Toby Carvery och Harvester förlänger Eat Out för att hjälpa till i två veckor i september

Pizza Hut Inc.

Ditt Horoskop För Imorgon

Flera kedjor har meddelat planer på att fortsätta systemet efter att det avslutas på helgdag måndag(Bild: PA)



Fritidsrestaurangerna Toby Carvery och Harvester har kommit överens om att förlänga programmet Eat Out to Help Out med ytterligare två veckor, efter att det stängts för allmänheten den 31 augusti.



Kedjorna, som båda ägs av moderbolaget Mitchells & Butler, sa att kunderna kan få halvprismat fram till den 9 september.



Det betyder att en obegränsad carvery för en kommer att kosta £ 3.65, istället för £ 7.30, medan biff och chips kommer att sjunka till £ 6.40 från £ 12.80.

fuskade jay z beyonce

Under tiden kommer en smutsig burgerkombination på Harvester, som kommer med en sida av revben, att sätta tillbaka £ 8 istället för de vanliga £ 16.

Det betyder att kunderna kommer att fortsätta att få 50% rabatt på sina måltider - upp till värdet £ 10 per person - efter att regeringens plan stänger för allmänheten.



nintendo switch boxing day rea

Kedjorna går med som Pizza Hut, Bills, Tesco Cafe och The Lebanese Bakery som alla har kommit överens om att förlänga initiativet som först trädde i kraft den 3 augusti.

Det var utformat för att ge gästfrihetssektorn ett uppsving efter coronastängningen.



Kanslerns incitament har hjälpt restauranger att 'komma på fötterna igen' efter lockdown (Bild: Derby Telegraph)

Regeringsplanen kommer att upphöra på helgdag måndag 31 augusti och platser bokas snabbt.

Mer än 64 miljoner måltider har krävts hittills - med en framställning som lanserades online för finansministeriet att förlänga den med ytterligare en månad.

På andra håll kommer Pizza Hut Restaurants att erbjuda 2for1 på elnätet måndag till onsdag från den 7 september - men bara om du har registrerat dig för deras nyhetsbrev.

euromillions jackpot fredag ​​uk

Mitchell & Butlers sa att det också planerar att förlänga halvprisavtalet vid sina Stonehouse Pizza -filialer nästa månad.

Du kommer att kunna beställa en carvery för £ 3.65 (Bild: tobycarvery /Instagram)

Alla tre kedjor kommer att driva affären under samma villkor som regeringen fastställt.

Det kommer endast att erbjudas till kunder som äter ute på måndagar, tisdagar och onsdagar, och rabatten kommer inte att tillämpas på alkohol- eller takeaway -beställningar.

nationalsången svarta spegeln

Avdelningsdirektör för kedjorna David Gallacher sa att kanslerns incitament har hjälpt restaurangerna att 'komma tillbaka på fötterna' efter lockdown.

Han sa: 'Eat Out to Help Out -systemet var verkligen till hjälp för branschen och det orubbliga stödet vi har stött på från våra lojala gäster har varit otroligt att se.

”De är helt klart så nöjda med att komma tillbaka till sina favoritrestauranger och njuta av en utsökt måltid ute.

Orolig för räkningar? Få de senaste pengaråd, nyheter och hjälp direkt till din inkorg - registrera dig på NEWSAM.co.uk/email

Se Även: