Tesco kommer att ta ut en förhandstilläggsavgift på 99 pund för betal-vid-pump-förare under en ny prövning

Tesco

Ditt Horoskop För Imorgon

Bilister måste betala £ 99 för att fylla på pumpen under nya åtgärder som leds av kortleverantörer vid flera stora stormarknader.



Tesco, Storbritanniens största livsmedelsaffär, sa att det ersätter £ 1-förhandsgodkännandeavgiften för lön vid pumptransaktioner till ett belopp på 99 pund i stället.



Det betyder att förare som fyller på kommer att få upp till £ 99 placerade i vänteläge för bensin - även om endast det köpta beloppet kommer att debiteras från sitt konto - vanligtvis inom en timme.



Förändringarna testas för närvarande på Tesco Stevenage Broadwater innan de rullas ut till resten av Storbritannien senare i år.

Sainsbury berättade för The NEWSAM att det också körs en liknande rättegång i en liten andel bensinstationer.

Asda gör detsamma efter att ha avbrutit en rättegång 2018 efter reaktioner från kunder.



Fram till nu godkändes alla betalningar vid pumptransaktioner genom att begära en transaktion på 1 pund från kortet innan betalning för bränslets värde en till tre dagar senare.

Tesco kommer att debitera bilister £ 99 deposition för pay-at-pump bensin på förplatser

Tesco säger att det bara kommer att ta ut förare för värdet av det bränsle de har köpt (Bild: Daily Post Wales)



Men under nya villkor som fasas in av kortleverantörer och brittiska finanser kommer kundens bank att auktorisera £ 99, och det oanvända beloppet släpps tillbaka till deras konto inom 60 minuter.

Det betyder att medan £ 99 inte kommer att lämna kortinnehavarens konto, kan pengarna inte användas förrän de har släppts.

Om en kund inte har £ 99 tillgängligt på sitt konto, kommer pumpen att berätta för dem hur mycket de har tillgängliga och låta dem tanka upp till detta belopp.

Mastercard berättade för oss att när locket har nåtts kommer pumpen automatiskt att stängas av.

Planerna har mötts av kritik från förare som är oroliga för att de kanske inte har tillräckligt med pengar på sitt konto.

elvis presley dödsorsak

En kund sa: Wow. Det kostar mig max 16 £ att fylla på min cykel men hålla 99 kr. När det är för mycket månad i slutet av pengarna kommer de att tacka nej till mitt kort.

Tesco berättade för The NEWSAM att det är en av flera stora bränsleleverantörer som Visa och Mastercard har arbetat med på denna förändring.

Under det kommer kunderna att kunna hålla ett närmare öga på sin ekonomi och dagliga utgifter, heter det.

Tesco -webbplatsen förklarar: 'Enligt nya regler som implementerats av Mastercard, Visa och American Express måste vi nu begära tillstånd från din kortutgivare för upp till £ 99.

'När du har fyllt på skickas det slutliga transaktionsbeloppet till din kortutgivare, och resten av outnyttjade medel upp till det maximala fyllningsbeloppet släpps tillbaka till ditt tillgängliga saldo.

'Vi kommer bara att debitera dig för värdet av det bränsle du faktiskt köpt.'

Reglerna har införts av branschorganisationen UK Finance för att hjälpa kortinnehavare att hålla kontroll över sina budgetar i realtid.

Enligt Tesco kommer det bara att ta ut förare för värdet av det bränsle de har köpt.

En talesperson för Mastercard berättade för The NEWSAM att betalningen kan komma att visas tillfälligt i en bankapp och rådde alla som har problem med den nya installationen att kontakta sin långivare.

Vi arbetar tillsammans med banker och bensinstationer för att förbättra sättet att betala på 'Pay At Pump' -sajter. Den nya processen är utformad för att säkerställa att fler människors kort kan användas vid pumpen, säger ett uttalande.

'När du betalar med pump med ditt kort, läggs ett tillfälligt innehav på upp till £ 100 på ditt konto innan du pumpar bränslet. Du kanske ser det här i början på din bankapp, men omedelbart efter att bränslet är utmatat dras den exakta summan från ditt konto och resten av de sparade medlen frigörs för användning. Om kortinnehavare upplever några problem eller har några frågor angående denna nya process bör de kontakta sin bank.

Tesco kommer att debitera bilister £ 99 deposition för pay-at-pump bensin på förplatser

Förare som inte kan verifiera innehavsbeloppet kommer att få veta vad deras maximala ersättning är istället

'Om en kunds kontosaldo är mindre än £ 100, meddelas detta till bensinpumpen av sin bank eller kortutgivare, så att endast det saldo som finns tillgängligt som bränsleekvivalent kan tas ut. Pumpen stängs sedan av automatiskt när kunden har nått det beloppet. '

En taleskvinna för Visa sa: Detta kan vara upp till högst £ 100 men varje återförsäljare kan begära ett lägre belopp. När du har fyllt ditt fordon kommer bensinpumpen omedelbart att meddela din bank om det verkliga värdet av bensinen du köpt och din bank kommer att kunna uppdatera ditt saldo direkt.

'Detta borde hända nästan omedelbart men ibland kan det ta lite längre tid. Om så är fallet, kontakta din bank direkt. '

Asda har också kontaktats för kommentar. Morrisons vägrade att kommentera.

Vad är en förhandsgodkännandekontroll?

A & apos; förhandsgodkännandekontroll & apos; är inte en avgift och kommer inte att leda till att ditt konto debiteras med det belopp som är avgiftsbelagt.

dr dre nettoförmögenhet

Enkelt uttryckt betyder det att bank-/kreditkortsutgivaren kommer att hålla det beloppet en kort stund - vanligtvis en timme - tills personens konto debiteras med rätt belopp.

För att kunna använda lönen vid pumptjänsten måste kunderna ange sitt kort och pinkod innan de kan fylla på bränsle.

Servicestationen kör sedan en 'förhandsgodkännande' check till 'ringfence' ett visst belopp kontanter för att säkerställa att du har tillräckligt med medel.

Ditt kort debiteras sedan den verkliga kostnaden beroende på hur mycket du fyller på och resten av pengarna ska släppas tillbaka till ditt konto.

Det syftar till att stoppa bilister med otillräckliga medel på sina bankkonton från att fylla sina bilar och strama till stölden.

Se Även: