merkostnaderna för omstrukturering överskuggar vårt ekonomiska resultat för året.

'Vår prioritet framöver är vår tillväxtstrategi, levererar exceptionell kundupplevelse och återgår till lönsamhet.'

Se Även: