Timothy West: Min fru Prunella Scales kommer inte ihåg filmer hon sett på grund av demens

Kändisnyheter

Ditt Horoskop För Imorgon

Prunella Scales och Timothy West besöker Maid of the Loch för att lova sitt stöd till insamlingskampanjen

Skeppskamrater: Tim och Pru(Bild: Lennox Herald)



snarkkurer som faktiskt fungerar

Den hyllade skådespelaren Timothy West har erkänt att hans fru Prunella Scales inte längre kan komma ihåg filmer eller pjäser direkt efter att ha sett dem.



I en känslomässig intervju erkände 81-åringen sorg när han såg hur den tidigare Fawlty Towers-stjärnan Prunella försvann gradvis.



Tim sa: Det är inte Alzheimers, det är en relaterad typ av demens. Det tråkiga är att du bara tittar på det gradvisa försvinnandet av personen du kände och älskade och var mycket nära.

'Många av henne har lämnat, men vi njuter fortfarande av livet och det finns fortfarande mycket Pru kan njuta av och vi kan göra tillsammans.

Det utvecklas mycket gradvis, om du lever från dag till dag är det hanterbart, men det är när du börjar tänka på det förflutna; 'Vad synd att hon inte kan göra det längre, eller så kan hon inte uppskatta det längre eller så kan vi inte prata om det längre'. Då är det trist.



Nedan: Tim och Pru finns i Great Canal Journeys

Tim sa att han först insåg en förändring av Prunella när hon dök upp på scenen i sydöstra London.



Det var väldigt länge sedan och det har bedövat alla att det utvecklats så långsamt. Det var en pjäs som Pru var med på Greenwich.

Det var inte så att Pru hade glömt hennes rader eller inte sa dem ordentligt, det var att jag kunde se henne tänka. Jag visste att det var något fel, ganska länge visste vi inte vad det var.

Sedan de gick ut offentligt och talade om det säger han att folk inte skyndar sig att anställa henne, men hon jobbar fortfarande med röstmeddelanden för radio, samt spelar huvudrollen tillsammans med Tim i Channel 4 -serien där de reser runt med båt.

När han bad om den svåraste delen av hennes sjukdom sa han: Kommunikation verkligen. När vi har varit på en konsert eller för att se en film kan vi inte säga mycket om det efteråt eftersom Pru kommer att ha ett ganska disigt minne av det.

Basil (John Cleese) och Cybil Fawlty (Prunella Scales) i Fawlty Towers

Basilika! Prunella medverkade som Basil Fawltys fru Sybil (Bild: BBC)

Hon kommer att ha njutit av sin kväll och kommer att prata om skådespeleriet, men om vi pratade om vad själva pjäsen sa då kan hon inte klara det.

Jag borde tycka att det är väldigt frustrerande för Pru ​​men hon är väldigt snäll och låter inte bli av det. Det är frustrerande för mig. Jag tror att vi behöver varandra väldigt mycket, jag är mycket medveten om det.

Han hyllade sin fru och tillade: Hon har varit helt avgörande för mitt liv. Vi delar samma uppfattning om varför vi har hållit ihop så länge - långvariga och frekventa separationer!

Vi ser på det från olika sätt eftersom jag är en resefreak, jag älskar att resa runt men Pru skulle vara mycket glad för att allt skådespeleri skulle ske på internet.

Hon säger att hon inte gillar att gå ut genom ytterdörren för att hämta mjölken på morgonen. Vi tillbringar mycket av våra liv åtskilda så vi är alltid väldigt glada över att ses.

Prunella Scales och Timothy West

Tillbaka på dagen: Timothy och Prunella har varit gifta i över 50 år (Bild: Rex)

Tim talade om ITVs livshistorier med Piers Morgan och talade också om sin ovanliga besatthet för att köpa damkläder och hans vänskap med prins Charles.

Tim medger att han får glädje av att köpa kläder till kvinnor, varav några inte är hans fru.

Jag gillar att handla damkläder som direkt kommer att ge dig fel intryck, men jag gör det. Jag är väldigt intresserad av kvinnligt mode. Jag gillar att handla. Inte för underkläder, bara klänningar, kjolar, tröjor, jag är inte så intresserad av skor.

Han fick en nick från Prunella och tillade: Jag är ganska bra på det, eller hur?

Vi träffades genom en gammal vän till oss, en mycket attraktiv tjej, som sa, 'Åh jag gillar att shoppa med din man, han är så bra, han har köpt fina kläder till mig'. Jag gillar att köpa kläder till andra kvinnor.

Prunella Scales på bilden under inspelningen av filmen Lacksdale Hall

Skärmstjärna: Prunella avbildad under inspelningen av filmen Lacksdale Hall (Bild: Getty)

Jag köper för 30 eller 40 kvinnor. Prunelle verkar inte ha något emot, nej. Jag köper dem till henne också.

För att prata om en annan kvinna i sitt liv talade Tim om sin första fru Jacqueline Boyers bipolära och deras dotter Juliet. Han säger att han är full av ånger för att inte vara i hennes liv.

Det var delvis fysiskt eftersom Jacqueline gifte sig igen och bodde i södra Wales, Juliet var med henne så det var ganska svårt att nå henne.

Jag tror också att jag måste sätta upp en barriär, jag trodde att det skulle bli smärtsamt. Jag sa att allt var mitt fel, jag skulle hellre göra ett rent snitt och sedan låta det gradvis gå ihop. Jag känner mig skyldig över det, men jag känner också sorg över att jag saknade den tid som pappa borde spendera med sina döttrar, visa dem om livet och introducera dem för saker.

Jag skyller på mig själv. Juliet har varit underbar för hon hade väldigt svårt att försöka hålla ihop sin mamma. Hon kände inte riktigt att hon kunde ta språnget för att få vänner med Pru och mig, men tack och lov slutade allt lyckligt.

  • Life Stories med Tim West är på fredagskvällen på ITV kl 21.00

Se Även: