Theresa May vetter mot Brexit -rebeller som 'fortfarande inte har 48 bokstäver för att avsätta henne'

Politik

Ditt Horoskop För Imorgon

May förklarade idag för affärscheferna att hennes affär 'har överenskommits i sin helhet'(Bild: AFP/Getty Images)



nummer 1033 betyder

Theresa May mötte sina Tory -kritiker idag bland rapporter om att de INTE hade de 48 misstroendebrev som behövs för att störta henne.



Premiärministern fortsatte sin kamp mot sitt eget parti för att sälja sin 585 -sidiga Brexit -plan - trots hotet om en ledartävling och ett Commons -nederlag.



Esther McVey och Dominic Raab lämnade båda kabinettet för att bekämpa affären - vilket kan lämna Storbritannien låst i Bryssels tullregler eller förlänga övergångsperioden till 2022.

Rapporter under helgen hävdade att en & apos; Breakfast Club & apos; av kabinetsministrar - inklusive Liam Fox, Andrea Leadsom och Penny Mordaunt - hoppades kunna omforma sitt avtal i hemlighet denna vecka.

Men May förklarade idag för affärscheferna att hennes affär har 'överenskommits i sin helhet'.



PM förbereder en fightback för att försvara sin 585-sidiga Brexit-plan (Bild: AFP/Getty Images)

I ett trotsigt tal till CBI: s affärsgrupps årliga konferens sa hon att hennes Brexit -avtal 'är bra för Storbritannien' och ger 'kontroll över våra gränser'.



Inför ett toppmöte med 27 EU -ledare för att underteckna avtalet på söndag kommer hon att tillägga: ”Vi har en intensiv förhandlingsvecka framför oss.

'Under den tiden förväntar jag mig att vi ska hamra ut de fullständiga och sista detaljerna i det ramverk som kommer att ligga till grund för vårt framtida förhållande.

Brexiteer Steve Baker är bland dem som försöker fälla premiärministern (Bild: AFP/Getty Images)

'Jag är övertygad om att vi kan träffa en överenskommelse vid rådet som jag kan ta tillbaka till underhuset.

'Kärnelementen i den affären finns redan på plats.

'Utträdesavtalet har överenskommits i sin helhet, givetvis att slutgiltigt avtal nås om den framtida ramen.'

Hon tillade att hennes affär kommer att stoppa EU -medborgare som kan 'hoppa i kö' för jobb 'framför ingenjörer från Sydney eller programvaruutvecklare från Delhi.'

Viktiga punkter från Storbritanniens 611-sidiga Brexit-avtal med EU

Brexitavtalet som Theresa May och EU enats om täcker två områden: Uttagsavtalet, som omfattar Storbritanniens utträde ur EU, och den politiska deklarationen om en framtida ram, som beskriver förhållandet till EU efter att Storbritannien lämnar.

Viktiga detaljer om Brexit -avtalet inkluderar:

1. Uttagsavtalet

  • Övergångstiden kan förlängas till 2022 - efter nästa val
  • Varorna kontrolleras mellan Nordirland och resten av Storbritannien
  • A & apos; backstop & apos; skulle kunna utvidga EU: s tullregler i hela Storbritannien - och vi skulle behöva Bryssel & apos; tillstånd att sluta
  • Europeiska domstolar kommer fortfarande att ha ett stort grepp om Storbritannien

2. Framtidens ramverk

  • 'Omfattande arrangemang som kommer att skapa ett frihandelsområde' - inte precis den 'friktionsfria handeln' som man hoppades på
  • Eventuell tillgång till EU till brittiska fiskevatten
  • Vi skulle förbli bundna till europeiska domstolar
  • Vi respekterar mänskliga rättigheter
  • Visum behövs för långsiktiga resor till EU
  • Den har byggt in oklarhet - sparkar burken på vägen för ytterligare förhandlingar

Läs mer om affären här.

Rapporter idag föreslog att & apos; Breakfast Club & apos; mötet rasade innan det började.

Den allierade biståndschefen Penny Mordaunt sa till Guardian och Times att hon inte deltog, medan handelschef Liam Fox berömde Theresa May 'stora värdighet' och sa att hon 'förtjänar vårt stöd'.

Under tiden samlas uppenbarligen backbench Tories de 48 brev som behövs för att tvinga fram en misstroendeomröstning i premiärministern.

Tory -rebellen Andrew Bridgen hävdade idag att siffran skulle nås i slutet av dagen.

Tory Anne Marie Morris sa att det inte fanns någon tvekan om att tröskeln skulle nås denna vecka.

Men många i Westminster blev förvånade över att 48 -siffran inte redan hade uppnåtts - särskilt efter att brexiten Jacob Rees -Mogg lämnade in sitt brev i en flammande publicitet på torsdagen.

Jacob Rees-Mogg lämnade in sitt brev i en flammande publicitet på torsdagen (Bild: AFP/Getty Images)

Tory MP Graham Brady, som som kommittéordförande 1922 är den enda personen som vet hur många bokstäver det finns, sa igår att vissa MPs ljuger om att lägga in ett brev när de verkligen inte har det.

Och en brexitör berättade för The Sun att några parlamentsledamöter 'blev kalla fötter' efter att ha pratat med sina lokala partier under helgen.

Tory -rebellen Simon Clarke uppmanade sina parlamentsledamöter att agera nu och vädjade till dem: 'Det är helt klart för mig att kaptenen driver fartyget vid klipporna.'

(Bild: Dominic Lipinski/PA Wire)

Upp till 25 parlamentsledamöter har offentligt erkänt att de har lämnat anonyma misstroendebrev. Även privat hittade solen bara 42 parlamentsledamöter som sa att de hade gjort det.

Det skulle göra att ytterligare sex måste skriva för att utlösa en misstroendeomröstning.

Men en ledartävling - vars kandidater kan innehålla Boris Johnson, David Davis och Dominic Raab - kommer bara att hända om 158 Tory -parlamentsledamöter sedan röstar emot PM.

Boris Johnson förväntas delta i vilken ledartävling som helst - men 158 Tory -parlamentsledamöter måste backa en först (Bild: Empics Entertainment)

Om hon vinner uppbackning av 158 eller fler parlamentsledamöter kommer hon helt enkelt fortsätta - med rebellerna som inte kan utmana henne i ytterligare ett år.

Tory SMP Therese Coffey sa att om det skulle röra sig om misstroendevotum skulle May 'vinna det på ett övertygande sätt' - vilket skulle göra hela sagan till en 'onödig distraktion'.

Theresa May står dock fortfarande inför det mycket verkliga hotet om ett nederlag i parlamentet när en omröstning hålls före jul.

CBI: s president John Allan varnade idag krigande parlamentsledamöter för att stödja affären eller möta en kaotisk no deal Brexit.

'Det undviker den förstörande bollen som skulle vara en avgång utan överenskommelse', förklarade han.

Och McLaren -chefen Mike Flewitt varnade idag att No Deal Brexit den 29 mars 2019 är 'inget alternativ'.

Kommer Theresa May att vinna omröstningen i Brexit -avtalet?

Theresa May har ett Brexit -avtal, men faran är på väg att det kommer att besegras i Underhuset.

Till och med att komma förbi hennes kabinett tvingade Esther McVey och Dominic Raab att avgå. Nu står hon inför ytterligare ett hinder - en omröstning i parlamentet den 11 december.

MP är grupperade i flera fraktioner - deras stridande åsikter förklaras mer fullständigt här.

Men om 318 eller fler röstar emot affären kommer de att besegra affären.

Mot affären

TORY BREXITEERS: Det finns upp till cirka 80, ledda av Boris Johnson och Jacob Rees-Mogg, som hotar att rösta ner ett avtal som håller Storbritannien instängd i 'vasallage' med Bryssel. Alla förväntas inte leva upp till sina hot.

TORY HARD REMAINERS: Bara ett tiotal, men många - inklusive Justine Greening och Jo Johnson - kommer att rösta emot, istället vill de ha en andra folkomröstning.

DUP: Theresa Mays nordirländska allierade - som hon gav 1,5 miljarder pund - är tio personer. De säger att de kommer att rösta ner affären.

ARBETE LOYALISTER: Omkring 150 parlamentsledamöter är konsekvent lojala mot Jeremy Corbyn om Brexit. De kommer att bli tillsagda att rösta emot affären eftersom den inte uppfyller Labours sex tester.

ARBETSRÄMNARE: Det finns cirka 50 hårda återstående Labour -parlamentsledamöter. De kommer sannolikt att motsätta sig affären för att undvika att möjliggöra en Brexit.

ÖVRIGT: SNP (35), Lib Dems (12), Plaid Cymru (4) och Greens (1) kommer alla sannolikt att rösta emot.

För affären

TORY LOYALISTER: Väl över 200 kommer sannolikt att rösta med Theresa May, för affären. Många har betalat statliga jobb - så de måste sluta om de motsätter sig henne.

& apos; NERVOUS LABOR & apos; : Vissa Labour -parlamentsledamöter kan TILLBAKA en överenskommelse - av rädsla för att Storbritannien annars kommer att störtas i ett ännu värre No Deal. Det kan vara 20 eller fler. Caroline Flint är bland dem.

Okänd

ARBETSBREXITEER: Det finns bara ett halvt dussin. Man trodde i allmänhet att de skulle ställa upp på Theresa May, men Kate Hoey MP bröt led och sa att hon kunde rösta emot.

EU: s chefsförhandlare Michel Barnier avslöjade att 2022 kan fastställas redan i veckan för en valfri förlängning av & apos; övergångsperioden & apos ;.

Och den österrikiska EU-ministern Gernot Blumel kallade affären en 'rättvis kompromiss' och tillade: 'Uppbrott är aldrig lätt men det är alltid bättre när det händer på vänliga villkor.'

Men Labour -ledaren Jeremy Corbyn förväntades berätta för CBI att den 'förlorade, värsta av alla världens affär' måste avvisas.

Han skulle säga i eftermiddag: 'Labour har en alternativ plan för ett vettigt jobb-första avtal som kan vinna stöd i parlamentet och hjälpa till att föra vårt land samman.

'Vi vill ha en ny heltäckande och permanent tullunion, med en brittisk mening om framtida handelsavtal.'

Läs mer

Brexit -nyheter och Brexit förklaras
Vad senaste Brexit -rad handlar om Storbritannien kräver & apos; realism & apos; från Bryssel Storbritannien ställer 9 krav på handelsavtal Vi behöver 50 000 nya tullombud

Se Även: