Super Mario Maker 2 recension: A Mario made in Heaven

Teknologi

Ditt Horoskop För Imorgon

Uppföljaren till 2015 års Wii U- och 3DS-succé Mario Maker är här, och dess kärnkoncept har inte riktigt förändrats.



Du skapar 2D-plattformsnivåer i stil med klassiska Mario-spel, sedan spelar du dem, justerar dem och delar dem med vänner. Men där Super Mario Maker 2 skiljer sig, är hur det expanderar på den redan imponerande verktygsuppsättningen i originalspelet.



Du kan nästan direkt komma in på vissa nivåer men spelet frågar om du vill ha hjälp; denna gång får du en nivåhandledning i form av en talande duva som inte bara förklarar vad några av objekten och verktygen gör, utan också lär ut några av de mer subtila delarna av nivådesign - som att inte trolla spelare genom att göra omöjliga nivåer, och för att få andra att spela testa dina mönster.



hur gammal var aaliyah när hon dog

Spelet utökar det redan stora utbudet av sin föregångare (Bild: Nintendo)

Tematyperna är mycket trogna spelen som inspirerade dem, speciellt 8- och 16-bitars skönheterna. Detta ger dem en charmig och välbekant retrokänsla, som också omfattar de saker som inte ingick i dessa spel, som Toad, Toadette och några av föremålen.

Att byta från skapa till spelläge är nästan omedelbart, vilket är viktigt när du bygger eftersom du vill testa nivåerna när du gör dem. Att skapa spel i dockat läge känns lite svårare att använda, och det tar att vänja sig vid på grund av bristen på pekgränssnittet man vanligtvis har.



Mario Maker 2 har ett berättelseläge, till skillnad från sin föregångare. I det här läget spelar du cirka 100 utmaningsnivåer och tjänar mynt för att hjälpa till att återuppbygga prinsessan Peachs slott. Dessa nivåer är fantastiska för att introducera dig till några av de verktyg du kan använda och några smarta layouter för att inspirera dig.

Du kan sätta gränser för att göra nivåerna mer utmanande (Bild: Nintendo)



Den här gången kan du verkligen blanda ihop det med fler variabler att leka med och några riktigt roliga kombinationer av föremål som du kommer att plocka upp genom experiment. Med den otroliga mängden anpassning kan du släppa loss din sadistiska sida genom att konstruera några djävulskt utmanande nivåer.

Alla tidigare teman ingår från klassiska Super Mario Bros, Mario 3 och Mario World samt New Super Mario Bros. Och även om Mario 2 fortfarande inte är ett alternativ, finns det ett tillägg i form av Super Mario 3D World.

Det är placerat separat för de andra teman eftersom det är en lite annan typ av stil, med olika regler och sätt att spela, såväl som olika verktyg och fiender så att det inte kommer att konvertera dina andra nivåer som de andra teman.

Men du får använda den fantastiska Cat Mario-dräkten och det finns också utrymmen för fler teman som eventuellt kan läggas till i framtiden som DLC - så håller tummarna för Mario 2.

Släpp loss din inre skurk genom att skapa djävulskt svåra nivåer (Bild: Nintendo)

Det finns några ändringar i denna uppgraderade uppföljare; alla teman har ett nattläge som vänder på en del av nivåriskerna, vattennivåer som du kan ställa in för att stiga och sänka, inkluderandet av fysikobjekt som svängande klor och på/av-knappar, bland annat.

le kärlek och var snäll

Du kan också lägga till villkor för att slutföra en kurs, som att spelare måste få en viss mängd mynt eller döda, eller till och med ställa in begränsningar som att inte tillåta dem att hoppa.

Efter att först ha varit orolig för hur nivåbyggnad skulle fungera utan den andra skärmen som används av både 3DS och Wii U, eller utan kontroll av en penna, visade det sig inte vara ett problem alls.

Switchens pekskärm, även om den inte var lika exakt, var bra att använda. Det finns också kontrollgenvägar som, när de lärt sig, kommer att påskynda din byggtid och göra det mycket enklare. Nivåerna kan enkelt spelas med en Joy-Con som håller spelet enkelt.

Det finns några nya funktioner att se fram emot (Bild: Nintendo)


Super Mario Maker 2 stöder samarbetsbyggande som fungerar i teorin men inte i praktiken på grund av den begränsade mängden skärmfastigheter, och det är mycket lättare att utföra din speciella vision för en nivå själv.

Du kan bara spela online med upp till 4 slumpmässigt tilldelade spelare, vilket är en smula besvikelse, men det finns möjlighet att spela lokalt eller på en Switch tillsammans, vilket är väldigt roligt men lite galet och svårt att följa.

Du kan ladda ner andra spelares nivåer och till och med spela dem offline, men den här gången kan du inte redigera dem, så det kommer åtminstone inte finnas folk som laddar ner topprankade nivåer och utger dem som sina egna.

Avsaknaden av andra skärm är inga problem alls (Bild: Nintendo)

Med massor av variabler och alternativ att leka med kan det till en början verka skrämmande, men Super Mario Maker 2 uppmuntrar till experiment.

De knäppa karaktärerna och nostalgiska nivåteman gör det här spelet charmigt och förtjusande, och det är en enorm förbättring jämfört med originalet på alla sätt - att kunna redigera nivåer på din pendling och sedan tortera vänner med dem på TV:n hemma är en fantastisk upplevelse.

Mellan berättelseläget, onlineutmaningar och tutorials finns det mycket att lära och göra, men lärandet är en riktigt njutbar och givande upplevelse, och du kan lyckligtvis gå vilse när du skapar ditt drömmarioland.

Plattform: Switch

vilken kanal är ufc 249 i Storbritannien

Pris: £44,99

Senaste spelrecensioner
Mest lästa
Missa inte

Se Även: