Terry Boot fyller Peter Foots stövlar som ny ShoeZone -chef efter att ha skjutit 40 butiker

High Street

Ditt Horoskop För Imorgon

(Bild: Adam Gerrard / )



ShoeZone har tillkännagett en ny chef efter att permanent stänga 40 butiker i Storbritannien till följd av Covid -restriktioner.



Diskontern sa att den nya ekonomichefen Terry Boot idag kommer att ersätta Peter Boot, som gick oväntat bort förra månaden efter bara sju månader i rollen.



Skobutiken sa att Boot kommer att gå med i företaget med omedelbar verkan.

Han kommer att tillträda tjänsten efter fyra år med The Company of Master Jewellers, efter roller hos Brantano och Jones Bootmaker.

Anthony Smith, VD för ShoeZone, sa: 'Vi är glada över att Terry har gått med på att gå med i Shoe Zone och är övertygade om att hans omfattande erfarenhet kommer att stärka styrelsen.'



Terry Boot kommer att ersätta Peter Boot, som gick oväntat bort förra månaden (Bild: LinkedIn)

Det kom när återförsäljaren idag meddelade att det inte kommer att betala någon utdelning till aktieägarna förrän det kan betala av sin skuld på 12 miljoner pund, vilket inte förväntas vara tidigast 2025.



ShoeZone bekräftade också att det minskade sin butik med 40 år 2020 till följd av Covid -restriktioner och försäljningsförluster.

Aktierna i verksamheten sjönk på måndagsmorgonen efter att de sjönk till 14,6 miljoner pund före skatt från en vinst på 6,7 miljoner pund föregående år.

Registrera dig för NEWSAM Money & apos; s nyhetsbrev för de senaste råd och nyheter

Från universell kredit till löptid, anställningsrättigheter, reseuppdateringar och ekonomiskt nödhjälp - vi har alla de stora ekonomiska historierna du behöver veta om just nu.

Registrera dig för vårt nyhetsbrev från NEWSAM Money här.

Gruppen avslöjade att intäkterna sjönk med mer än 24% till £ 122,3 miljoner för året efter att det hamrades av butiksnedläggningar.

Smith sa: 'Vi förväntar oss inte att vinsten kommer att återgå till nivåerna före Covid-19 under överskådlig framtid.

'Lockdown i november och januari till mitten av april hittills under detta räkenskapsår gör att vinstavkastningen är extremt osannolik förrän tidigast den finansiella perioden som slutar den 2 oktober 2022.

'Jag vill tacka alla som gav oss hjälp 2020 och har fortsatt att hjälpa oss 2021.

'Vi arbetar mycket bra som ledningsgrupp för att hitta innovativa sätt att säkra en framtid för våra extremt dedikerade skozonare.'

Alla företagets 430 high street- och detaljhandelsparkbutiker är för närvarande stängda på grund av coronavirusbegränsningar och öppnar tidigast från och med den 12 april tidigt i enlighet med Boris Johnsons färdplan.

Se Även: